Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestZotac GTX 1070 «AMP! Extreme»

– Å kjære, for et massivt kort

Zotacs GTX 1070 går det ekstra steget for å tilfredsstille de ekstra kravstore.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Introduksjon og oppsummering »

Som vår test av GTX 1070 Founders Edition, og senere også MSIs GTX 1070 Gaming X har vist oss, er 1070-brikken fra Nvidia en perfekt match for skjermer med 1440p-oppløsning. Her leverer den gjerne godt over 60 FPS på høye grafikkinntillinger.

Som den brikken som markerer inngangsporten til entusiasthimmelen bør det heller ikke være annerledes, men der det kanskje er lett å ha bestemt seg for at GTX 1070 er veien å gå, er det desto vanskeligere å bestemme seg for nøyaktig hvilken av de ørten ulike 1070-modellene en skal handle inn. Mens vi ikke kan teste dem alle har vi denne uken fått kloa i et ganske så bøst kort fra Zotac som vi skal se om bidrar ytterligere til å styrke GTX 1070-familien.

Gå til ytelsestest »

Zotacs GTX 1070 «AMP! Extreme Edition» har allerede gjestet testbenken vår som én av to kritiske halvdeler av et SLI-oppsett. Den prøvelsen klarte den med bravur, men det er ikke før vi retter scenelyset på det alene vi får vite alt hva det er godt for.

Som Zotacs råeste – og dyreste – GTX 1070-kort forventer vi intet mindre enn gode resultater i alle våre tester, enten det er snakk om generell ytelse, potensial for overklokking, temperaturer eller støy. Her hos oss møter kortet selvsagt konkurranse i form av Nvidias egen Founders Edition, men viktigst av alt må Zotacs kort hamle opp med MSIs Gaming X, som viste seg å være en helt rå overklokker da det gjestet oss i fjor sommer.

Det er nemlig tredjepartskort à la Gaming X som er hovedkonkurrenten til AMP! Extreme, der disse alle byr på økte frekvenser direkte fra fabrikk, tilpassede kretskort og mer forseggjorte kjøleløsninger sammenliknet med rimeligere referansedesign.

Ifølge vår kommersielle partner Prisguide.no kan du nå velge og vrake blant flere tredjepartsmodeller fra omtrent 4000 kroner og oppover, mens Zotacs GTX 1070 AMP! Extreme koster fra 4750 kroner og MSIs GTX 1070 Gaming X koster fra 4790 kroner.

Konkurransen innad i 1070-familien er altså beinhard, og med tanke på at storebror GTX 1080 i forbindelse med GTX 1080 Ti-lanseringen nettopp har fått en prisjustering som det monnet av er det viktig at dagens testkort ikke misser på et eneste punkt for å hevde seg.

Unikt med Zotacs AMP! Extreme

At det ikke har særlig marginer for å feile vet Zotac, som har utstyrt sitt AMP! Extreme med en rekke løsninger en ikke finner på referanse-1070-en eller de aller rimeligste kortene i serien.

Sentralt i Zotacs design står både kjøleren «Icestorm», de tre Dual Blade EKO-viftene, Carbon Exoarmor-forsterkning, overklokkingsverktøyet FireStorm samt Spectra-lyssystemet.

Icestorm

Det du først legger merke til ved AMP! Extreme er den virkelig massive kjøleren dens, kalt Icestorm. Denne består av seks kobberkjølerør av varierende størrelse og en todelt, massiv aluminiumsblokk med kjølefinner. Kjølerørene har som hovedoppgave å ta med seg overskuddsvarmen fra grafikkbrikken til kjølefinnene, hvor den så spres ut over et enormt areal og blandes med luft for å forsvinne raskere.

Under skallet ligger en massiv aluminiumsblokk og seks store kjølerør.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Dual Blade EKO-fan

Icestorm er så massiv at den nok kunne kjølt et bare litt svakere grafikkort helt greit på egenhånd. For å øke effektiviteten og holde temperaturen nede på GTX 1070 har den imidlertid fått tre såkalte Dual Blade EKO-vifter på lag som sender kjølig luft mellom kjølefinnene når det trengs. Men bare når det virkelig trengs, for viftene skrur seg helt av når kortet holder mindre enn 60 grader celsius.

