Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nokia 6760 Slide

Design og brukervennlighet

Nokia 6760 Slide har et noe uvanlig utseende. Under skjermen sitter det et standard sett med menytaster rundt en femveis navigasjonstast. Men på venstre side av menytastene finner du tre enkelttaster. Dette er snarveier til hovedmenyen, meldingsmenyen og nettleseren.

Selve telefonen er dekket i svart, matt plastikk. En metallstripe rundt telefonen gir den et lite preg av eleganse.

Den matte plastikken føles god mot fingrene og håndflaten, og det skal litt til før 6760 Slide glipper ut av hendene dine.

Ålreit skjerm

Telefonen har en 2,4 tommer stor skjerm. Vi føler kanskje at skjermen kunne vært større hvis Nokia hadde snudd mikrofonen vannrett i stedet, og slik frigjort mye plass på toppen av telefonen.

Skjermen har en standard oppløsning for telefoner av denne typen i denne prisklassen. Dette gjør den skarp og klar, med detaljerte ikoner og oversiktlige S60-menyer.

Menyene er forøvrig noe de fleste vil kunne finne seg til rette i. Både programmer og funksjoner er logisk plassert. I tillegg kan du legge snarveier til ting du bruker ofte, rett i hvilemodusen. Her har du nemlig en egen snarveislinje. I hvilemodus kan du også få se om du for eksempel har fått ny e-post og om du har noen avtaler på agendaen.

Når du trekker ned qwerty-tastaturet, får du automatisk se menyene i landskapsmodus.

Fulltastatur

Snur du 6760 Slide horisontalt og skyver skjermen opp, får du se et helt qwerty-tastatur. Her skal du kunne skrive både SMS og e-post kjapt, eller oppdatere Facebook-statusen, twitre eller hva du vil bruke mobilen din til.

Noen av skrivetastene fungerer også som talltaster når du behøver det. Det er imidlertid litt vanskelig å se hvor enkelte tall og bokstaver er på tastaturet, fordi den gule fargen på noen av knappene nesten går i ett med bakgrunnsbelysningen i tastetegnene.

Gode SMS-taster

Tastene i qwerty-tastaturet er myke og gummiaktige. De gir akkurat passe hard motstand, og skulle derfor ikke gi problemer om du er en av de som lider av SMS-mani.

På baksiden av telefonen sitter kameraet. Telefonen har ikke noe linsedeksel. Dermed kan du lett få riper i glasset over linsen hvis du har mobilen i lomma eller veska sammen med nøkler og liknende. Støv kan også snike seg inn under linsedekselet om du er uheldig.

Med i pakken får du:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Minnekort på 2 GB
  • Datakabel
  • Bruksanvisning

Teknologi og funksjoner

Batteritiden til 6760 Slide er det virkelig ingenting å si på. Ved moderat til normal bruk, må du lade telefonen maks to ganger i uken. Dette er veldig bra for en smarttelefon å være!

Middels talekvalitet

Talekvaliteten er vi ikke like fornøyd med. Samtalepartnere klaget ofte på at stemmen skurret, og selv hørte vi av og til og en svak sprakende lyd under samtalene. Det er imidlertid ikke så ille at vi kan kalle kvaliteten elendig, men er du ute etter perfekt lyd, er nok ikke 6760 Slide telefonen for deg.

Vil du surfe på nett uansett hvor du er, har telefonen alt du trenger. Mulighet for bruk av både super-3G, 3G og Edge gir deg brukbare hastigheter over hele landet. Med Edge må du riktignok regne med å telle sekunder før du får opp nettsidene du velger.

Telefonen har ikke Wi-fi. Du har dermed ikke muligheten til å benytte deg av trådløse nettverk på caféer, flyplasser, hjemme eller andre steder med trådløse soner.

God nettleser

Nokia har valgt å forhåndsinstallere Opera 8 som nettleser på 6760 Slide, et valg vi roser. Opera gjør surfing enklere og kjappere enn de fleste andre nettlesere, og tilpasser nettsidene til mobilskjermen.

Internminnet til 6760 Slide er på 120 MB. Dette tilsvarer rundt to musikkalbum i brukbar kvalitet. I tillegg har du det medfølgende minnekortet på 2 GB, som gir deg betraktelig mer plass til musikk og andre filer.

Adresseboken har plass til tusen oppføringer, noe som skulle holde for de aller fleste.

Enkel e-post

Telefonen har en innebygget epostleser. Den første gangen du åpner denne, vil du få spørsmål om du vil installere Nokia email. Etter at dette er installert, kan du velge mellom en haug vanlige epost-tilbydere, som Yahoo! og Gmail.

Etter at du har tastet inn epost-adressen din, henter telefonen selv ned de nødvendige instillingene. Hvis du bruker en annen epost-tilbyder enn de Nokia har listet opp (som for eksempel Hotmail), må du fylle inn all den tekniske informasjonen selv.

Det følger ingen ekstraprogrammer med til 6760 Slide. Du finner imidlertid "standardpakken" med nyttefunksjoner, som alarm, notater, tidtaker, stoppeklokke og kalkulator.

Vi synes ikke 6760 Slide når helt til topps i denne kategorien. Til en pris på nesten 2000 kroner, kunne telefonen godt ha hatt Wi-fi. Og den kunne i hvertfall hatt bedre talekvalitet. Ellers har vi ikke mye å klage på. Du kommer deg kjapt på nett, kan lett skaffe mer lagringsplass og får en god nettleser med fra starten av.

Multimedia

Med et 2 GB minnekort med i pakken, ligger ikke 6760 Slide så altfor dårlig an når det kommer til musikklytting.

