Til hovedinnhold

Test: Nokia 6600i Slide – Enkelt og greit

Test: Nokia 6600i Slide – Enkelt og greit

Testresultater

Liten og kompakt, lav pris, 5 megapiksler kamera, FM-radio
Dårlig lyd, svake taster, dårlig batterikapasitet, ikke 3,5mm jack.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Nokia 6600i Slide er en revitalisert utgave av 6600 Slide. Forskjellene er ikke så store, men nykommeren har bedre kamera og støtter større minnekort enn 6600 Slide gjorde.

Design

Modellene har samme form, samme navigasjonstast og samme tastatur, men i-modellen skiller seg fra forgjengeren ved at de fire tastene som sitter ved siden av navigasjonstasten ikke lenger sitter sammen to og to. I tillegg er den lille høytalerspalten over skjermen plassert horisontalt på den nye modellen.

Skjerm, vekt og funksjoner er omtrent som før. Det vil si at vi snakker om en 3G-mobil uten støtte for raskere 3G enn den ”gamle” 384 Kbit/s-varianten. Telefonen har heller ikke WLAN eller GPS, men du kan høre FM-radio på den.

Vi skal ikke underslå at Nokia 6600i Slide har sin sjarm. Vår testmodell er sort, med avrundede kanter og bakdeksel i metall. Selv om skjermens oppløsning er begrenset til QVGA (240x320 punkter), så fremstår den som skarp og klar. Sliden (skyvemekanismen) virker ikke like velsmurt og elegant som på en del mer påkostede modeller, men den fungerer likevel greit.

Tastene som dukker opp når telefonen åpnes er glatte og litt stive, men store nok til at vi unngår feiltasting.

Telefonen kan bli litt topptung når vi taster med en hånd. Overflaten er glatt, og ved et par anledninger har vi vært nær ved å glippe telefonen. Soft-tastene gir litt lite tilbakemelding når vi trykker på dem, mens vippetasten markerer godt.

Menyer

Menyene i telefonen er velkjente, og 6600i Slide kommer med aktiv hvileskjerm. Det vil si at telefonen når skjermen tennes viser en ikonlinje med snarveier, i tillegg til at den har egne snarveier til musikkspiller og radio. Notater og avtaler fra kalenderen vises også på denne startskjermen.

Programvaren i telefonen er heller ikke særlig annerledes enn på den halvannet år gamle forgjengeren. Her er fremdeles bare en nokså enkel e-postleser for POP og IMAP. Telefonen har Nokia Maps der kart kan lastes ned over mobilnettet eller leses fra minnekortet. Men uten GPS får vi heller ingen god indikasjon på hvor på kartet vi befinner oss.

Det er imidlertid mulig å bruke telefonen sammen med en Bluetooth-GPS, men vi ville uansett ikke valgt å kjøpe denne mobiltelefonen om det var navigasjon vi var ute etter.

Spill og programmer

Spillene i denne telefonen er ikke de samme som i den ”gamle” versjonen, med unntak av Snake III, som er tredje generasjon av det eldste mobilspillet som finnes. I tillegg kommer Bounce Tales, hvor vi spretter en ball rundt om i et arkadespill, Brain Challenge II, Brain Champ (hjernetrener), Platinum Solitaire II (flere ulike kabal-varianter), Seasweeper, som er en variant av ”Mine Sweeper” og UNO, et enkelt kortspill som blir innviklet nok når det skal spilles på en mobiltelefon.

Spillene kan gi mange timers underholdning eller ditto hodepine, avhengig av hva du synes om å spille mobilspill, og om du husker å skru av lyden eller ikke.

Ut over dette finner vi i mappen ”Samling” programmer for Facebook, MySpace, Youtube, Flickr, OmregnerOvi-kontakter, deling på Ovi og søk. I tillegg finnes tjenesten My Nokia, som er et gratisabonnement for tips og triks fra Nokia tilsendt som SMS.
Telefonen gir også tilgang til innhold fra Ovi-butikken, her kalt ”Nokia.mobi”.

PC

Å koble telefonen til en PC går greit via den medfølgende microUSB-kabelen. Igjen viser Nokia sitt storsinn, og legger ved en kabel som er hele 11 cm lang. Om USB-kontakten din sitter bak på PC-en blir det skikkelig fint (NOT).

Programvaren du trenger for å bruke mobiltelefonen sammen med PC-en er plassert på minnekortet. Det er smart, for så slipper du å installere fra CD (ikke alle bærbare maskiner har CD-drev) og du slipper å søke etter nedlastingen på Internett.

