Tek.no

Test AMD FX-8350

Dette er AMDs nye topp-prosessor

Har lansert en helt ny toppmodell i dag.

Sindre Eldøy - Hardware.no
23 Okt 2012 06:00

Spesifikasjoner og testoppsett

Den 12. oktober i fjor ble AMDs Bulldozer-arkitektur lansert. Vi så da på AMDs ferske toppmodell, som var den første åttekjernen rettet mot hjemmemaskiner. Det var mange høye forventninger til Bulldozer før lanseringen, men prosessorene ble en skuffelse på grunn av dårlig ytelse.

I dag lanserer AMD nye FX-modeller med kodenavn Vishera, der arkitekturen fra bulldoser skal være forbedret. Vi har fått AMDs nye toppmodell FX-8350 til test. Les videre for å se om AMD har gjort underverker med Vishera.

Sammenlikner vi FX-8350 med den forrige toppmodellen, ser vi at prosessorens basefrekvens langt høyere. Denne er nemlig økt fra 3,6 GHz til hele 4 GHz. Mengden chache-minne er den samme, og strømforbruket er forsatt holdt til 125 watt.

Vishera har med andre ord gjort det mulig for AMD å presse høyere ytelse ut av prosessoren uten noen særlig økning av effektforbruket.

Foruten FX-8350, lanseres også en svakere åttekjerne, en sekskjerne samt en firekjerne basert på Vishera. Detaljer om disse modellene kan du se i tabellen lenger ned.

Bli med over til neste side, så skal vi se hva prosessoren er god for »

Spesifikasjoner

Testoppsett

Av ulike grunner er testene kjørt på litt forskjellige oppsett, men forskjellene er ikke store nok til å påvirke prosessorens ytelse i noen særlig grad.