Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCanal Digital OnePlace S70CDS

Canal Digital tenker nytt, og vi liker det veldig godt

Den nye dekoderen er smaken av en ny TV-fremtid.

Selv om flesteparten av nordmenn fortsatt ser mye lineær TV, er det stadig flere som heller velger å bruke strømme- og arkivtjenester – for å se programmer og filmer når vi har tid.

Canal Digital lanserer nå en ny dekoder som skal gjøre det lettere for deg å se innhold på kryss og tvers av ulike strømmetjenester og satellitt – i én og samme dekoder.

Den nye dekoderen heter Oneplace og bruker Android TV som plattform. Og Canal Digital har valgt å gå for en åpen løsning, hvilket betyr at du kan hente ned alt av apper som er godkjente og finnes i appmarkedet Google Play.

PS: I skrivende stund er blant annet ikke Netflix-appen på plass. Vi har fått beskjed om at Canal Digital er i dialog med selskapet for å få denne på plass så raskt som mulig.

Du har greit med tilkoblinger på denne dekoderen

Liten og nett dekoder

Dette er en liten dekoder. Sammenlignet med for eksempel Smart HD-dekoderen, som er den forrige dekoderen vi testet fra Canal Digital, er OnePlace en del mindre. På baksiden har du to inntak fra satellitten, HDMI, optisk ut, kablet internett og jack-utgang for analoglyd.

Det er også en luke på baksiden hvor du kan sette inn en harddisk. Bestiller du med dette får du en disk på 1 TB, som betyr at du kan ta opp inntil 500 timer med innhold. Og du kan gjøre tre opptak samtidig som du ser på en kanal.

Vil du ha opptak setter du inn en harddisk på baksiden.

På siden er det i tillegg en liten luke hvor du setter inn programkortet. Dette er ikke av den tradisjonelle varianten, som er på størrelse med et kredittkort, men minner mer om et vanlig, avlangt simkort.

Dekoderen har også innebygget støtte for Chromecast. Så du kan enkelt hente opp og vise bilder og video du har liggende på telefonen eller PC-en din.

Enkel å sette opp

Når du slår på dekoderen, er det noen enkle steg du må igjennom før du i gang. Om du synes det er kronglete å taste inn brukernavn og passord via fjernkontrollen, kan du enkelt bruke telefonen din i stedet, så lenge dekoderen og mobilen er koblet til det samme trådløse nettet.

Du taster inn en adresse som kommer opp på skjermen, og taster inn et passord på seks tall, så er du i gang. Det fungerer helt smertefritt, og er akkurat så enkelt som det burde være å komme i gang.

Eventuelt har du en mikrofon i fjernkontrollen, hvor du ved hjelp av stemmen kan stave eller si ord som dekoderen kan søke etter.

Fjernkontrollen bruker Bluetooth for å kommunisere med dekoderen. Det betyr at du kan gjemme dekoderen unna syne.

Om du skal laste ned apper må du ha en Google-konto. Her kan du fint bruke den samme som du bruker på Android-telefonen eller Google-eposten din. Eventuelt må du opprette en konto. Uten dette blir det nemlig vanskelig å laste ned apper.

Dekoderen kan kobles til nettverket ditt via kabel eller trådløst. Vi vil anbefale kabel, men også trådløst virket godt under vår testperiode. Men av erfaring er kabel det sikreste og mest stabile valget.

Du kan gjemme den vekk

Vi må si vi liker fjernkontrollen som følger med. For det første har den gode knapper med rask og fin respons, samt at overføringen skjer via Bluetooth-teknologi – og ikke infrarødt. Det gjør at du ikke trenger å ha dekoderen fremme i direkte «skuddlinje» for å få kommunisert med fjernkontrollen.

Med andre ord kan du gjemme unna denne dekoderen, siden den bruker Bluetooth for å snakke med fjernkontrollen. Vi testet litt på ulike avstander rundt i huset, og det virker å fungere greit selv inne i et skap av tre med 5-6 meters avstand til sofaen.

Android-menyen er ren når du pakker opp dekoderen. Så er det bare å starte nedlastingen av apper

Velkjent Android

Skulle du ha en TV med Android TV-grensesnittet, vil du kjenne deg godt igjen når du bruker denne dekoderen. Opplevelsen er nemlig slående lik.

Du har to meny-valg på fjernkontrollen, der den ene knappen tar deg inn til en meny som er tilpasset for Canal Digital Satellitt. Her får du tilgang til blant annet TV-kanaler, opptak, ukesarkiv, filmer og TV-guiden.

Denne er ryddig, og etter hvert som du bruker dekoderen vil den lære deg å kjenne, og komme opp med anbefalinger til annet innhold. Akkurat som du får med for eksempel Netflix.

Brukergrensesnittet et rent og oversiktlig når du ser på TV via satellitt.

Går du inn på en kanal er det en ryddig og enkel meny som møter deg, og vi må si vi har sans for den ikon-baserte kanallisten som viser deg hva som vises nå, og ikke minst hvilket program eller film som er neste på lista. Samtidig får du listet opp opptak du har fra kanalen du har markert.

Kanallisten er ikonbasert.

