Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nokia 6700 Slide

Design og brukervennlighet

6700 slide er bokstavelig talt en tungvekter i en lettvektsklasse. Med sine 110 gram veier har den en meget høy matchvekt i forhold til sin heller slanke utforming. Hovedgrunnen til dette er at telefonen er innkapslet i metall, bortsett fra tastene og under- og oversiden av telefonen. Dette gir et førsteinntrykk det lukter kvalitet av, fra verdens største mobilprodusent.

Skjermen på 6700 slide er på kun 2,2 tommer, noe som virker lite, men oppløsningen på 240 x 320 piksler gjør at telefonen får en godt skjermbilde.

Telefonen har en enkel og oversiktlig meny med mange snarveier på hovedskjermen. Ikonene er lette å kjenne igjen og det å navigere seg rundt på telefonen går bokstaveligtalt ganske knirkefritt.

Brukervennelig

Hvis man ser på telefoner som koster rundt en 1600 kroner, er det sjeldent man kommer over en telefon som faktisk kjennes ut som et kvalitetsprodukt. Telefonen ligger tungt og behagelig i hånden, og skyvemekanismen stiller i en klasse som gjør at man automatisk blir litt imponert.

Telefonen har seks menytaster, samt en femveis navigasjonstast i midten. Navigasjonstasten fungerer godt i og med at den er forholdsvis stor, noe som gjør den er enkel å bruke. Det at telefonen også stiller med en hjem-knapp vitner om at telefonen er laget for mer enn kun enkel bruk.

Trange taster

Tastene man finner når man skyver opp lokket er av det litt mer spinkle slaget. Vi savner en oppdeling mellom tastene, noe som hadde gjort det enda lettere å ikke trykke feil, noe som skjer fra tid til annen. Det er også litt dårlig plass for fingrene på de tre øverste tastene, dette ble en tilvenningssak, men i starten var det lett å bomme på tastene grunnet den dårlige plassen.

I motsetning til andre skyvetelefoner fra Nokia er denne forholdsvis stillegående i bruk. Det vil si at den ikke knirker og knaker i nærheten av det vi opplevde på for eksempel Nokia 7230.

Noe knirking er det dog enda, men det er blitt bedre. Talltastene er alt i alt helt greie, og etter litt bruk tenker man ikke så mye over at det er litt dårlig plass øverst når man skriver tekstmeldinger.

Baksiden av telefonen er dekket av en glatt og stilren overfalte i metall. Dette gir et godt inntrykk av kvalitet, og det skader ikke at kameraet av type Carl Zeiss med 5 megapiksler og dobbel LED-lys troner på toppen av bakdekselet. På høyre side av telefonen finner vi kameratasten, noe som gjør at det å ta bilder kan gjøres forholdsvis hurtig. Ved å trykke på denne settes mobilen direkte i kameramodus, dog det tar nesten 4 sekunder fra man trykker på tasten til man er klar for å ta bilde.

Snarveier i hytt og gevær

Nokia 6700 slide kjører på S60-systemet til Nokia, dette er et operativsystem Nokia har brukt lenge nå, og er veldig enkelt og oversiktlig. Nokia har lagt inn en startskjerm på telefonen som gir brukeren mulighet til å personliggjøre telefonen slik man skulle ønske.

Snarveiene som ligger inne på startskjermen er hurtigkontakter, kalender, e-post og bildedeling, samt en snarveislinje hvor man kan legge inn 6 forskjellige snarveier som Facebook, alarm, Ovi Store, testmeldinger, spill, Bluetooth, kart, musikkspiller og galleri.

Disse ligger ferdig oppsatt i telefonen, og man kan personliggjøre disse som man selv ønsker. Man har også muligheten til å laste ned forskjellige temaer til telefonen for å endre utseende på meny, bakgrunn og lignende. Disse finner man både på Nokias nettbutikk Ovi Store, og rundt om på nettet ved enkle søk.

