Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Samsung S5230

Design og brukervennlighet

Trykkskjermtelefoner er ikke lenger noe man nødvendigvis må punge ut i dyre dommer for. Nokia presenterte i sommer sin 5530, som koster rundt 2000 kroner, og nå har vi fått inn et enda billigere alternativ fra Samsung: S5230.

Du kan legge småprogrammer rett på skrivebordet.

Lommevennlig trykkskjermtelefon

S5230 veier 92 gram, og har dimensjoner som burde passe de fleste bukselommer. Den har heller ingen skarpe kanter eller andre attributter som gjør den ubehagelig å bære med seg.

Vi finner ikke noe å klage på når det gjelder kvalitetsfølelse. Telefonen er solid bygget og henger godt sammen.

Trykkskjermen har en størrelse på tre tommer, og en oppløsning på 240 x 400 bildepunkter. Bildet blir skarpt og fint, og som en ekstraeffekt kan du bruke skjermen som speil når den er avslått.

Tregt

Skjermen er dessverre langt fra så responsiv som vi er vant til fra Apple Iphone, Samsung Omnia HD og Nokia 5800. Samsungs Touchwiz-menyer egner seg heller ikke like bra på Samsungs proprietære operativsystem som de gjør på modeller med avanserte plattformer.

Generelt er menyene veldig "seige" å navigere seg rundt i, og vi får fort følelsen av at programvaren i telefonen er litt for tung for maskinvaren.

Å skrive tekstmeldinger er ikke en hyggelig opplevelse. Vi måtte for eksempel ofte trykke på skjermen flere ganger før den reagerte, noe som fort forsinker en hastemelding.

Vi trodde først at vi hadde fått en telefon med programvarefeil, da skrivespråket i tastaturet automatisk slo om til svensk hver gang vi startet meldingsskriveren, selv om telefonspråket var norsk.

Problemet viste seg imidertid å være at vi ikke hadde valgt norsk som inndataspråk i innstillingsmenyen. Dette er ikke noe minus, men kan være greit å nevne i tilfelle andre sitter å klør seg i hodet.

Menysystemet er ellers forholdsvis logisk, så du skal ikke ha store problemene med å finne frem til det du vil. Vi liker også at du i likhet med andre Touchwiz-telefoner kan legge små miniprogrammer og snarveier til telefonfunksjoner direkte på skrivebordet, og flytte dem rundt som du vil.

Knotete designløsninger

Til tross for at telefonen er solid og har bra kvalitetsfølelse, er ikke designen uten irritasjonsfaktorer. For det første ligger minnekortsporet under batteriet, slik at du må slå av telefonen hver gang du skal bytte minnekort eller overføre filer via minnekortleser. For det andre har telefonen fått en proprietær Samsung-utgang for lading, USB-overføring og hodesett.

Internminnet i telefonen er på 50 MB, men dette kan vi leve med så lenge det er støtte for minnekort. Dette må du imidlertid kjøpe på egenhånd, da det ikke følger med telefonen.

God talekvalitet og seigt batteri

S5230 har en oppgitt taletid på hele ti timer i GSM-nettet, og en hviletid på solide 700 timer. Dette er svært bra for en telefon med stor trykkskjerm. Vi opplevde batteritiden som over gjennomsnittet, med lading hver fjerde dag, uten at vi har noen nøyaktige målinger.

Spinkel tilbehørspakke.

Sparsomt med tilbehør

Tilbehørspakken som følger med S5230 er forholdsvis spinkel:

  • Lader
  • USB-kabel (Samsung proprietær)
  • PC-Programvare
  • Brukermanual
  • Håndfrisett (stereo)