Tek.no

Test

Nvidia Geforce GTX 480

27 Mar 2010 00:01

Introduksjon

Denne dagen vet jeg mange har ventet lenge på, men nå er alt klart. Klokken er nå ett minutt over midnatt og alt er klart. La meg få presentere dere for Geforce GTX 480, det absolutt nyeste på skjermkortmarkedet!

For ganske nøyaktig 7 måneder siden, 23. september 2009, slapp AMD deres 5xxx-serie med et brøl. Det hele startet med Radeon HD 5870, et kort som bygger på RV870-kjernen. I ukene og månedene som fulgte ble det en kortet etter det andre lansert, og AMD har nå dekket hele spekteret bare et par uker før Nvidia kommer med dere motsvar.

Her er kortet, GTX 480. Tidligere kjent som Fermi, bygget på GF100-kjernen. Som Nvidia selv har sagt, det er sjeldent vi ser en så radikal endring på en skjermkortkjerne som det vi nå skal møte, som oftest bare hvert femte år. De kommer riktig nok over et halvt år etter AMD med deres første DirectX 11-baserte skjermkort, så de har virkelig et noe å leve opp til. På en annen side burde dette ha gitt Nvidia tid til og optimalisere deres produkt i forhold til konkurrenten.

Endelige spesifikasjoner, konkrete og objektive tall på ytelsen, temperatur, effektforbruk og ikke minst prisen er nå klart. Men, før vi tar et dypdykk i denne grafikkprosessoren anbefaler vi dere på det sterkeste å ta en titt på vår tidligere artikkel om Fermi. Denne vil gi deg en betydelig dypere forståelse av hva dette kortet kan gi deg, rene ytelsestall forteller nemlig ikke hele bildet. Så, her kommer linken:

Da har jeg hatt oppmerksomheten deres lenge nok på første side, bla om for å møte både spesifikasjonslisten, nakenbilder og mye mer. Enjoy, her kommer åtte sider med spennende stoff!

Takk til Nvidia som sendte kortett til test.

Les også