Viftene kalles Dual Blade, noe som spiller på det faktum at hvert blad har små utstikkende «miniblader» nær sentrum. Dette skal øke luftstrømmen i det som tradisjonelt har vært regnet som en slags dødsone, i tillegg til å skape høyere lufttrykk mot kjølefinnene under uten å øke hastigheten på rotasjonen.

Dual Blade EKO-fan.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Exoarmor

Den massive Icestorm-kjøleren gjør sitt til at kortet veier inn på hele 1,4 kilogram og tar opp intet mindre enn tre spor i bredden – eller 5,6 centimeter. Da er det ikke kun av estetiske hensyn at kortet kommer med en forsterkende (og for øvrig svært dekorativ) bakplate av metall. I tillegg til å styrke konstruksjonen bidrar denne også med å fordele overskuddsvarmen jevnt over hele arealet til baksiden.

Selve huset, som beskytter komponentene og omkranser viftene, er konstruert av en miks av karbonfiber og metall. Det hele virker dermed svært solid bygget.

Bakplaten er dekorativ, men hjelper også til med å distribuere varme og forsterke kortet, som veier inn på 1,4 kilo.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

FireStorm

FireStorm.

FireStorm er Zotacs verktøy for overklokking, og lar deg regulere alt fra kjerne- og minnefrekvens, spenning og hvorvidt kortet skal begrenses av for høy temperatur eller for mye energibruk.

Programmet er svært oversiktlig, og lar deg justere verdiene ved hjelp av en glidebryter eller ved å taste inn spesifikke verdier. Du kan lagre inntil tre ulike overklokkingsprofiler, og fra viftestyringsmodulen har du full kontroll over de tre EKO-viftene. Du kan tvinge dem til å øke tempoet på tomgang for å senke «idle»-temperaturen, holde enda mer igjen før de aktiveres under last eller til og med slå dem helt av. (Da vil temperaturen imidlertid stige og ytelsen til kortet begrenses).

Spectra

FireStorm Spectra.

Hva er en komponent verdt i 2017 uten en dugelig dose LED-lys? Ikke mye, skal vi tro det enorme fokuset produsenter av alt fra minnebrikker til strømforsyninger og hovedkort vier dette feltet. Grafikkort var kanskje komponenten som aller først ble «dollet» opp med påfugleffekter som LED-belysning, og Zotac er med sitt AMP! Edition ikke noe dårligere enn nestemann på lista.

Her omkranses nemlig grafikkortet av fire voksne LED-lister, som sammen med frasen «Push the limit» byr på et høyt antall unike farge- og effektkombinasjoner. Ut over å velge farge for LED-listene og logoen for seg, kan du også terrorisere deg selv eller andre med strobe- eller pulseffekter rett fra Specra-modulen i FireStorm-verktøyet.

Spectra-belysningen. Vårt kort kan her beskues i grønn drakt.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Overklokking og ekstra strømkontakt

GTX 1070 AMP! Extreme har en oppgitt TDP på samme nivå som GTX 1080 Ti FE og trenger 2x8-pinners PCIe-strømkontakter.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Mens AMP! Extreme kommer ut av boksen med en målt stabil kjerneboostfrekvens på 2012 MHz og en effektiv minnefrekvens på 8,2 GHz etter 20 minutter last, lot kortet seg i våre tester overklokkes til stabile 2088 MHz for kjernen og 9,2 GHz for minnet. Igjen målt etter 20 minutter kraftig last. Dette tilsvarer en økning på henholdsvis 3,4 og 12,2 prosent fra fabrikkinnstillingene.

