Her er den sosiale nettleseren for mobilen
Skyfire gir deg enkel tilgang til Facebook og Twitter, men er rotete i bruk.
Nettleseren Skyfire er ikke en nettleser mange kjenner til, som Firefox og Chrome - kanskje fordi de sistnevnte er mye brukt på datamaskiner. Likevel har Skyfire blitt lastet ned flere ganger fra Googles applikasjonsbutikk Play.
Produsenten selv sier at Skyfire er den mest sosiale mobilnettleseren.
Mange knapper å trykke på
Mens vi fikk et ryddig førsteinntrykk av for eksempel Chrome og Firefox, er førsteinntrykket av Skyfire ganske motsatt. Øverst er det en adresselinje med oppfriskeknapp og en boks for å søke på Google. Under der er det en linje med symboler for tilbake, hjem, bokmerker, fanevelger, valg mellom mobilsider eller fullversjonsider og en liten tast for enda flere valg.
Trykker du på knappen for flere valg får du opp valg for fremover, søking på siden, tekstmerking, legge til snarvei på skrivebordet, dele nettsiden, innstillinger, nedlastinger, spre ordet (sende Skyfire-reklame over Twitter eller Facebook). Valget "report a video problem" er litt merkelig. Her kan vi dele med Skyfire at vi har et problem med en video. Av en eller annen grunn kan vi også dele dette via Bluetooth.
I tillegg til linjen på toppen, finner du en linje på bånn av nettleseren som kalles Skybar. Denne forsvinner under surfing, men du får den frem igjen ved å trykke på telefonens flervalgtast.
I denne menyen er det en rekke funksjoner. Video, Facebook, Twitter, populære nettsteder, like-knapp for Facebook, Fireplace som av en eller annen grunn kun viser en helt hvit side, Groupon som skal gi deg rabatter på ting og tang i byen du bor i, Ideas som av en eller annen grunn bare lar oss søke på Google, Facebook, Videosurf, Twitter, en trend-tjeneste som Skyfire selv har funnet på og Amazon.
Det meste av dette kommer du kanskje aldri til å bruke, men heldigvis kan du fjerne det overflødige fra Skybar-menyen ved å gå inn i innstillingsmenyen.
En funksjon vi setter pris på i Skyfire, er at Flash-innhold ikke vises uten at du ber om det.
Snarveier
Ikonene på Skybar-verktøylinjen gjør at du enkelt kan for eksempel åpne Facebook og sjekke noe, for deretter å surfe videre med nettleseren. Men egentlig gjør ikke nettleseren noe annet enn å gå til m.facebook.com i et lite vindu som enkelt kan legges bort og tas frem igjen. Likevel er det kjekt at du veldig enkelt kan hente opp for eksempel Facebook og deretter legge det ned igjen.
Telefonen husker akkurat hvor du var på Facebook hver gang du legger ned vinduet, og laster ikke siden på nytt når du henter det opp igjen for å fortsette. Er du for eksempel i ferd med å skrive en Facebook-melding, kan du fortsette på den samme meldingen.
Litt tregt
Fanevelgeren virker enkel og grei, men animasjonene går litt tregt på vår testtelefon Xperia S. Fanevelgeren kommer ikke opp på skjermen like fort som hos konkurrentene, og animasjonen for å åpne et nytt vindu - der det forrige sklir ut til siden - går også litt tregt.
Du kan kun ha oppe åtte faner om gangen når du surfer. Det synes vi er for lite.
Databruk
For å måle databruken har vi brukt en versjon av Amobil uten variabel datamengde. Vi har lastet forsiden, gått inn på en artikkel, trykket tilbake, gått inn på en ny artikkel, trykket tilbake og oppfrisket forsiden.
Fordi nettleserne lagrer deler av sidene du surfer på, vil databruken variere når du laster en nettside flere ganger - selv om resten av innholdet varierer.
Skyfire bruker nest mest data i vår test, mens det er Boat Browser som tar jumboplassen. Chrome, Dolphin HD, Firefox og Opera Mobile er nettlesere som bruker vesentlig mindre data på surfeøkten vår.
Hastighet
Med Benchmarktesten SunSpider måles hastigheten i webapplikasjoner (JavaScript) og hastigheten for hvor lang tid nettleserne bruker på å plassere elementene på mobilskjermen. Vi har brukt den samme telefonen, Sony Ericsson Xperia S, i alle disse testene.
Skyfire lander omtrent midt på treet, og nettleseren oppleves også responsiv under surfing på nettsider.
Vi kjørte også ACID3-testen. I likhet med alle andre nyere mobilnettlesere ble det full pott, 100 av 100 poeng, og dermed kan du anta at evnen til å vise nettsider basert på Document Object Model (DOM) og JavaScript god.
Konklusjon
Overgangen fra fanebehandlingen i Chrome, som var suveren, til fanebehandlingen i Skyfire er stor. I Skyfire går det tregt å bytte fane til tross for at det ikke er noen pene animasjoner i bildet. En stor ulempe er også at vi bare får åpnet åtte faner.
Nettleseren bruker mye data når du surfer i forhold til de fleste konkurrenter.
Det hjelper ikke at brukergrensesnittet kan oppfattes som litt rotete.
Den eneste store fordelen ved Skyfire foran andre nettlesere vi har testet i det siste, er at du får enkel tilgang til Facebook, Twitter og en rekke andre tjenester fra vinduer som ikke er i veien for noe annet. Dette er en praktisk funksjon, og gjorde rett og slett Facebook-applikasjonen på telefonen vår overflødig i testperioden.
Skyfire har blitt lastet ned veldig mange ganger i Google Play. Flere enn både Firefox og Chrome. Vi er likevel ikke imponert over surfeopplevelsen.
Vil du ha en nettleser som både har mange funksjoner og god surfeopplevelse, bør du se på Dolphin HD. Firefox er også et godt alternativ, der du får tilgang til et stort utvalg av utvidelser for å gi nettleseren din ekstra funksjoner.