Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Wave 3

Fet skjerm – men er det nok?

Toppmodellen Samsung Wave 3 er en blandet fornøyelse.

Audun M. Solheim

Hvis du er lei av alt pratet om iPhone, Android og Windows Phone, eller kanskje ikke har noe forhold til noen av disse, så har Samsung et alternativ. Vi har testet S8600, bedre kjent som Wave III.

Dette er en telefon med stor berøringsfølsom skjerm som kjører Samsungs eget operativsystem Bada.

Les også: Samsungs Bada på skraphaugen

Full kontroll

At Samsung har full kontroll på programvaren gir Wave III noen fordeler. Blant annet er menyene lekre og flyten god, samtidig som batteritiden er bedre enn mange av konkurrentene. Noen irriterende særegenheter finnes i menyene, men totalt sett så er brukeropplevelsen god.

Den fysiske inntrykket Wave III gir, er også godt. Metallchassiet gjør at kvalitetsfølelsen ligger flere hakk over simple plasttelefoner.

Fet skjerm

Den lekre skjermen på nesten 4 tommer er også med på å gjøre menyene ekstra flotte å se på med levende farger og topp konstrast.

Her kan du spille av DivX-filmer eller for den saks skyld videosnutter du har tatt opp i HD-oppløsningen 720p med telefonen.

Full stopp

Dessverre møter vi veggen ganske fort med Wave III. Sus i bakgrunnen under samtale trekker inntrykket umiddelbart ned.

Wave III kan synkronisere med det aller meste, og støtter de fleste filtyper du kan tenkes å få vedlagt til e-postene dine. Dessverre er det noen særegenheter og lite logiske løsninger ved synkronisering mot spesielt Exchange som vil være irriterende for mange proffbrukere.

Utstyrlisten er forøvrig meget god, både hva gjelder maskinvaren og programmene som følger med. Her leverer Wave III nærmest en komplett pakke.

Går vi funksjonaliteten nærmere etter i sømmene oppdager vi igjen flere svakhetstegn. Wave III har GPS og kartprogram, men navigasjon koster ekstra. Synd når Google og Nokia har dette inkludert med sine telefoner.

Brukergrensesnittet ligner det du finner på Samsungs Android-mobiler. Men utvalget gode apper er ganske begrenset sammenlignet med Android-telefoner og iPhone.

Selv om hastigheten generelt er eksemplarisk, er det noen programmer som oppleves som trege. Et eksempel er nettleseren, som vi ikke ble spesielt gode venner med. Facebook-appen er forøvrig sjeldent dårlig.

Og da kommer du til en av de største begrensningene ved Wave III. Programvareutvalget er nemlig begrenset sammenlignet med de største konkurrentene. Det vil si at du hverken finner noen nettbank-app og heller ikke Wordfeud. Da må du leve med det som finnes tilgjengelig til Bada. Helt mørkt er det ikke, Angry birds er et eksempel på et spill som er tilgjengelig også for Bada-plattformen.

Kameraet klarer den vanskelige biten bra, og leverer skarpe og detaljerte bilder. Dessverre er fargene ofte feil eller kunstig kraftige, noe som egentlig ikke skulle være så vanskelig å få til.

Konklusjon

Vi har tidligere vært positive til de forskjellige Bada-telefonene Samsung har lansert. Denne gangen ble vi ikke like overbevist. Hvis du ikke bryr deg om å laste ned programmer og spill, ikke er avhengig av topp proffunksjoner og kan leve med litt sus i en og annen samtale, ja så kan Wave III være en telefon for deg.

Vi mener allikevel at du kan få bedre alternativer til samme pris. I hovedsak er det tre konkurrent-leire hvor de beste alternativene finnes.

Apple og iPhone er selvsagt en av disse, men den er såpass mye dyrere at den utspiller seg selv om prisen er vesentlig. I Googles verden finnes det en drøss med alternativer som kjører Android-systemet. Her finner du kanskje de fleste alternativene rent prismessig. Et av dem som har omtrent samme pris er Sony Ericsson Xperia Arc S, som vi tidligere har sagt mye pent om. Ta også en kikk på den kraftige, men rimelige Android-mobilen Huawei Honor.

Til slutt har du flere Windows Phone-telefoner å velge mellom. En av dem som koster det samme som Wave III er Nokia Lumia 710. Du kan lese testen av Nokia Lumia 710 her.

Les hele testen på Amobil.no.

annonse