Til hovedinnhold
TestAltigen iFusion

Denne er rimelig meningsløs

Adapter som gjør mobilen din til fasttelefon .

iFusion er produktet vi aldri har savnet. Etter å ha testet produktet er vi fremdeles ikke helt overbevist om at dette er noe vi trenger. Men det gjør kanskje du?

iFusion ser ut som en fasttelefon fra 90-åra. Her er noe som ser ut som en telefon, med et rør med spiralkabel og en ledning som er plugget inn i veggen. Ledningen går riktig nok til strømstøpselet, og ikke til kobbertråden fra Telenor. I tillegg er tastaturet byttet ut med en iPhone, som er selve hjernen i systemet.

Kjempediger mobillader med telefonrør

Mobiltelefonen er plassert på en egen holder på fronten av telefonen. Her ser det ut som om det er satt av rikelig med plass til telefonen, som på langt nær fyller ut området som er satt av til den. Under telefonholderen er det fem taster. Disse er berøringsfølsomme, og har små ikoner som viser hvilke funksjoner de har.

En pussig detalj er at du ikke kan bruke iPhone sammen med iFusion ved bare å sette den i den innebygde dokken. Du må i tillegg pare telefonen med iFusion via Bluetooth. Nå er ikke det nødvendig vis bare en ulempe, for det betyr jo at du kan motta samtaler på dette apparatet selv om du har mobiltelefonen i lomma. Spørsmålet er om det veier opp for at iFusion ikke har noen taster du kan ringe ut med. iFusion har heller ikke noen tast som kan aktivere stemmeaktivert anrop, slik det er på de fleste andre Bluetooth-enheter for mobilsamtaler.

De fem tastene under mobilholderen er Bluetooth (lyser blått når telefonen er tilkoblet over Bluetooth), mikrofondemping (virker ikke når iFusion står på høyttalende), tast for veksling mellom høyttaler og rør på iFusion og to volumtaster.

God lyd

Lyden i settet er god, selv om det blir noe forsinkelse under samtale. Men forsinkelsen er ikke så stor at det er plagsomt.

iFusion virker som andre bordtelefoner. Når du skal ringe plukker du opp røret og ringer ut fra iPhonen. Når samtalen er over legger du på, og samtalen er slutt. Du kan også besvare et innkommende anrop ved å trykke på høyttalertasten. Da blir iFusion til en konferansetelefon med god lyd. Og vil du ha enda bedre lyd, for eksempel i et litt større møterom, så kan du koble på en ekstern høyttaler.

Fordeler med iFusion

Det viktigste argumentet for å velge iFusion er at du slipper å ha en strålekilde plassert mot øret mens du snakker i telefonen. Nå er det ikke påvist at strålingen fra en mobil er helseskadelig, men mange liker å være føre var.

Et annet argument for å velge iFusion er at den har en fast plass å stå på. Du slipper å grave i lommene etter mobilen når det ringer.

Et tredje argument er at iFusion kan kobles til en PC, slik at du kan synkronisere mobilen mens den står til lading på iFusion. Men det kan du også med standardkabelen som fulgte med din iPhone.

Men iFusion har også noen svake sider:

Kontrollene er enkle. iFusion er egentlig bare en bluetoothhandsfree som du kan velge at ikke skal være handsfree ...

Den støtter ikke multipoint. Du kan koble til andre typer mobiler, men det er bare plass for iPhone på apparatets dokk. Har du en annen mobiltelefon kan den med andre ord ikke plasseres på apparatet. En universalversjon med microUSB skal visst nok være på trappene.

Det er ingen app som automatisk setter mobiltelefonen i iFusion-modus når du kobler den til holderen på apparatet.

iFusion er angivelig sertifisert for Skype, men vi får det ikke til å fungere med den vanlige Skype-appen på iPhone. Vi har forsøkt både med og uten video. Applikasjonen fungerer, men iFusion gjør ikke annet enn å forsyne vår iPhone med strøm.

For privatpersoner har iFusion med andre ord begrenset nytte.

Mest for kontorbruk

iFusion er først og fremst for deg som jobber i en bedrift med en telefonsentral som støtter SIP-baserte klienter. Du kan laste ned produsenten AltiGens egen app, Altigen MaxMobile, men for å bruke den må du ha satt opp Altigens MaxCS Server v6.5 med update 1 som lokal gateway eller IP PBX.

Litt enklere sagt kan du bruke iFusion som en kontortelefon der du kjører en VoIP-applikasjon på telefonen i kombinasjon med sentralbordet på jobben. Men slike programmer kan du bruke selv om du ikke har en iFusion.

iFusion virker som den skal, og noen vil helt sikkert falle for den. Men den er stor, og fordrer at du har et rimelig ryddig skrivebord. Hele greia er av plast, og den ser ikke videre eksklusiv ut. Som vår kollega uttrykte det: – Den koster 1600 kroner og ser ut som noe du har kjøpt på Clas Ohlson til 199 kroner.

Med tanke på den høye prisen og hvor lite denne tilfører mobiltelefonen, så blir det vanskelig å anbefale denne. Vi lander på terningkast 2.

annonse