Noe vi savner er dedikerte volumstaster. Dette gjør at man må bruke navigasjonstasten for å justere volumet, noe vi finner ikke fullt så praktisk.

Ordliste + Nokia = hæ?

Noe vi har sett i flere av Nokias telefoner det siste året er at det er noe alvorlig galt med ordlisten. Dette er heller ikke noe unntak på 6700 slide. De enkleste ord ser ut til å mangle i ordboken, og bøying av verb under skriving ser ut til å være til tider ikke-eksisterende.

Dette kan skape hodebry for brukeren, da man må manuelt stave i overkant mange ord manuelt. Når telefonen ikke vet hvordan man staver ord som ”juletre”, ”nummeret”, ”sykler” og ”spasere” skaper dette fort irritasjon i skrivingen.

I pakken finner vi det som er forventet:

  • Nokia 6700 slide med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett til 2,5 millimeter-utgang
  • Bruksanvisning
  • 2 GB microSD minnekort
  • Datakabel

Teknologi og funksjoner

6700 slide er en telefon som stiller med både Edge og super-3G-tekonlogi. Super-3G gjør at man får oppdatert seg på Facebook, Twitter, E-post, og nyheter uten at det tar veldig lang tid.

Edge vil korte trekk si det samme som super-3G bortsett fra at hastigheten er veldig mye lavere, men den gir deg muligheten til å komme deg på nett hvis du skulle være et sted der det ikke er 3G-dekning. Fraværet av Wi-Fi på telefonen er merkbart, og dette hadde løftet telefonen enda et hakk.

Wi-Fi vil si at telefonen kan kobles opp mot trådløse nettverk, og du kan gå på internett uten at koster deg noe. Dette gjør at du må betale for tiden du tilbringer på nettet, noe som fort kan koste litt penger hvis du ikke har et abonnement med inkludert datatrafikk eller makspris per dag.

Smart Bluetooth

Det er en smal sak å ta i bruk Bluetooth-funksjonen i telefonen. Den kan enkelt slåes på enten ved å gå inn i innslillinger i menyen, eller simpelten bare holde stjernetasten inne. Dette gjør det enkelt å sette telefonen opp mot en Bluetooth-håndfri eller en datamaskin.

Man får også applikasjoner til blant annet Facebook og Twitter som gjør at oppdateringen av sosiale medier går knirkefritt.

Telefonen er utstyrt med firebånds-teknologi, noe som gjør at den kan brukes i de fleste steder i verden. Dette er en grei tillegsfunksjon om man skulle ta turen til for eksempel USA eller Asia.

Telefonen har god respons, men vi klarte å få den til å henge litt da vi kjørte mange spill og programmer samtidig. Ut over dette er det lite å sette fingeren på i praktisk navigering rundt i menyene.

Svakt batteri

Telefonen er også utstyrt med Micro-USB på toppen. Dette gjør du kan overføre filer enkelt mellom datamaskinen og telefonen. Dette er også en enkel måte å lade telefonen på hvis du ikke har et veggstøpsel i nærheten.

Man kan også bruke Bluetooth, som man lett kan aktiveres ved å holde inne stjernetasten, for dataoverføring eller håndfri. Internminnet til 6700 slide er på knappe 45 MB, og det medfølgende minnekortet på 2 GB kommer fort til sin rett.

Batterilevetiden er så som så på denne telefonen. Med sin slanke utforming er det nok begrenset av hva man kan forvente av en slik telefon, men da den er utstyrt med så mange muligheter, tilsier disse at telefonen burde holde noen dager med aktivt bruk.

Det gjør den ikke. Hvis telefonen brukes aktivt må den fort lades igjen etter en dag eller to. Nokia sier at telefonen skal vare 29 timer med musikkavspilling. Dette stemmer nok om den ikke brukes til noe annet i denne tiden, men vi fikk ikke dette til å stemme. Alt i alt er batteriet en svakhet i telefonen, sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse.