Tilkoblingsportene er helt standard opplegg.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det er blant annet for å levere stabil ytelse ved overklokking Zotac har utvidet fra en åtte-pinners PCIe-strømkontakt til to åtte-pinners strømkontakter. Dette gir kortet mulighet til å trekke inntil 150 watt mer enn GTX 1070 FE, noe vi fra våre strømmålinger vet at det i alle fall til dels utnytter. Zotac oppgir at AMP! Extreme har en TDP på hele 250 watt, noe som er det samme som verdens kraftigste grafikkort, GTX 1080 Ti, og langt mer enn de 150 watt TDP GTX 1070 FE skal håndtere.

Hva med to GTX 1070 i SLI?
Et ekstra GTX 1070 gir over 80 prosent høyere ytelse i 4K-oppløsning »

Oppsummering

Spectra kler kortet i rødt.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Alle GTX 1070-modeller er basert på den samme Pascal-baserte «GP104-200»-brikken fra Nvidia og yter som en konsekvens nokså likt hverandre. Når Zotac, i likhet med andre tredjepartsleverandører, med sin AMP! Extreme proklamerer at deres kort sikrer deg høyere ytelse, er dette derfor å forstå som «bedre ytelse enn referansekort ut av esken».

Ut av esken kommer nemlig AMP! Extreme med noen ganske friske frekvenser som du absolutt ikke finner hos Nvidias Founders Edition, og som også overgår hva flere av konkurrentene i samme prissjikt leveres med. Dette er i teorien positivt fordi Zotac her garanterer at GP104-200-brikken i sitt kort skal tåle bruk ved litt høyere hastighet uten at det går utover verken stabilitet eller levetid. De høye standardfrekvensene sørger for at AMP! Extreme tar ledelsen over både Nvidias moderate klokkede referansedesign, og (så vidt) MSIs fabrikkoverklokkede Gaming X i våre spillmålinger.

Det er imidlertid svært interessant å se hva som skjer når vi overklokker vårt AMP! Extreme til det ytterste og deretter sammenligner ytelsen mot et overklokket Gaming X fra MSI. Sistnevnte leveres med noe lavere standardfrekvenser enn AMP! Extreme, men som vi raskt erfarte betyr dette bare at Gaming X har enda mer å «gå på» når vi først gir det litt mer spenning og tør å øke frekvensene dets.

Ved overklokking yter nemlig Gaming X og AMP! Extreme mer eller mindre likt. Den umiddelbare forskjellen ut av boksen skyldes kun produsentenes ulike vekting av ytelse versus støy og temperatur.

Dermed blir det ikke lenger spørsmålet om ytelse som avgjør hvilken GTX 1070 du skal gå for. Det forventet vi heller ikke, men nå er det i alle fall dokumentert og det er på tide å trekke eksterne egenskaper som temperatur og støy inn i bildet.

For, det er nettopp for sin evne til å levere mer effektiv kjøling og lavere støynivå man bør velge et tredjepartskort fremfor et referansekort. Fra testen vår av Gaming X fra MSI vet vi at GTX 1070-brikken liker å skjemmes bort blant annet med deres forseggjorte TwinFrozer-kjøler. Også når det kommer til AMP! Extremes Icestorm-kjøler responderer GTX 1070-brikken straks på «luksusbehandlingen» den gis.

Den massive kjøleren, sammen med de tre Dual Blade-viftene, gir nemlig svært lave temperaturer under last. Som en konsekvens av den overdimensjonerte kjøleren behøver heller ikke viftene stresse særlig for å transportere bort varmen, noe som resulterer i svært lite støy.

Kjøleløsningen leverer i en helt annen liga enn Founders Edition, som både blir varm og støyer etter en tids last, spesielt ved overklokking. Om du vurderer et tredjepartskort over Founders Edition gjør du dermed et godt valg selv om det koster noen hundrelapper mer.

Zotacs GTX 1070 AMP! Extreme Edition er massiv, men i dette tilfellet er det bare en fordel.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Om valget står mellom MSI Gaming X og Zotac AMP! Extreme er valget noe vanskeligere ettersom ytelsen ved overklokking er omtrent identisk. Zotac AMP! Extreme skal imidlertid ha skryt for at det leverer aller best rett ut av boksen uten at du trenger å røre overklokkingsmulighetene.

