Tek.no

Test MSI Nightblade X2 og Asus ROG G20CB

«Gidder» du ikke bygge spill-PC-en din selv?

Da vil MSI og Asus gjerne overtale deg med sine kompakte ferdigmaskiner.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Introduksjon »

Mange Tek-lesere har nok en oppfatning av at selvgjort er velgjort når de skal investere i en ny stasjonær som sikrer god ytelse og flust av rom for fremtidige oppgraderinger. Det er både lett og moro å bygge sin egen datamaskin, men med det sagt, hvordan står egentlig ferdigbygde løsninger seg i 2016?

Vel vitende om at store selskaper neppe kan lage en datamaskin de mest kresne selvbyggerne ville tatt i med ildtang, spør vi oss om de likevel ikke kan sette sammen noe som duger for «de aller fleste av oss». Altså for deg som er på jakt etter alt det gode stasjonære spillmaskiner bringer med seg, som ekstra god ytelse, masse lagring og utvildelsesmuligheter, men som mangler tid eller lyst til å dykke ned i komponentspesifikasjoner og tekniske begreper.

For å ta «tempen» har vi kalt inn et par fiks ferdige kamerater fra henholdsvis MSI og Asus, to produsenter kjent for sin satsning på spill-PC-er i både bærbar og stasjonær form. Modellene vi valgte ut stilte vi et par kriterier til: de måtte by på svært kraftig grafikk og være plasseringsvennlige. Dermed stod vi igjen med Asus ROG G20CB og MSI Nightblade X2.

Kandidat #1: Asus ROG G20CB

Asus G20CB er den minste av de to maskinene med sitt 9,5-liters-kabinett. Her inne har Asus fått plass til imponerende kraftig maskinvare, slik som et Nvidia GTX 980-grafikkort og en Intel Core i7-6700-prosessor. Og, bare for å presisere, til tross for den kompakte størrelsen er grafikkortet et helt vanlig GTX-kort og dermed mulig å oppgradere senere – så lenge en holder seg innenfor ganske strenge mål, da. GTX 980-kortet som allerede er på plass sitter nemlig som om maskinen ellers var konstruert rundt det – noe som sannsynligvis ikke er så langt fra sannheten.

Asus har likevel gjort et stort kompromiss for å lukke standardiserte og høytytende komponenter inne på så liten plass. De har satt strømforsyningen(e) ut i kulda. Jo, du leste riktig. Maskinen kommer med to strømforsyninger i form av en sammenkoblet ekstern murstein som har to kontakter i hver ende. Den ene strømforsyningen, på 180 watt, tjenestegjør for grafikkortet alene mens den andre, på 230 watt, forsyner resten av maskinens komponenter med strøm.

Vel og bra for de fleste, men en designsæregenhet som potensielt kan irritere dem med få støpsler tilgjengelig eller liten sans for enda flere «bokser» som må stues vekk bak skrivebordet.

Med sitt unike design er det vanskelig å finne noe å sammenligne G20CB mot, men selve ytelsen er det en smal sak å sjekke, noe vi gjør på neste side både mot MSIs Nightblade x2 og mot vår grafikkorttestbenk.

Vi hentet inn to plasseringsvennlige og kraftige spillmaskiner til test. Hvilken av MSI Nightblade X2 og Asus ROG G20CB som passer deg best skal vi forsøke å gi svar på over de to neste sidene.
Niklas Plikk, Tek.no

Kandidat #2: MSI Nightblade X2

MSI Nightblade X2 stiller på sin side med en noe mer voksen kropp. Litt forenklet kan en si at maskinen er dobbelt så tykk og noe lavere enn Asus-en. MSIs Nightblade er bygget opp på en mer tradisjonell måte, hvor komponenter er festet til hovedkortet som hos en hvilken som helst annen selvbygger-PC. Dermed er det lettere å komme til for å skifte ut komponenter senere. Den andre store forskjellen kontra Asus-maskinen er at strømforsyningen, som her teller 500 watt, er en standard intern type.

For deg som jakter ytelse i toppklassen er det likevel bare én egenskap ved Nightblade som er verdt å merke seg, nemlig GTX 980 Ti-grafikkortet fra Nvidia. Det er langt fra hverdagskost å se så kraftig grafikk i en like kompakt PC, og selv om vi knytter noe spenning til støynivået føler vi allerede ATX-formfaktoren skjelve av frykt for hvilke krefter maskinen vil vise i ytelsestestene våre på neste side.

En «omtrent tilsvarende» mITX-PC som MSI Nightblade X2 (men med noe svakere GTX 980-grafikk) viser seg å koste omtrent 18 500 kroner når vi leter opp komponenter for selvbygg. Prisforskjellen mellom de to grafikkortene er alene omtrent 2000 kroner, noe som forteller oss at MSI tar seg omtrent 3500 kroner ekstra betalt for byggeprosessen og det vi straks kommer tilbake til er svært rask lagring, et solid design med unike lyseffekter og andre fikse løsninger som trådløst nettverkskort.

Er prisforskjellen verdt det? Bli med til neste side for å se på ytelsen, eller hopp videre til side 3 hvor vi ser på byggkvalitet, programvare og støynivå.

Asus G20CB-NR001T
6
Helt greit

Asus G20CB-NR001T

sitat"Kraftig og kompakt, men garantiordningen, spesialløsninger og høy pris dreper gleden."
 • Krysse av
  Utrolig kompakt
 • Krysse av
  Stilig design
 • Krysse av
  Kraftig
 • Krysse av
  Stillegående
 • Bytt
  Du bryter garantien ved å åpne kabinettet
 • Bytt
  Vanskelig å komme til for å oppgradere komponenter
 • Bytt
  Ekstern strømforsyning
 • Bytt
  Dyr
 • Bytt
  «Mangler» optisk ut og USB Type-C
MSI Nightblade X2-002EU
9
Imponerende
Anbefalt

MSI Nightblade X2-002EU

sitat"Kraftig, kompakt og fremtidsrettet spillmaskin fra MSI."
 • Krysse av
  Plasseringsvennlig design
 • Krysse av
  Lekkert ytre
 • Krysse av
  Svært kraftig
 • Krysse av
  Oppgraderingsvennlig
 • Krysse av
  Stillegående
 • Krysse av
  Flust av tilkoblinger
 • Krysse av
  Mye og rask lagring
 • Bytt
  OC-funksjonen gjør liten forskjell
 • Bytt
  Dyr

Les også