Test

Logitech MX518

Innledning

Ikke lenge etter at MX1000 var lansert, begynte ryktene å spre seg om en dedikert spillmus fra Logitech. I slutten av mars ble MX518 offisielt lansert.

MX518 ser ved første øyekast ut som en MX510 med nye farger. Likevel er det oppgraderingen av teknologien på innsiden som er mest interessant. MX518 har fått muligheten til å endre oppløsning (presisjon vs. respons) "on-the-fly", og støtter nå oppløsninger opp til 1600 dpi. Samtidig er den noen gram lettere enn MX510, og mye lettere enn MX700 og MX1000.

Det har frem til nå vært sånn at mus med høy oppløsning gjerne er tilsvarende ubrukelige i applikasjoner som krever "langsom" nøyaktighet, ved f.eks. bildebehandling. Dette problemet faller med MX518 vekk på grunn av muligheten for å endre oppløsning ved å trykke på en enkelt knapp.

Spesialisert mus
Å lage en god spillmus er ikke så enkelt som det høres ut som. Musen skal ikke bare ha god oppløsning og følsomhet. Den må også ha en behagelig størrelse og vekt, ekstra knapper som ikke kommer i veien når man ikke trenger dem, og fremfor alt må den være 100 % pålitelig hele tiden. Derfor har alle dedikerte spillmus så langt vært baserte på ledning – de trådløse alternativene blir ikke regnet som pålitelige nok.

Når det gjelder oppløsning kan de eldre Logitech-modellene, og de aller fleste konkurrentene ikke skilte med mer enn 800 dpi. Et unntak er musen Razer Diamondback, som også er en dedikert spillmus. Men denne musa ble ikke tatt i mot like godt av alle.

MX1000, Logitechs lasermus fra sist høst, har på sin side problemer med at laseren må rekalibrere seg når musen blir løftet fra musematten. Samtidig er det lett for at 5-veis musehjulet like gjerne trykkes inn til siden når man vil trykke det ned som midtre museknapp. Dette kan i kampens hete få en kjapp spillestil til å ende opp som en sørgelig farse.


One mouse to rule them all?

Den perfekte spillmusen er vanskelig å lage. Mange mener at lillebror MX510 til nå har vært det beste alternativet, mens andre holder en knapp på mus i Razer-serien. Med MX518 er det klart at Logitech kjemper i teten, men hvor bra er egentlig MX518 – den kan vel ikke være perfekt?

(Hva skal i så fall Logitech lansere i fjerde kvartal i år?)

Takk til Logitech som sendte oss musen til test.