Det som bidrar mest til at vi trekker frem Zotacs AMP! Extreme som det aller kvasseste kortet av de to er imidlertid ikke en liten prosent ytelsesforskjell her og der, men heller dets imponerende lave lasttemperaturer og det nærmest uhørt lave støynivået.

Ved «ut av boksen»-hastighet målte vi fem grader celsius lavere temperatur på vårt AMP! Extreme enn vårt Gaming X, samtidig som Zotacs kort kunne vise til 1,5 dBA mindre støy under last. Zotacs kort støyer dessuten mindre enn Gaming X når kortene er overklokket.

Her på testlabben sliter vi faktisk med å høre kortet over klimaanlegget vårt uansett modus. Bare for å irritere oss, eller gi oss et påskudd for å påpeke noe som ikke er helt perfekt, har det seg imidlertid slik at kortet stadig bytter mellom å holde viftene helt i ro eller sakte aktivitet. Akkurat idet viftene starter opp høres det en lyd som vi ikke liker, og som ikke har noe med rotasjonshastigheten å gjøre. Heldigvis kan du enkelt bygge din egen vifteprofil i FireStorm for å unngå dette, og så skal det nevnes at vi også sitter svært nær vår testbenk. Det er svært lite sannsynlig at du vil registrere at viftene starter og stopper når du har kortet plassert i kabinettet ditt.

Fra strømmålingen vår viser det seg at Zotac har bygget et strømsultent kort som periodevis forsyner seg grovt når det må tenke kraftig. Dette er imidlertid kun unntaksvis, og sett over en helt spilløkt virker det ikke som forskjellen er stor ned til andre GTX 1070-kort med lignende klokkehastighet.

Alt i alt er vi utrolig godt fornøyde med Zotacs tolkning av GTX 1070. Deres AMP! Extreme Edition er godt bygget, leverer solid ytelse ut av esken, overklokking på linje med andre GTX 1070-kort og ikke minst byr det på særdeles gode kjøleegenskaper.

Spectra-belysningen blir i så måte kun en bonus dersom du vil sprite opp kabinettet ditt med litt farger. Du må bare passe på at du har plass til AMP! Extreme i kabinettet ditt. Med sine 5,6 centimeter tykkelse er det nemlig en del større enn Founders Edition og MSIs Gaming X, og krever tre spor fri fremfor de vanlige to.

Er det verdt å kjøpe en SLI HB-bro?Se SLI HB-broen måle krefter med den tradisjonelle SLI-broen her »

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition
9.5
Imponerende
Anbefalt

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition

9.5
Imponerende
sitatRå ytelse, rå kjøling og ikke minst superlavt støynivå.

Fordeler

 • +
  Høy 1440p-ytelse
 • +
  Særdeles god kjøleløsning
 • +
  Stillegående
 • +
  Overklokkingsvennlig

Ting å tenke på

 • Vifteprofilene bør fininnstilles i FireStorm
 • Tar opp tre «spor» i kabinettet

3DMark og VRMark »

Før vi går løs på spillmålingene tar vi en titt på ytelsen i Futuremarks syntetiske 3DMark.

Målingene her vil gi oss de første indikasjonene på om Zotacs massive AMP! Extreme ikke bare kan forsvare prispåslaget i forhold til Founders Edition, men ikke minst også hvorvidt det også kan matche MSIs respekterte Gaming X som vi testet forrige sommer.

3DMarks nyeste Time Spy-måling viser oss at Zotacs AMP! Extreme yter 6,8 prosent bedre enn Nvidias egen Founders Edition og 1,8 prosent bedre enn MSIs Gaming X.

Når vi henter alt av potensial ut av vårt AMP! Extreme, ved hjelp av overklokking, ser vi også at det gjør et ekstra hopp på 4,7 prosent. Når overklokket skiller det dermed kun 5,7 prosent opp til Nvidias GTX 1080 FE.

