Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

En titt på SE W300i

Design og tastesett

Sony Ericsson nyter godt av suksessen til Walkman-telefonene sine. Til nå har salget av den første Walkman-telefonen, W800i, gått over all forventning, og selskapet satser knallhardt ved å utvide serien med en rekke nye telefoner. Blant dem vi har i vente, er W300i.

W300i vil bli den billigste Walkman-telefonen til nå, og får en pris på rundt 2200 kroner uten subsidiering. Sammenlignet med W550, som har vært den billigste Walkman-telefonen til nå på rundt 2500 kroner, kan det virke som et lite prisavslag, men for mange er 2000 kroner den magiske grensen som skal til for at det skal bli aktuelt å kjøpe en telefon.

Prisen til tross, W300i byr på mange muligheter som ellers bruker å være forbeholdt dyrere telefoner. For eksempel så har råtassen plass til minnekort av typen Memory Stick Micro. Dette kortet fins i størrelser på opptil 1 GB, som vil gi plass til rundt 500 sanger på 4 MB hver. I tillegg følger det med et kort på 256 MB med telefonen.

Videre har W300i fått EDGE og støtte for fire GSM-bånd. Dermed kan telefonen både laste ned data i høyest mulig hastighet i GSM-nettet, samt brukes både i Nord- og Sør-Amerika. Med andre ord er det en fordel å ha W300i for hånden om du reiser mye.

Vi tok en titt på telefonen på årets CeBIT-messe, og fant fort ut at W300i slett ikke er noen alminnelig billigtelefon.

Selv om telefonen fremstår som ganske bred på bilder, er den i virkeligheten ikke stort større en Samsungs E720, som slett ikke er noen sværing. De fysiske målene til W300i på 9 x 4,7 x 2,4 cm bekrefter det. Telefonen veier 94 gram, som heller ikke er mye for en telefon i dag.

Ellers må det nevnes at W300i ligger godt i hånden, både når den er lukket og når den er åpen.


(Klikk for større bilde)

Overraskende gode taster
Når W300i ble lansert, var det mange som reagerte på det noe radikale tasteoppsettet som Sony Ericsson har valgt til telefonen. I stedet for å ha en avlang form på tastene, har Sony Ericsson gjort dem helt runde, og i tillegg presset dem opp i hverandre. Førsteinntrykket vårt var at dette måtte være det ultimate marerittet for dem som skriver mer enn 10 meldinger dagen, men vi tok feil.

For overraskende nok, talltastene er rett og slett behagelig å bruke. De runde små tastene passer fingrene perfekt, stikker ikke for langt inn og sitter heller ikke for tett oppi hverandre. Faktisk har tastene en tilnærmet perfekt avstand mellom hverandre, og tomlene kan gå på automodus og allikevel vite avstanden mellom 1 og 3.

Menytastene overfor er dessverre en helt annen historie. Her ligger nemlig tastene klemt inn mellom skjermfestet, noe som gjør dem vanskelige å nå. Det samme må sies om piltasten. Denne var også vanskelig å finne frem til med fingrene .

Ellers finnes det en egen tast til å starte musikkspilleren på venstre side av telefonen. Her finner du også taster for å spole i sanger når telefonen er lukket.

Skjerm og lyd

Lekker ytterskjerm
Innerskjermen på W300i er lite å skryte av. Med en oppløsning på kun 128 x 160 punkter klarer skjermen å vise menyer og noe enkel grafikk, men egner seg heller dårlig til å vise bilder eller video. Til det er bildepunktene for synlige, og detaljene i bildet blir for grove.

W300i stiller ikke spesielt sterkt på kamerafronten heller. Det innebygde kameraet har en maksoppløsning på 640 x 480 punkter, eller 0,3 megapiksler, som er langt mindre enn det enkelte andre telefoner klarer i dag. Er du ute etter en god kameratelefon vil W300i derfor være et bomkjøp.

Det som faktisk imponerer oss, er ytterskjermen til W300i. For etterhvert som de fleste andre kamskjellstelefoner kan vise til ytterskjermer med fargedybde på minst 65 000 farger, har Sony Ericsson gått motsatt vei og gitt W300i en monokrom skjerm med oppløsning på 101 x 80 punkter.

Men fargemangel til tross, ytterskjermen er faktisk griselekker. I stedet for en grålig bakgrunn er skjermen helt svart, og skrift og grafikk vises i oransje farge. En positiv ting ved skjermvalget er at strømforbruket er mye lavere enn for en fargeskjerm, og en ekestra bonus er at detaljer nå blir mye lettere å tyde i sollys.

Knallgod lyd
Ikke overraskende, så byr W300i på en svært god lydopplevelse. Vi testet lyden i telefonen med noen heldekkende hodetelefoner som Sony Ericsson hadde satt ut på sin stand, og lydkvaliteten på W300i står opp mot den du får på både discman og vanlige flashbaserte MP3-spillere. I tillegg kan du regulere lyden med equalizer, slik at du kan få mer bass eller diskant, alt etter hva du måtte ønske.


(Klikk for større bilde)

En mulighet vi ofte må etterlyse på telefoner med mp3-spiller er det å kunne bruke telefonen mens du hører på musikk. Mange telefoner krever at du går ut av mp3-spilleren for å skrive en melding eller surfe på WAP. W300i har en ganske primitiv form for såkalt "multitasking", dvs mulighet til å gjøre flere oppgaver samtidig, og du kan høre på musikk uavbrutt selv om du må sende en melding eller trenger å sjekke kalenderen.

Ellers skal det nevnes at du får med samme hodesettløsning med W300i som med de øvrige Walkman-telefonene. Du får altså en helt vanlig håndfri-løsning med standard 3,5 mm minijack-utgang. Dermed kan du koble til hvilket som helst hodesett til telefonen.

W300i er allerede begynt å dukke opp i prisguiden, og skal komme i løpet av kommende kvartal. Ønsker du mer teknisk informasjon kan du lese vår nyhet fra lanseringen 'Dobbel klapp fra SE'.

annonse