Enkel e-post

Når det kommer til e-post er telefonen veldig enkel og grei i bruk. Du trenger kun å taste inn informasjonen for din e-postkonto, uavhengig om det er Gmail, Yahoo! mail, Hotmail eller andre typer. Telefonen finner da all nødvendig informasjon for å koble seg opp til e-posten din, for så å synkronisere seg med den.

Nettleseren som følger med i telefonen er ikke optimal, og telefonen sliter hvis den skal laste nettsider med mye innhold. Derfor vil det lønne seg å laste ned nettleseren Opera Mini som er et mye bedre og raskere alternativ.

Multimedia

Knakende god lyd

Lyden i 6700 slide er det lite å utsette på. Lydnivået under musikkavspilling kan justeres enkelt ved hjelp av å trykke opp eller ned på navigasjonstasten på telefonen. Lydkvaliteten er veldig klar, og det er liten tvil om at denne lille krabaten av en telefon gir en stor musikkopplevelse.

Telefonen den også en veldig god høyttaler, noe som gjør at telefonen også vil passe godt for de som er litt svakhørte. Det medfølgende hodesettet er ikke spesielt godt, men gjør jobben greit nok. Skal du høre musikk over en lengre periode burde du absolutt bytte det ut da det blir svært ubehagelig for ørene etter bare en times bruk.

Ingen 3,5 mm

Nokia 6700 slide er dessverre bare utstyrt med 2,5 millimeter lydutgang, og den kan ikke kobles opp med vanlige øretelefoner. Derfor vil det være fordelaktig å ta i bruk en overgang til 3,5 millimeter, eller øretelefoner og håndfrisett som går på Bluetooth for best mulig lydkvalitet.

Telefonen er også utstyrt med FM-radio som er svært enkel i bruk. Vi støter på et lite problem da vi må bruke det medfølgende håndfrisettet som antenne, da dette som sagt gir en heller laber lydopplevelse. Musikkspilleren i telefonen er veldig enkel og har de funksjonen som er mest nødvendig for allment bruk. Det samme gjelder musikkbiblioteket som er oversiktlig satt opp slik at man lett kan navigere mellom sjanger, artister, låtnavn og album.

Spill deg glad

Telefonen har også fire medfølgende spill. Bejewled Twist, Chuzzle, Peggle og Bounce Tales. Bejewled Twist er nok et kjent spill for mange, og byr på underholdning I timevis. Det samme kan sies om Peggle, et spill som ble artikkelforfatterens favoritt over testperioden.

Alt i alt gir disse spillene masse underholdning, og man kan også laste ned en drøss med spill fra Ovi Store.

Kameraet yter godt

Nokia 6700 slide kan skilte med et kamera på 5 megapiksler, noe som er overraskede mye for en mobil i denne prisklassen, og særlig når Nokia generelt sett har spart de gode bildeoppløsningene til sine mer eksklusive modeller. Kameraet i 6700 slide er nok noe av beste du finner på en mobiltelefon til under to tusen kroner. Bildene blir fine og fargegjengivelsen er det lite å utsette på forhold til sine konkurrenter. De doble LED-lampene gjør også at man kan forsøke seg på innendørsbilder, men disse blir sjeldent spesielt gode.

Videokameraet derimot er en annen sak. Med standard VGA-oppløsningen og 15 bilder i sekundet blir denne funksjonen begrenset, og anbefales ikke til annet enn små snutter.

Skjermen i 6700 Slide er som sagt forholdsvis liten. Dette gjør at å se film på den ikke er noen ideel opplevelse. Alt i alt er ikke dette en telefon å anbefale hvis du er interessert i å se mye film på telefonen.