I Fire Strike, hvor vi også sitter på overklokkingsresultater fra Gaming X, er det litt artig å se at luringen fra MSI til tross for at det yter svakere ut av boksen enkelt hopper bukk over begge resultatene fra Zotacs AMP! Extreme når det overklokkes. MSIs Gaming X har altså mer «å gå på» enn AMP! Extreme fra fabrikk, men så brygger jo dette delvis ned til det velkjente brikkelotteriet som bestemmer hvor langt du kan øke ytelsen uten å oppleve ustabiliteter.

GTX 1070 skal ifølge Nvidia levere god ytelse i VR-spill, men vi sjekker nå likevel hvordan akkurat Zotacs kandidat gjør det ved hjelp av Futuremarks VRMark. Nå har vi dessverre ikke VRMark-resultater for MSIs Gaming X, men vi kan i alle fall konstatere at Zotacs AMP! Extreme gjør en god jobb der det leverer ytelse som ligger nærmere GTX 1080 FE enn GTX 1070 FE. I tillegg har du selvsagt potensiale for noe overklokking, som vi så i 3DMark-målingene ovenfor. Det virker altså som at et godt GTX 1070-kort er et nesten like godt valg for VR som f.eks et GTX 1080 FE.

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition
9.5
Imponerende
Anbefalt

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition

9.5
Imponerende
sitatRå ytelse, rå kjøling og ikke minst superlavt støynivå.

Fordeler

 • +
  Høy 1440p-ytelse
 • +
  Særdeles god kjøleløsning
 • +
  Stillegående
 • +
  Overklokkingsvennlig

Ting å tenke på

 • Vifteprofilene bør fininnstilles i FireStorm
 • Tar opp tre «spor» i kabinettet

Spillytelse »

Når vi er over på målingene av ytelse i faktiske spill ser vi straks noen generelle trekk som går igjen:

 • AMP! Extreme yter bedre enn Nvidias Founders Edition i alle tilfeller.
 • AMP! Extreme yter bedre enn MSIs Gaming X «ut av boksen».
 • AMP! Extreme matches av Gaming X når begge kortene overklokkes.

Zotacs AMP! Extreme yter altså godt ut av esken, med en respektabel fabrikkoverklokking som tar grafikkjernen til stabile 2012 MHz og minnet til 8,21 GHz. Men, konkurrenten Gaming X viser at det har mer rom for overklokking. Selv om vi øker AMP! Extremes frekvenser slik at kortet til slutt holder stabile 2088 MHz for kjerne og 9,2 GHz for minne etter 20 minutter belastning kan nemlig Gaming X vise til omtrent like høy ytelse ved overklokking. Merk at vi kun har overklokkingsresultater for Gaming X i 1440p og 4K-oppløsning.

Uansett ser vi at Zotacs AMP! Extreme yter knallgodt i 1440p, en oppløsning GTX 1070-brikken er som skapt for å drive med en mer enn tilfredsstillende bildeflyt. Selv om vår tøffeste test, Deus Ex: Mankind Divided, melder om like over 50 FPS, viser alle andre målinger oss at kortet yter mellom 70 og 75 FPS. Overklokket kan en legge på mellom tre og syv FPS i samme oppløsning, selvsagt avhengig av spill.

Det er fortsatt en markant avstand opp til GTX 1080 FE, men med både AMP! Extreme og Gaming X fra MSI krymper den kraftig. Noen kan dermed bli fristet til å gå en grafikkfamilie opp, men på neste side skal vi se at ytelse ikke er alt og at du kan gjøre lurt i å bruk noen ekstra hundrelapper på å sikre kortet ditt god kjøling fremfor litt ekstra ytelse.

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition
9.5
Imponerende
Anbefalt

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition

9.5
Imponerende
sitatRå ytelse, rå kjøling og ikke minst superlavt støynivå.

Fordeler

 • +
  Høy 1440p-ytelse
 • +
  Særdeles god kjøleløsning
 • +
  Stillegående
 • +
  Overklokkingsvennlig

Ting å tenke på

 • Vifteprofilene bør fininnstilles i FireStorm
 • Tar opp tre «spor» i kabinettet

Strømbruk, temperatur og støy »

Den aller største fordelen med tredjepartskort fremfor referansekort er at de gjerne har langt mer påkostede kjølesystemer. I Zotac AMP! Extremes tilfelle sikrer den tidligere nevnte «Icestorm»-kjøleren at kortet holder seg kjølig selv under hard last.

