Tek.no

Test LG 65UF850V

Kan denne TV-en ta seg helt til toppen?

Vi tester en billigere kvanteprikk-skjerm.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen
8 Juni 2015 07:00

Design og brukervennlighet

Årets nye TV-er skal gi deg både bedre farger og mer lysstyrke. I stedet for å fortsette med et oppløsnings-race, har produsentene, for nå, slått seg til ro med at Ultra HD har mer enn nok piksler i bildet, og har derfor snudd seg rundt etter måter å gjøre bildet bedre på.

LCD-TV-ene har vært i salg siden tidlig 2000-tallet, og har siden sin barndom fått kamp av andre teknologier som for eksempel plasma og i den senere tid OLED. Likevel er denne teknologien langt fra nedkjempet, og enkelte av årets utgaver har fått det som på fagspråket kalles kvanteprikker (quantum dots), som ved tidligere tester har vist seg å gi LCD-panelene en ny vår.

Vil du lære mer om kvanteprikker? Her kan du lese det du trenger å vite »

Nå har vi fått inn LGs nye LCD-modell, 65UF850V, en TV som byr på både kvanteprikker og høy oppløsning. Prisen er heller ikke for avskrekkende med tanke på hvilken teknologi den kan skilte med, selv om 25 000 kroner for 65 tommer jo er en real slump penger.

Ingen skrikende design

UF850V har svært tynne ramme, hvor brorparten av overflaten som møter deg er det frontglass som strekkes forbi der panelet slutter og helt ut mot kanten av skjermens ramme. Her lukkes den inne med en syltynn kant, som videre brer seg ut mot kantene av TV-en og videre mot baksiden.

Foten følger trendene ved å være minimalistisk. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
Forsiden av TV-en preges av glass. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

I all hovedsak er fronten på denne modellen sort, med unntak av en liten knekk nederst på skjermen, som er i sølvfarget plast. Med andre ord er dette en nokså tradisjonell TV hva kommer til utseende, utenom foten som følger med.

En trend som er på full fart inn med årets TV-modeller er nemlig en spesiell type føtter. Tradisjonelt har en flatskjermfot vært en massiv plate som TV-en har blitt festet til. I år skal foten være minimalistisk, og LGs nye modell er intet unntak.

Foten som følger med er en slags slank, formet bøyle som festes til skjermen på hver ytterkant. Denne gjør utseendet til TV-en et par hakk spenstigere, og gjør samtidig en god jobb med å holde skjermen stabilt på stereobenken. Dog har du ikke mulighet til å dreie TV-en med denne foten.

WebOS fortsetter å imponere

WebOS. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

De fleste produsentene har i år tatt i bruk nye plattformer på sine TV-er. Samsung har for eksempel valgt Tizen, Sony og Philips fester sin lit til Android, mens LG fortsetter der de slapp i 2014, ved å fortsette å utvikle sin WebOS-plattform.

Forskjellen er at årets utgave har blitt langt raskere å bruke enn fjorårets versjon. Vi har tidligere i år testet storebroren til denne skjermen, UF950V, og vi merker fort slektskapet i form av den samme raske og smidige responsen i bruk.

En av tingene som vi likte spesielt godt med den første utgaven av WebOS var muligheten til å hoppe mellom to ulike apper uten å måtte laste de inn for hver gang. Med den nye versjonen har denne blitt enda en hakk forbedret ved at tidsbruken nesten er halvvert. Samtidig må vi si at TV-en er uhyre rask til å slå seg på.

Start-menyen er bygget opp på det samme prinsippet som forgjengeren, og hvilke ti fliser som vises nederst på skjermen avhenger fortsatt av hva du bruker mest. Uansett er dette en ryddig måte å gi deg rask tilgang til funksjoner du bruker ofte uten å trenge å bla seg via menyene.

Samtidig følger også en pekekontroll med, den samme som vi testet på storebror UF950V, og denne gjør selve brukeropplevelsen bedre og mer smidig om du bruker mye apper. Riktignok er det langt fra alle apper som støtter kontrollen, men de mest kjente håndterer denne uten problemer.

LG 65UF850V
8
Meget bra

LG 65UF850V

sitat"LG treffer blink på flere steder, bedre sortnivå hadde gitt pallplassering "
 • Krysse av
  Meget god på farger
 • Krysse av
  Bra på bevegelse
 • Krysse av
  Oppskalerer godt
 • Krysse av
  Lynkjapp i bruk
 • Krysse av
  Oversiktlig brukergrensesnitt
 • Krysse av
  Stilig fot
 • Bytt
  Middels sortnivå
 • Bytt
  Litt ujevn belysning
 • Bytt
  Noe gjenskinn

Les også