Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSennheiser Presence UC ML

En øreplugg til begjær

Sennheiser Presence er en av de beste ørepluggene vi har testet.

Vi har testet ganske mange øreplugger opp gjennom årene, og mange av dem har vært helt greie. Men Sennheiser Presence Mobile Series, tar innersvingen på dem alle. Denne ørepluggen har den beste støykanselleringen vi har hørt på en slik miniplugg, og kan langt på vei måle seg med de beste proffsettene med mikrofonarm.

Liten og diskret

Mikrofonen er plassert i en liten aluminiumsbøyle.Foto: Espen Irwing Swang, Mobilen.no

Presence er nemlig ikke et av disse store håndfrisettene der mikrofonen plasseres nær munnen din ved hjelp av en bøyle. I stedet dreier det seg om en liten plugg til å henge på øret. Slike finnes det svært mange av, og du får dem i de fleste prisklasser, farger og fasonger.

I dette mylderet skiller Presence seg ut på flere måter. Designen er elegant, og pluggen er svært enkel å bruke. I tillegg har den funksjoner som gjør den velegnet for så vel proffbrukere på et kontor, som for deg som jobber i støyende omgivelser. (se videodemonstrasjon lenger nede i artikkelen).

Selve pluggen er liten og lett. Pluggen er av plast og aluminium, og fargen er sort og sølv. Mikrofonene som brukes for å ta bort omgivelsesstøy er plassert bak to smale spalter med et mikrogitter i. I bakkant har pluggen ladekontakt for MicroUSB, den samme kontakten som du finner på de fleste mobiltelefoner.

En bøyle holder pluggen på plass på øret, på en slik måte at høyttaleren ikke havner inne i øregangen, men blir liggende på utsiden. Dette gjør at pluggen sitter godt, samtidig som du slipper å være «døv» på ett øre når du ikke snakker i ørepluggen. Om du ikke liker å ga bøyle bak øret, kan du også holde pluggen på plass med en gummiforing inne i øret. Da sitter den imidlertid ikke like godt.

Les også: Rimelig håndfri for proffbrukeren

Enkel betjening

Trykk inn metalldelen, og settet slår seg av.Foto: Espen Irwing Swang, Mobilen.no

Logoen til Sennheiser er plassert på et felt i blankere sort plast, og dette feltet er også en trykk-knapp for betjening av ørepluggen. Andre synlige taster finnes ikke. Skal du justere volumet er det et felt på hver side av hovedtasten som fungerer som volumtaster. Eventuelt kan dette selvsagt gjøres direkte på mobilen.

Selv om det er få taster på ørepluggen, så har den en snerten funksjon til. Den sølvfargede delen kan nemlig trekkes noen millimeter frem, og når du gjør dette slår du samtidig ørepluggen på, og den kobler seg til telefonene dine. I tillegg følger det med en USB-plugg, om du vil bruke settet med en PC. Her kan du velge mellom en standardløsning, eller en modell som er spesielt tilpasset Lync (Presence UC ML).

Reiseetuiet har plass for en kort ladekabel og ML-dapteren (USB-plugg for Microsoft Lync) som du kan se til høyre på bildet.Foto: Espen Irwing Swang

Ett trykk på tasten gir deg informasjon om gjenværende batteritid, mens to raske trykk får telefonen til å ringe siste nummer på nytt. Ett litt lenger trykk (til du hører et lydsignal) åpner for taleanrop.

God rekkevidde og batterikapasitet

Rekkevidden på pluggen koblet til PC er oppgitt til 25 meter, men det forutsetter helt ideelle forhold. I praksis opplever vi at hodesettet fungerer utmerket med mobiltelefoner og PC-er innenfor en rekkevidde på 10 meter. Du kan bevege deg betydelig lenger, med enkelte mobiler opp mot 100 meter, men da skal det også mindre til for å skape forstyrrelser.

Batterikapasiteten er god, og du kan lade med en standard mobillader.Foto: Espen Irwing Swang, Mobilen.no

Batterikapasiteten er meget god, med opptil 10 timer taletid på en lading. Det skulle få de fleste gjennom en arbeidsdag, også om du jobber på et call-senter og sitter mer eller mindre sammenhengende i telefonsamtaler.

Settet kommer i et reiseetui, som også har plass for USB-dongelen og en kort ladekabel.

Her har vi laget en liten video som viser hvor retningsstyrt mikrofonen er, og hvordan den demper støy fra omgivelsene:

Helt i toppsjiktet

Med utsøkt lydkvalitet, HD-voice, enkelt brukergrensesnitt, god design og støydemping, er dette en øreplugg for entusiaster. At du kan spille musikk fra telefonen eller PC-en på ørepluggen kan være greit å nevne, men siden det er snakk om mono over en høyttaler optimalisert for stemme, er dette mest for den som vil høre lydbøker eller nyheter fra telefonens nettradio. Stort annet egner det seg i alle fall ikke til.

Alt i alt er dette en øreplugg med usedvanlig gode egenskaper på det slike øreplugger skal duge til, nemlig å sørge for klar og ren lyd mellom deg og den du snakker med, også om det blåser litt, eller du er på et sted med mye støy.

Les også: Dagens dings; håndfri for syklister

annonse
Sennheiser PresenceI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
out of stock
Les også
Trådløs øreplugg for proffbrukere
Les også
Sennheiser VMX 200
Les også
Du skal høre mye før disse faller av
annonse