Nvidias referanse GTX 1070 meldte i vår måling om 76 grader celsius under last og MSI Gaming X forbedret dette til 69 grader. Zotacs massive Icestorm-kjøler setter imidlertid en ny standard for kjøling der kortet rapporterer om 64 grader under samme høye last. Vi snakker altså om en temperaturreduksjon på omtrent 18 prosent over referansekortet, og som vi har sett over de forrige sidene er dette da med høyere ytelse enn begge tidligere nevnte kort – om en ser bort fra MSI Gaming X' overklokkingsegenskaper, i alle fall. Imponerende er det også at temperaturen ikke stiger nevneverdig under overklokking.

På «tomgang» er situasjonen en ganske annen. Her stanser AMP! Extreme de tre viftene helt, og med standardinnstillingen («Freeze»!) aktivert rører ikke disse seg før kortet når opp mot 60 grader celsius. Det er artig med vifter som stanser helt, og det gjør også sitt til at de holder lenger, men ingen hadde merket det om de tuslet rundt på et rolig turtall. Gjerne for å holde temperaturen mellom 40 – 50 grader celsius, slik MSIs Gaming X-kort har valgt. FireStorm-programmet til Zotac gir deg likevel mulighet til å lage egne vifteprofiler, så om du vil ha et kjøligere kort i tomgangsmodus er det en smal sak å få til selv uten at du får mer støy.

Apropos støy er det nettopp denne står for tur like under neste graf.

En produsent av grafikkort må gjøre en avveining mellom hvor stillegående viftene skal være eller hvor varm de skal la grafikkjernen skal bli under last. Folkene hos Zotac nektet imidlertid å være med på noe slikt kompromiss, og takket være kombinasjonen av den massive kjøleren og de tre spesialkonstruerte Eko-viftene kan deres AMP! Extreme skilte med både lav driftstemperatur og et svært lavt støynivå. MSI pleier å gjøre gode avveininger for sine Gaming X-kort, men her slår faktisk Zotac til med et resultat som er bedre enn dette klarer både temperatur- og støymessig.

Vi måtte faktisk sjekke at ikke en eller annen strømsparefunksjon eller en stillemodus av noe slag var aktivert før vi godtok resultatet av våre støymålinger – som vi utførte i to ulike spill for anledningen bare for å dobbeltsjekke.

Oppgitt TDP for Nvidias GTX 1070 FE er 150 watt, mens oppgitt TDP for Zotacs AMP! Extreme er nærmest latterlige 250 watt – det samme som for det langt kraftigere GTX 1080 Ti FE. Mens det grunnet generelt høyere klokkefrekvenser er normalt at tredjepartskort har mulighet til å trekke mer energi enn referansemodeller, har eksempelvis MSIs GTX 1070 Gaming X en TDP på 180 watt, kun 30 watt mer enn Nvidias referansedesign.

Den ekstra effekten er vel noe av det som gjør kortet til en stabil overklokker, men vi hadde nå ingen klager å komme med da vi testet MSIs supre overklokker «Gaming X» i fjor sommer, så vi vet ikke helt hvorfor Zotac har tatt godt i.

Uansett trekker jo ikke kortet maksimalt med strøm hele tiden – det har bare muligheten til det ved spesielt hard belastning. Som vi ser av strømmålingene våre er Zotacs GTX 1070 AMP! Extreme en strømsulten liten ulv, der det legger seg hele 120 watt over Nvidias Founders Edition og 105 watt over MSIs Gaming X. Når kortet er overklokket henter det imidlertid «kun» 3,6 prosent mer energi på det meste, fremfor 13 prosent mer i Gaming X' tilfelle. Under normal spilling ligger uansett vårt system rundt 200 til 300 watt, noe som er omtrent på linje med det vi har sett fra andre GTX 1070-modeller fra Nvidia og MSI. Dermed er ikke effektgrafen under noe du bør henge deg veldig opp i.