Trykker du inn ok-knappen på fjernkontrollen kommer en mini-meny opp hvor du kan spole i programmene og sette i gang opptak (enkelt episoder, hele serier eller sesonger).

Du kan også hente opp mer info om programmet eller filmen du ser på. Du kan trykke deg nedover, og under infoboksen kommer det opp andre anbefalinger som er i samme sjangeren som det du allerede ser på.

Med den andre knappen tar dekoderen deg inn til den tradisjonelle Android-menyen, hvor du blant annet finner snarveien til Google Play. Her finner du også tredjepartsappene du legger inn.

Vi testet markedet litt, og fant en rekke apper vi ønsket oss. Blant annet Spotify, NRK, Viaplay og Plex. Sistnevnt gjør det enkelt å hente opp blant annet filmer og bilder du har lagret på andre maskiner i huset.

Litt treg innimellom

I Google Play finner du massevis av apper.

Sist vi testet en dekoder fra Canal Digital, var den lynrask i bruk. Det samme kan vi si om Apples nyeste Apple TV-produkt med støtte for 4K. Og dette er et alternativt oppsett til den nye OnePlace-dekoderen – selv om prisen er langt høyere totalt.

Sammenlignet med dette oppsettet blir den nye dekoderen litt treg nå og da. Å skifte kanal tar litt lenger tid sammenlignet med den lynkjappe Smart HD-dekoderen, og i starten må du også regne med at den trenger noen tenkepauser for å indeksere alt som blir lagt inn.

Dette bedrer seg noe etter hvert, men fortsatt er den litt treg i avtrekkeren nå og da. Fyrer vi opp NRK-appen, så trenger den et lite sekund ekstra for å gjøre seg klar versus det alternative oppsettet, men ser vi på prisen for denne dekoderen, må vi si den klarer seg godt.

Satellitt gir best bildekvalitet

Denne dekoderen kan gi deg 4K-oppløsning med HDR hele veien opp til 60 bilder i sekundet. Og i tillegg har den støtte for Dolby-lyd i flere kanaler.

Når det kommer til bildekvalitet så er det utvilsomt som satellitt-mottaker at den gir deg det beste bildet. Grunnen til dette er fordi signalene komprimeres minimalt via denne teknologien, og resultatet er at du får rikelig med båndbredde til hver kanal. Sammen med fiber er dette plattformen å velge dersom du ønsker best mulig bilde på de vanlige TV-kanalene dine.

Når det kommer til strømming, så gjør den også en grei jobb her. Riktignok blir ikke kvaliteten like god som når du ser via satellitten, mye takket være at innholdet blir en del mer komprimert.

Her vil det etter hvert bli mulighet til å se på 4K-innhold via Netflix også, så fort strømmetjenesten og Canal Digital har en avtale på plass.

Generelt virker denne dekoderen å ha god kontroll på signalene, og gir TV-en et godt utgangspunkt for videre bildebehandling. På vår 4K-TV blir oppskaleringen fra satellitt-signalene meget god.

Oppsummering

At Canal Digital skulle velge en Android TV-løsning i sin neste dekoder – med muligheter til å laste ned hva som helst av apper – så vi ikke komme. Men vi må si dette er et stort steg i riktig retning. Tanken på å ha alt i en boks er rett og slett forlokkende.

Vi har ingen problemer med å gi den nye Android-dekoderen fra Canal Digital et Anbefalt-stempel.

Først og fremst er OnePlace et tydelig bevis på at Canal Digital er villig til å tenke nytt og la deg hente inn innhold utenom de kanalene og tjenestene de selv tilbyr.

Den nye dekoderen er dessuten et godt produkt, og den har en del funksjoner vi setter pris på. Som for eksempel en Bluetooth-styrt fjernkontroll som lar deg gjemme unna dekoderen uten at fjernkontrollen slutter å virke.

Sitter du allerede på en 2016-satellittdekoder og en nyere smart-TV, vil ikke denne dekoderen gi deg en ny revolusjon rent maskinvaremessig. Den er ikke like rask i vendingene som for eksempel Apple TV 4K, og dagens Smart HD-dekoder er et par knepp raskere til å skifte kanaler.

Men OnePlace støtter 4K med HDR – som Smart HD ikke gjør. Det vil komme i hende når for eksempel Netflix og Amazon Prime er på plass.

Alt i alt kommer denne dekoderen inn som et friskt pust på markedet, og vi liker måten Canal Digital tar steget videre fra låste og proprietære løsninger – til det som etter vår mening er langt mer fremtidsrettet. Et klart anbefalt produkt i vår bok.

Canal Digital OnePlace
9
Imponerende
Anbefalt

Canal Digital OnePlace

Fordeler

 • +
  Bluetooth-fjernkontroll lar deg gjemme dekoderen
 • +
  Tilgang til Google Play
 • +
  Meget god bildekvalitet
 • +
  Stillegående
 • +
  Støtte for flerkanalslyd
 • +
  4K HDR @ 60 Hz
 • +
  Kan samle TV-kanaler, strømmetjenester, apper og musikken i samme dekoder

Ting å tenke på

 • Kunne vært raskere til å skifte kanaler
 • Kunne vært raskere til å laste inn apper
annonse