Test

Pinlig bling-bling

Anmeldelse

De fire moteriktige og suksessfulle kvinnene Carrie, Charlotte, Miranda og Samantha vender tilbake i denne oppfølgeren til Sex and the City-serien og filmen fra 2008. Denne gangen opplever de homobryllup, ekteskapsproblemer og en reise til luksuriøse og eksotiske Abu Dhabi.

Sex and the City 2 er igjen regissert av Michael Patrick King – som etter filmografien å dømme ser ut til å trives med å holde seg til Sex and the City-land, med en liten dæsj av for eksempel Will & Grace her og der. Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon og Kim Cattrall gjentar rollene som Spice Girls, mens vi finner hakket mer sympatiske Chris Noth i rollen som Mr. Big. Filmen hadde et vanvittig budsjett på litt under 100 millioner dollar (takket være sinnsyke honorarer til blant annet Sarah Jessica Parker) og spilte inn rundt 290 millioner på verdensbasis.

Les også: Blu-ray-utgivelser i november

Stakkars Mr. Big

Hvor skal jeg begynne? Sex and the City 2 er ingen god film. Forgjengeren var grei og leverte anstendig underholdning, mens her ser det ut til at filmskaperne har gått tom for gode ideer rimelig kjapt. Jeg har aldri sett TV-serien, men det den visstnok trakk sin styrke ut i fra var de mange spinnville singel-eventyrene jentene opplevde i storbyjungelen. Nå er tre av fire gift og manusforfatteren (som også er regissøren Michael Patrick King) måtte jo finne konflikt et eller annet sted.

Løsningen er ekteskapsproblemer og tankene går rett til norske klassikere som Vi gifter oss og Vi vil skilles fra begynnelsen på 50-tallet. Det blir med andre ord ikke veldig spennende eller engasjerende når konflikten i filmen spinner rundt at Mr. Big har beina oppe i sofaen! Stakkars Mr. Big – han og de andre ektemennene er de eneste virkelig sympatiske figurene i denne fortellingen, og jeg syns svært synd på ham som må holde ut med et materialistisk og overfladisk hespetre som Carrie. Dette topper seg når Carrie blir sur fordi hun ikke får et eller annet smykke av Mr. Big, men isteden en gave med en god tanke bak. Stakkars kvinne!

Pinlig!

Jeg har også litt problemer med å skille jentene fra hverandre, med unntak av Samantha. Alle er smått nevrotiske ektefeller med altfor overfladisk forhold til verdenen rundt seg. Samantha er i det minste litt vulgær og morsom, mens de andre bare er tre fasetter av den samme ulla. Deres såkalte "problemer" får meg til å le og hvis de bare hadde hatt noen genuint morsomme eller interessante opplevelser, hadde det hevet filmen noen hakk. Karakterutviklingen til spesielt Carrie fra å være dust til å bli mindre dust er forsåvidt grei, la oss bare håpe at vi får noe bedre til en eventuell treer.

Det verste med filmen er likevel ikke de usympatiske hovedrollene og deres kjedelige liv, men turen deres til Abu Dhabi. Her blir vi servert tidenes mest pinlige karaokescene om "kvinnefrigjøring" og jaggu fortsetter ikke denne "kvinnefrigjørings"-tematikken ut til de arabiske kvinnene og deres hemmelige klubb. Hjelpe meg! Spar meg! Filmen varer i 2,5 timer (!!!), og de kunne godt ha kuttet ut sekvensene i Abu Dhabi for å prøve å få til en mer spiselig film. For dette er ikke godt nok.

Konklusjon

Følg Audiovisuelt på Twitter

Sex and the City 2 er altfor lang, altfor uinteressant og altfor pinlig. Vi har å gjøre med fire usympatiske hekser som har liten bakkekontakt, og disse blir satt inn i en kvinneundertrykkende sfære i et forsøk på å skape et politisk poeng. Hjelp. Filmen fremstår bare som tåpelig og et dårlig forsøk på å skape nok et eventyr med den tidligere singelbanden. Filmen ser bra ut da, det skal den ha.

Ikke glem å lese om det tekniske eller å se på skjermbildene!