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition
9.5
Imponerende
Anbefalt

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition

9.5
Imponerende
sitatRå ytelse, rå kjøling og ikke minst superlavt støynivå.

Fordeler

 • +
  Høy 1440p-ytelse
 • +
  Særdeles god kjøleløsning
 • +
  Stillegående
 • +
  Overklokkingsvennlig

Ting å tenke på

 • Vifteprofilene bør fininnstilles i FireStorm
 • Tar opp tre «spor» i kabinettet

Testoppsett »

Testoppsett

Testbenken vår.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Maskinvaren og rutinene vi tester med, samt en forklaring på hvorfor vi har valgt ut akkurat disse, er nærmere beskrevet i en egen sak om grafikkort-testriggen vår. Her følger likevel en kort oppsummering av de viktigste komponentene:

 • Hovedkort: MSI Xpower Gaming Titanium Edition
 • Prosessor: Intel Core i7 6700K
 • Minne: Corsair Vengeance 16 GB @ 2400 MHz
 • Strømforsyning: Corsair AX 1200W
 • Lagring: OCX Vertex 460A SSD

Vi tester alltid nye grafikkort med nyeste stabile driver fra AMD eller Nvidia.

Zotacs GTX 1070 AMP! Extreme er testet med GeForce Driver 378.92.

Grafikkort lansert før mai 2016, da vi ettertestet flere av dem på vår nye grafikkort-testbenk, bruker følgende drivere:

 • AMD-kort: Radeon Software Crimson Edition 16.4.1
 • Nvidia-kort: GeForce Game Ready Driver 364.72

Last ned nyeste driver for:

Syntetisk ytelse måles med Futuremarks 3DMark DX12-test «Time Spy» og DX11-test «Fire Strike». I tillegg tester vi grafikkortenes VR-ytelse ved hjelp av VRMark fra samme selskap.

Spillytelse måles i Dragon Age: Inquisition (DX11), Grand Theft Auto V (DX11), The Witcher 3: Wild Hunt (DX11), Rise of the Tomb Raider (DX12) og Deus Ex: Mankind Divided (DX12).

Vi tester i tre oppløsninger: 1920x1080, 2560x1440 og 3840x2160. For budsjettkort utelater vi sistnevnte oppløsning av opplagte grunner. Bildeflyten måles med innebygde måleverktøy der det er tilgjengelig, eller, i The Witchers tilfelle, med Fraps. Samtlige spilltester kjøres minimum to ganger i hver oppløsning for å sikre at vi har stabile og representative resultater.

Temperaturmålinger gjør vi med GPU-Z, og temperaturen som måles er den høyeste som oppnås under ytelsesmålingen av Rise of the Tomb Raider i 2560x1440-oppløsning, som for øvrig er omtrent 40 minutter inn i testingen vår. Grafikkortene skal dermed ha rukket å «bli varme i trøya». Effektmålinger, altså hvor mange watt hele testsystemet vårt drar under last, overvåker vi og leser av ved stikkontakten i løpet av samme test.

På dette stadiet i testen gjennomfører vi også en støymåling, hvor vi måler desibeltrykket 20 cm fra grafikkortet på vår åpne testbenk. Målingen skjer så tett på fordi vi ellers ikke ville fått noe utslag på de mest støysvake grafikkortene.

Overklokking utføres på entusiastkort til omtrent 4000 kroner og oppover ved hjelp av MSI AfterBurner eller produsentens egen programvare om tilgjengelig.

Les mer om hvordan vi tester grafikkort her »

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition
9.5
Imponerende
Anbefalt

Zotac GeForce GTX 1070 AMP! Extreme Edition

9.5
Imponerende
sitatRå ytelse, rå kjøling og ikke minst superlavt støynivå.

Fordeler

 • +
  Høy 1440p-ytelse
 • +
  Særdeles god kjøleløsning
 • +
  Stillegående
 • +
  Overklokkingsvennlig

Ting å tenke på

 • Vifteprofilene bør fininnstilles i FireStorm
 • Tar opp tre «spor» i kabinettet
annonse