Lyd

Nokia 6600i Slide har en litt metallisk høytalerlyd ved samtaler, men ved normale samtaler er det ikke noe problem. Snakker du i mobilen fra morgen til kveld kan lyden bli litt slitsom å høre på. Men det er ikke sus eller spraking i høyttaleren. Volumet kan også stilles relativt høyt.
For den som vil høre på musikk er Nokia 6600i Slide ikke noe førstevalg. Musikkspilleren har mange funksjoner og bra menyer, men spilleren leverer dårligere lyd enn mange andre musikkspillere. De medfølgende ørepluggene er dårlige, og det er ikke utgang for 3,5mm jack.
Telefonen har MicroUSB-kontakt og kan lades via denne. I tillegg har den 2,5mm ladekontakt, og det er denne som passer til laderen som følger med. Dermed er det mulig å lade telefonen også mens hodesettet er koblet til.
Kamera

Kameraet tar bilder med 5 megapiksler oppløsning. Det har ikke xenon-blits, men diodelys som lyser nokså kraftig opp når vi tar bilder innendørs. Bildekvaliteten er litt i underkant av hva vi forventer av en mobiltelefon med 5 megapiksler bildeoppløsning og autofokus. Bildene har lett for å bli mørke, og fargegjengivelsen er så som så.

Men mest irriterende er autofokusfunksjonen. For å fokusere trykker vi på utløseren (menytasten). Når bildet er skarpt vises dette i form av en grønn firkant. Om bildet ikke er skarpt, blir firkanten rød. Problemet er bare at bildet blir tatt med det samme vi slipper tasten, enten firkanten er grønn eller ikke. Å forsøke å fokusere på nytt uten å ta bilde først lar seg med andre ord ikke gjøre.

Vi kan også filme med Nokia 6600i, men det fungerer dårlig. Når vi filmer på høyeste oppløsning (640x480) og velger maksimal opptakstid får vi bare spilt av de første sekundene av opptaket vårt. 

Batteri

Batterikapasiteten på denne mobiltelefonen er ikke den beste. Til tross for at batteriet er på hele 1000 MAh, så er maksimal taletid fire timer. Har du aktivert 3G er resultatet enda en time dårligere. Ettersom 3G-ytelsen i telefonen er så dårlig som den er, så er det like greit å skru av 3G i menyen. Skru den på igjen om du skal føre en videosamtale.
Alt i alt er Nokia 6600i Slide en grei ekstratelefon når vi bare trenger en enkel og lommevennlig mobiltelefon med kamera og radio. Vi kan dele bilder, surfe på nett, spille musikk, sjekke Youtube-klipp og dele innhold, men til denne type oppgaver finnes det mange mobiltelefoner som er langt mer egnet.
Lav pris, brukbart kamera og bra design trekker opp, mens manglende støtte for turbo-3G, middelmådig lyd og et svakt tastatur trekker ned. Nokia 6600 Slide fikk terningkast 4. Det ville nok 6600i fått også, om den kom på markedet for ett år siden. Men i dag skal det litt mer til, og vi havner på terningkast 3.
Sjekk prisen på Nokia 6600i Slide i vårt prissøk.
Finn abonnementet som passer til denne telefonen.

Her er noen bilder knipset med Nokia 6610i Slide:

Bildeeksempler

Testresultater

Liten og kompakt, lav pris, 5 megapiksler kamera, FM-radio
Dårlig lyd, svake taster, dårlig batterikapasitet, ikke 3,5mm jack.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Liten og kompakt, lav pris, 5 megapiksler kamera, FM-radio
Dårlig lyd, svake taster, dårlig batterikapasitet, ikke 3,5mm jack.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse93x45x14mm
Vekt110g
Standby-tid380/300 timer (GSM/3G)
Taletid4/3 timer (GSM/3G)
Tilkobling-
BluetoothKrysse av
USB-portKrysse av
Meldingsfunksjon-
TasteutformingSvak
MMSKrysse av
EpostJa Ja, enkel
Sosiale tjenesterKrysse av
OrdbokKrysse av
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraSvak
Bildegjengivelse inneSvak
Bildegjengivelse dagslysBra
Bildeoppløsning5 megapiksler
VideoopptakJa Ja, VGA
Skjermstørrelse240x320 2,2 tommer
Fargedybde16 mill
Minne-
Minnekapasitet20 MB
Støtte for minnekortJa Ja, opp til 16 GB
Nettverk-
UMTSJa Ja, uten turbo
EDGEKrysse av
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANBytt
GPSBytt
Tilbehør/Media-
FM-radioKrysse av
MediaspillerKrysse av
JavaKrysse av
Stereo handsfreeKrysse av
Generelt-
TotalinntrykkLiten og enkel mobiltelefon
PrisklasseLav/medium
MenynavigeringBra
BrukervennlighetBra
DesignBra
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilJa Java
Utgåtte egenskaper-
GPRSKrysse av
IRKrysse av
Push and talkKrysse av
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdi0,350 W/Kg
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchNei0
Mer om
annonse