TestPhilips 47PFL7606

Her får du en billig design-TV

Med god bildekvalitet og mulighet for å se 3D uten at brillene koster deg skjorta.

3D fantes for det meste kun på toppmodellen av flatskjermer i fjor. Nå har teknologien funnet veien til billigere modeller, og du trenger ikke lengre kjøpe så dyr TV for å se film i tre dimensjoner.

LG er blant produsentene som satser på såkalt passiv 3D. Det betyr at du i kan bruke 3D-brillene du tok med deg hjem fra kino til å se 3D-film.

Rammen er i børstet aluminium.
"Påbygget" med berøringsknapper.
Ren og enkel innfestning av foten. Samme fot kan du også bruke som veggstativ.

Vi har nå testet Philips 47PFL7606, enda en ny flatskjerm med passiv 3D-teknologi. Sluttresultatet er skremmende nærme hva de beste aktive TV-ene presterer, og her slipper du mye billigere unna om hele familien skal ha 3D-briller.

Fin stil

Den nye 7000-serien fra Philips har en lekker design. Rammene rundt er i børstet aluminium og måler rett i underkant av tre centimeter i bredden. Kanten mot yttersidene av rammen er avrundet, mens innersiden er skarpere i kanten. Midt på den nederste rammen finner du et "påbygg". Her sitter de berøringsfølsomme knappene som du blant annet justerer volum, skifter kanal eller går inn i menyene med.

Foten på 7606 er i samme aluminiumsfinish som rammene på TV-en. Det som skiller denne foten fra andre føtter vi har testet, er festesystemet mellom selve TV-en og foten. Det er en tynn stang som festet i foten fra undersiden og festes videre med kun to skruer til selve TV-en I selve stangen sitter også muligheten for å dreie skjermen til sidene (se bildet). Løsningen ser meget stilren ut, men ulempen er at det er litt begrenset hvor mye du kan dreie skjermen til sidene. Foten kan også brukes som veggfeste.

Godt bilde

Bildekvaliteten henger også med den gode designen. Spesielt er fargene meget naturlige og godt mettet. De trenger riktignok en del justering før de er det, for ut av esken er fargene både overdrevne og har et snev av rødskjær.

Dette er den andre TV-en vi tester i år som bruker passiv 3D-teknologi. På samme måte som med LGs 42LW550W lar vi oss imponere av hvor bra teknologien fungerer sett i forhold til TV-er med aktive løsninger. 7606 mangler litt på dybden i forhold til for eksempel Panasonics TX-P50GT30, men du slipper til gjengjeld unna med en hundrelapp for 3D-briller til hele familien med 7606. For du kan nemlig bruke de samme 3D-brillene som du kjøpte sist du var på kino.

7606 er også god på vanlige standardsendinger, men er hakket bedre både på farger og skarphet når du gir den høyoppløst materiell å jobbe med.

Den nye TV-en fra Philips er også god på raske bevegelser i bildet. Den henger godt med selv når bildet sideforflyttes hurtig.

Men 7606 har et sortnivå som er hakket slappere enn for eksempel Sonys KDL-46EX720. Dog er Philips-en bedre enn Sony EX720 til å gjengi detaljer i mørke partier av en film.

Menyene på 7606 er også lettfattelige. Du klikker deg inn på menyen og videre via en ikonbasert løsning. Du får også alle de tilkoblingene du måtte trenge, men må påberegne å kjøpe en WiFi-dongel som ekstrautstyr dersom du vil bruke skjermen trådløst.

Alt i alt leverer Philips et solid produkt med sin nye 7000-serie. Du får jevnt over meget bra bildekvalitet, og til prisen noe av den beste designen på markedet etter vår mening. Samtidig gjør den passive 3D-teknologien at det er billig å se 3D for hele familien. Skjermen får derfor et Anbefales-stempel av oss.

Klikk her for å finne den beste prisen på Philips 47PFL7606

Kort oppsummert

+ Meget god på HD
+ Billig å se 3D, bruk brillene du kjøpte sist du var på kino
+ Lekker design
+ God på bevegelse
+ Naturlige og gode farger


- Litt slapt sortnivå
- Treg å surfe på
- Net-TV inneholder magert med apps
- 3D-bildene mangler litt dybde kontra aktive 3D-TV-er

Vil du vite mer?
Full test og flere bilder finner du på Hardware.no

Alternativer

Panasonic TX-P50VT30.

Om du ikke er opptatt av 3D, og ønsker å legge noe mindre penger i en ny TV, bør du ta en nærmere kikk på Philips 46PFL6606. Her får du en god TV med bra bildekvalitet til under syv tusen kroner.

Vil du se mye 3D og derfor er på jakt etter den beste 3D-TVen på markedet, er Panasonic TX-PVT30 en TV du bør sjekke ut. Selskapets nye flaggskip har det beste 3D-bildet vi har sett hittil i år. For tretten og et halvt tusen får du en knakende bra TV for pengene.

Les også
Vi tester seks folke-TV-er
Les også
1,6 millioner TV-er kan ta fyr
Les også
– Xbox 360 blir din nye TV-boks
Les også
4K-TV til salgs neste år
annonse