Tek.no

Test

LG GT 400

28 Sept 2010 10:47

Design, skjerm og menyer

LG liker å lage billige og enkle trykkskjermtelefoner som GD 510. GT 400, som denne testen skal handle om, retter seg mot akkurat samme brukergruppe og prisklasse.

Vårt eksemplar av GT 400 er perlehvitt. Telefonen finnes også i svart og rosa for de som måtte foretrekke det.

Materialmessig går det i plast, plast og atter plast. Men telefonen virker ikke spesielt billig av den grunn, og gir ikke noe dårlig eller skralt inntrykk. Litt knirkelyder må du imidlertid regne med om du klemmer litt rundt omkring på telefonen. Du må riktignok klemme til hardere enn når du holder telefonen til vanlig. De færreste vil altså plages av disse lydene.

Bråkete taster

Telefonen har tre fysiske taster foran. Disse bruker du til å starte og avslutte samtaler, samt å få opp programfavorittene på telefonen. Disse er gode å trykke på, men gir fra seg en ganske høy klikkelyd. Denne lyden er faktisk det eneste som direkte minner om hvor billig denne telefonen faktisk er.

På høyre side av telefonen sitter det tre snarveistaster; en til kameraet, en til å låse skjermen og en dobbeltast til å styre volumet og zoome når du skal filme eller ta bilder. En egen knapp til skjermlås er veldig praktisk, pluss i boka til LG for det.

På samme side sitter også utgangen for håndfrisett og ladeplugg. Dette er én og samme utgang, hvilket betyr at du ikke kan lade mobilen og bruke den til musikklytting samtidig. Hvor mange som har dette behovet, er en annen sak.

På venstre side av GT 400 sitter luken for minnekort.

Telefonen er nokså lett, og veier bare 98 gram. Hadde den veid mindre, ville det antakelig bare gi telefonen en billigfølelse. I tillegg setter vi pris på en telefon man faktisk kjenner at man holder.

GT 400 er nokså rund i kantene, og ser middels velfødd ut. Direkte slank er den ikke, men heller ikke lubben. Den sklir nok ned i de aller fleste bukselommer og vesker uten problemer. De runde formene bidrar også til at man slipper skarpe hjørner i låret eller på andre kroppsdeler man måtte velge å legge GT 400 inntil.

Telefonens skjerm er av den trykkfølsomme typen. Mens vi klagde på at skjermen reagerte dårlig på trykk hos den nevnte GD 510, er GT 400 hakket bedre her. Du behøver ikke trykke like hardt og like mange ganger for at det skal skje noe på skjermen.

Trege menyer

Men den nye telefonen har dessverre noe til felles med GD 510 likevel, og det er treghet i menyene. Det går så usigelig tregt at du fint rekker å bli mer enn irritert hver gang du skal utføre en oppgave på skjermen.

I praksis er nok dette det tydeligste tegnet på at GT 400 er en billig telefon.

Menyene i seg selv fungerer godt. I hvilemodusen kan du putte inn en rekke snarveier til programmer og funksjoner du bruker ofte. Disse er imidlertid nokså store, slik at du får ikke plass til mange av gangen på skjermen. Hvilemodusen er for øvrig delt inn i to skjermbilder. Den ene kan du ha de nevnte snarveiene i, den andre kan du putte snarveier til kontakter i.

Er du glad i å skrive SMS, bør GT 400 være verdt en titt. Bortsett fra tregheten, er nemlig telefonen veldig god på SMS. Tastene sitter logisk plassert, valgene er lett tilgjengelige og hele SMS-prosessen er rett og slett veldig gjennomført. Dette liker vi!

I esken finner du:

  • Telefon
  • Batteri
  • Håndfrisett
  • Lader
  • USB-kabel
  • Brukerveiledning