TestPatriot Supersonic Rage XT

Funksjonell, liten tass

Vi tester en solid minnepinne som er skapt for et liv på farten.

Innledning

Er du på jakt etter en smart liten minnepinne med god kapasitet? Så flaks, for vi har nettopp testet en som kan være svært aktuell. Patriot Supersonic Rage XT er navnet.

I vår søken etter den perfekte minnepinne har vi nå kommet til en av Patriots nye USB 3.0-baserte modeller. Dette er en litt mer kompakt minnepinne som byr på 32 GB med lagringskapasitet. Patriot selv omtaler Rage XT som en ultra portabel minnepinne, med solid ytelse.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Patriot er kanskje mest kjent for å produsere både minnemoduler og SSD-er. Blant sistnevnte har vi testet SSD-en Pyro SE, en SSD som absolutt var verdt en anbefaling. Supersonic Rage XT er derimot den første minnepinnen fra Patriot vi har sett på. Heng på videre, så ser vi om den er noe å bruke pengene på.

Spesifikasjoner

  • Modell: Supersonic Rage XT
  • Tilkobling: USB 2.0 og 3.0
  • Kapasitet: 32 GB (Finnes også med 64 GB)
  • Skriveytelse: 50 MB/s
  • Leseytelse: 180 MB/s
  • Vekt: 11 gram
  • Størrelse (L x B x H mm): 5,3 x 2,18 x 1,1 cm

Design

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Supersonic Rage XT er utformet i svart og blå plast. Den svarte plasten har et gummiaktig preg, litt slik som de gamle Thinkpad-modellene fra IBM. I tillegg står det Patriot og modellnavn på strategiske steder i hvitt.

Minnepinnen kan se litt stutt og lubben ut ved første øyekast, og det er den også. Den er litt bredere enn mange av konkurrentene og hakket bredere enn det vi liker med tanke på hvor tett USB-portene vanligvis sitter på et hovedkort.

Vi liker det vi ser, den fremstår som funksjonell samtidig som den ser helt grei ut. Om synet bedrar vil neste side avsløre.