Tek.no

Test

CC Cowboys - På Svalbard uten strøm

CC Cowboys sjarmerer med et lite akustisk fyrverkeri.
Kaspar Fuglesang
7 Nov 2007 13:05

Albumtittelen ”På Svalbard uten strøm” vil nok fremkalle mangt et kuldegufs og gi mange frysninger nedover ryggen, men CC Cowboys gjør det hele til en lun affære. Som de fleste sikkert vil kunne gjette fra tittelen er ”På Svalbard uten strøm” et unplugged-album. Attpåtil følger med en dokumentar-DVD. CC Cowboys har gjort om sine klassiske rockelåter til et mer country og blues-preget akustisk arrangement. Selve opptakene til platen ble gjort i løpet av to konserter og en generalprøve i det store forsamlingshuset i Longyearbyen, Huset, i mars i år.

Klassikere i ny drakt

Alle de låtene man husker fra 80 og 90 tallet er selvfølgelig på plass: ”På en god dag”, ”Harry”, ”Tigergutt”, ”Nå kommer jeg og tar deg”, ”Vill, vakker og våt” og ”Når du sover” har alle blitt transformert til vakre akustiske låter, men har likevel beholdt energien og råheten som man forbinder med Magnus Grønneberg og Co. I tillegg har gutta plukket frem et knippe mindre kjente låter som de mente ville gjøre seg godt akustisk. CC Cowboys har virkelig jobbet med å arrangere låtene for akustiske instrumenter, noe som høres. De har fått med seg fele, cello, banjo og korister i tillegg til bandet.

På DVDen sies det at band og kor ikke fikk noe særlig tid til å øve sammen, men det musikalske samarbeidet har i høyeste grad fungert. Mye av grunnen må ligge i at låtene og arrangementene er relativt enkle og CC Cowboys tjener mye på at dette er konsertopptak. Som lytter krever man ikke like mye av en liveplate som av et studioalbum. Det er også moro å høre publikumet synge med i bakgrunnen, det befester bare CC Cowboys posisjon i norsk rock på 80 og 90-tall. Fansen har nå blitt voksne nok til å sette pris på en unplugged-konsert, og da sannsynligvis også et album.

Krasjer med årstidene

DVDen med bakomfilmen som følger med er en utrolig velprodusert og vakker affære som gir en fin skildring av prosessen med å sette i stand disse konsertene og albumet. Den vakre naturen og vintermørket på Svalbard er fotografert på en utrolig god måte, og filmen er klippet slik at den forsterker det eksotiske og øde ved Svalbard. Samtidig er det en god oppbygning av historien rundt det hele det akustiske opplegget. Det eneste minuset ved bakomfilmen er at en del av intervjuene med bandet ble gjort om sommeren. Det er litt rart å se Magnus Grønneberg og Agne Sæther i henholdsvis solhatt og t-skjorte mens de snakker om snø- og isødet på Svalbard.

Konklusjon

”På Svalbard uten strøm” passer veldig fint i en setting uten særlig strømforbruk. Fyr opp peisen, tenn stearinlysene og la det eneste i rommet som går på strøm være stereoen! Plata vil nok også kunne fungere meget godt som inspirasjon for alle nachspielgitarister i det ganske land, og når de har sloknet er det jo bare å dra frem albumet. Alt i alt en flott utgivelse som byr på mange flotte lytteropplevelser akkompagnert av en nydelig DVD med flott natur.

annonse

Les også