Test

BTH-068

Bøylehodesett er et velkjent og ofte uunværlig verktøy for de som har telefonrelaterte jobber. De siste årene har flere og flere selskaper gått over til trådløse bedriftsløsninger, og merket at det ikke akkurat flommer over av bøylehodesett som er tilpasset dette formålet.

Vi har i den anledning fått tak i ett av få alternativer på markedet i dag: TT Micro Bluetooth BTH-068. Dette er et bøylehodesett som kan brukes med hvilken som helst mobiltelefon med Bluetooth, og burde dermed passe perfekt for bedrifter som har gått fra fasttelefon til mobil.

Alle tastene er plassert på øreklokkedelen.

Å komme i gang

Å ta i bruk BTH-068 er egentlig så enkelt som det går an:

1. Hold inne "Bluetooth-tasten" på hodesettet i ti sekunder, til LED-lyset begynner å blinke.
2. Start Bluetooth-søking på mobiltelefonen til "BTH-068" dukker opp på listen over enheter.
3. Trykk inn koden "0000" på mobiltelefonen din.

Etter disse tre stegene er hodesettet paret med mobiltelefonen din, og er klart til bruk.
NB! Du trenger kun gjennomføre paringen den første gangen du skal bruke hodesettet. Etter denne prosessen vil hodesettet motta alle samtaler som går til mobiltelefonen, så lenge det er slått på.

Bøylen er justerbar.

Ergonomi

BTH-068 er som bøylehodesett flest laget for å brukes lenge av gangen. Ofte så lenge som en hel arbeidsdag.

Selve bøylen er justerbar, slik at den kan tilpasses størrelsen på hodet ditt. I tillegg kan du selv velge om du vil ha høyttaleren og mikrofonen på venstre eller høyre side.

Skinnputen som omkranser høyttaleren er akkurat passe myk, og vi opplevde heller ikke noe særlig varmeutvikling under testperioden. Du slipper altså unna både såre og varme ører.

Undertegnede brukte BTH-068 sammenhengende en vanlig arbeidsdag, altså uten å ta det av hodet. Dette gikk overraskende smertefritt, da vanlige Bluetooth-hodesett uten bøyle vanligvis forsvinner ned i skuffen etter et par samtaler. Bøylen balanserer ut vekten, og gjør at du egentlig ikke merker noe til hodesettet på slutten av dagen.

Kort oppsummert: BTH-068 flere hestelengder foran de fleste av sine bøylefrie søsken når det kommer til ergonomi.

Høyttaleren ligger inne i en polstret øreklokke.

Lydkvalitet

Det er dessverre ikke til å komme bort fra at du ofrer lydkvalitet straks du går fra ledning til trådløst. Dette gjelder alle Bluetooth-hodesett, og heller ikke BTH-068 er noe unntak.

Det skal understrekes at lyden i samtaler slett ikke er dårlig, og vi hadde ikke problemer med å høre hva som ble sagt. Du kan imidlertid høre en svak susing rimelig ofte, og enkelte ganger blir lyden noe hul. Snakker du i telefonen i timer av gangen kan dette føre til at du blir noe trettere i hodet enn dersom det var helt fritt for støy.

Men det må nok en gang understrekes: Dette er ikke til å unngå når du velger trådløst. Lyden er faktisk blant de bedre vi har hørt fra et Bluetooth-hodesett.

Da vi testet rekkevidden på hodesettet begynte det å sprake veldig etter 5 meter, og lyden forsvant helt da vi tok et par skritt videre. Avstanden fra hodesett til telefon inneholdt ikke vegger eller andre hindringer som kan forverre signalene.

Batteri

BTH-068 har en oppgitt taletid på 8 timer, noe som er ganske bra for et Bluetooth-hodesett, og så lenge du har laderen tilgjengelig på arbeidsplassen så bør du ikke gå tom for strøm. Vi har dessverre ikke fått målt taletiden manuelt, men brukte hodesettet til alle samtaler som ble gjort over en todagersperiode, uten at batteriet gikk tomt.

Konklusjon

Med en prislapp på opp mot 800 kroner er BTH-068 en god del dyrere enn et gjennomsnittlig Bluetooth-hodesett, men for mange, kanskje særlig bedrifter, vil dette være vel investerte kroner.

Hodesettet er ergonomisk, og veier forholdsvis lite. Dette gjør at det fint går an å ha det på seg hele arbeidsdagen uten å ende opp med såre ører. Skulle du likevel bli sliten i øret kan du snu bøylen, og ha øreklokken på andre siden av hodet.

Lydkvaliteten er ikke like bra som med et vanlig, trådet hodesett, men den er heller ikke dårligere enn på de fleste andre Bluetooth-alternativer.

Alt i alt er BTH-068 et bra valg for deg som vil ha et trådløst hodesett som skal brukes ofte, og kanskje lenge av gangen.

annonse