Å spille musikk med telefonens innebygde høyttaler går riktig så bra, og telefonen kan fint fungere som "minianlegg" en dag på stranda eller i påskefjellet.

Hvorfor 2,5 millimeters plugg?

6760 Slide har lydutgang for 2,5 millimeters minijack. Vi skjønner ikke helt hvorfor Nokia ikke bare kunne gitt telefonen en 3,5 millimeters utgang i stedet, så kunne du plugget i ditt eget hodesett. Nå trenger du sannsynligvis en overgang for å få til dette. Denne må du kjøpe i tillegg, da den ikke følger med i pakken.

Minnemessig synes vi 6760 Slide har en god "startpakke". I tillegg til telefonens 120 MB lagringskapasitet, følger det med et minnekort på 2 GB i pakken.

Musikkspilleren er lik den du finner på andre S60-mobiler fra Nokia. Du kan sortere musikken din etter alt fra artist og album til sjanger og komponist.

Grei lyd

Lyden er helt grei med det medfølgende håndfrisettet. Lyden er litt flat og metallisk, men det er langt ifra det verste vi har hørt. Vi nøler likevel ikke med å anbefale deg å kjøpe en overgang til 3,5 millimeters lydplugg, slik at du får høre musikken din med et skikkelig hodesett.

Den innebygde FM-radioen lagrer kjapt alle tilgjengelige kanaler i ditt område, slik at det bare er å bla seg frem og tilbake til det du vil høre på. Enkelt og greit, akkurat slik vi vil ha det!

6760 Slide har en egen knapp på siden som aktiverer kameraet. Det tar litt tid fra du trykker på knappen til kameraet starter, nærmere tre sekunder. Søkeren fyller hele skjermen, det setter vi pris på.

Bildene blir tatt i samme millisekund som du trykker ned kameraknappen. Dette er veldig bra sammenliknet med de fleste andre mobilkamera i dag. Men holder du ikke mobilen i ro, blir bildene fort uklare.

Ute i godt dagslys er ikke kameraet til 6760 Slide så verst. Fargegjengivelsen er god, og bilder blir ikke overeksponerte til tross for skarpt lys.

I dunkle eller mørke omgivelser sliter kameraet imidlertid mer, og den sedvanlige støyen blir framtredende. Kameraet til 6760 Slide er heller ikke så godt på å ta skarpe bilder i mørket, og selv små bevegelser fører til tåkebilder.

Konklusjon

Liker du å holde kontakten med omverdenen via mobilen, mener Nokia at 6760 Slide passer for deg. Med fullt qwerty-tastatur og gode nettforbindelser burde alt ligge til rette for god kommunikasjon via fingertuppene. Eller gjør det det?

6760 Slide har som nevnt et fullt qwerty-tastatur, som kommer til syne når du holder telefonen horisontalt og skyver skjermen oppover. Tastaturet har gode taster. Det kan imidlertid være litt vanskelig å se tallene på talltastene. Belysningen bak tastene er nemlig omtrent lik som fargen på selve tasten.

Ellers er 6760 Slide "fin i formen", med gode materialer, små mål og fin vekt. Telefonen ligger fint både i hånden og i lommen.

Gode menyer

Menyene er av typen S60. Mens disse før var forbeholdt "spesielt interesserte", har det nå blitt såpass enkelt å navigere i disse menyene at selv nybegynnere kan klare det. Via et rutenett med ikoner finner du enkelt frem til både programmer og funksjoner. En snarveislinje i hvilemodus gir deg også kjapp tilgang til programmene du bruker mest.

Skjermen er også skarp og klar.

Super-3G, men ikke Wi-fi

Til å komme deg på nett har du både super-3G, 3G og Edge. Det betyr at du i praksis har nettdekning over hele landet. Telefonen har imidlertid ikke Wi-fi. Dette er vi litt skuffet over, siden kommunikasjon er Nokias mantra for 6760 Slide.

Mangelen på Wi-fi gjør det blant annet tregere å sjekke e-posten, som for øvrig er veldig enkel å sette opp hos 6760 Slide. Å surfe på nett tar også noen sekunder ekstra, selv om nettleseren er den gode Opera 8.

Middels talekvalitet

En annen ting vi er skuffet over er talekvaliteten. Det er aldri noe problem å høre hva motparten sier, men både vi og personene i den andre enden merket bilyder og støy på linjen i form av spraking.

Investerer du i en overgang til eget hodesett, fungerer 6760 Slide godt som musikktelefon. Radioen er også enkel å sette opp, og kanaler finnes og lagres automatisk.

Kameraet til 6760 Slide fungerer godt i dagslys, og takler til og med sterkt sollys mot seg uten å ødelegge bildet. I mørke omgivelser sliter kameraet litt mer, og bildene blir fort kornete og uklare. Men alt i alt har ikke 6760 Slide noe nevneverdig dårligere kamera enn andre mobiler i sin prisklasse.

Alternativer

Er det en telefon med qwerty-tastatur du vil ha, finnes det alternativer til 6760 Slide. Samsung har for eksempel laget B3310. Denne er langt ifra like avansert som 6760 Slide, men har gode taster og fungerer ypperlig dersom det er SMS som er viktigst for deg.

Vil du ha en telefon som er god på kommunikasjon, men kan ofre designet? Da kan Nokias E52 være verdt en titt. Denne har alt du trenger av trådløs teknologi, og også gode taster.

Sony Ericsson har også et alternativ for deg som setter SMS, Facebook og andre sosiale tjenester i høysetet. Telefonen Naite har gode taster, super-3G samt mulighet til å oppdatere Facebook-statusen rett fra hvilemodus.

annonse