Konklusjon

Nokia 6700 slide er en fargesprakende telefon med høy kvalitetsfaktor. Tross sin lille størrelse ligger telefonen tungt og godt i hånden da større deler av telefonen er i metall. Dette er noe man typisk ikke forventer seg av en telefon i 1600-kronersklassen. Skjermen som kun er på 2,2 tommer gir et godt skjermbilde, og ikonene er store og oversiktlige.

Fargegjengivelsen og kontrasten er godt over hva som er forventet av en slik telefon. Skjermen kan virke litt liten, men den fungerer overraskende godt.

Bra lyd og kamera

Lyden i telefonen er upåklagelig både under musikkavspilling og samtaler. Det trekker ned at telefonen ikke er utstyrt med 3,5 millimeters utgang for vanlige hodetelefoner, men med et godt hodesett via en 3.5 millimeter-overgang eller Bluetooth-tilkobling løses problemet. Vi kan ikke være annet enn skuffet over at Nokia har utelatt denne utgangen på en telefon med slik lyd.

Musikkavspilleren er enkel i bruk og det er lite å utsette på organiseringen av musikk på telefonen. Vi savner dedikerte taster for volumjustering under musikkavspilling, men dette kan løses ved å trykke opp og ned på navigasjonstastene.

Kameraet til 6700 slide trekker også opp telefonens helhetsinntrykk. Her får du et kamera som tar godt over gjennomsnittlige bra bilder utendørs. Det er svært positivt at Nokia tilbyr et såpass godt kamera på noen av sine rimeligere modeller.

Når det kommer til videokameraet er det heller ubrukelig.

Lett e-post

E-postløsningen i denne telefonen er meget enkel å sette opp. Alt du trenger å gjøre er å taste inn e-postadressen og passordet ditt, så ordner telefonen resten. Dette fungerer godt uavhengig av hvilken e-postleverandør du bruker. Det hele er unnagjort på noen få sekunder, og ved hjelp av et tastetrykk har du oppdatert innboksen din.

Vi savner funksjoner som GPS og Wi-Fi. Disse hadde løftet telefonen flere hakk. Wi-Fi er noe veldig mange tar i bruk, og telefonen er såpass rettet mot sosiale medier at det er litt merkelig at produsenten ikke har inkluderte dette i telefonen.

Vi finner både Facebook- og Twitter-applikasjoner til telefonen, noe som gjør at statusoppdateringer skjer på et blunk. Man må bare være oppmerksom på at dette koster penger da man ikke har mulighet for å koble seg opp til trådløst nett. Nokias egne kart, Ovi Maps, ligger også inne på telefonen. Dette virker nesten litt unødvendig da det ikke følger med GPS-funksjon i telefonen.

Enkel å bruke og full av snarveier

Nokia 6700 slide er spekket med muligheter som vil passe de fleste brukere. Den har et hav av snarveier som er lagt inn både i tastene og startskjermen. Telefonen kjører på Nokias S60-system, noe de har brukt på mobiltelefonene sine en god stund nå. Dette gjør at den er lett å ta bruk for alle som brukt en Nokia-telefon de siste årene. Operativsystemet er såpass oversiktlig at det også er en enkel omstilling fra andre merker.

Telefonen har også en enkel og oversiktlig kalenderfunksjon. Denne kan du også ha som en snarvei på startskjermen så du alltid er oppdatert på avtalene dine. Alt i alt er telefonen svært enkel i bruk og brukervennligheten er det lite å utsette på.

Det skal være sagt at ordlista i telefonen er svært dårlig utstyrt, og du må stave mange ord selv før den begynner å fungere optimalt. Dette kan skape litt hodebry i starten, og er noe vi har sett på flere av Nokias siste modeller.

Svært prisgunstig

Når vi ser på stilrene telefoner med godt kamera og god lyd, må man fort litt opp i pris. Vi snakker da ofte om telefoner rundt to tusen kroner og oppover. For å være helt ærlig ser vi svært få reelle konkurrenter til Nokia 6700 slide. Det finnes dog noen alternativer. Ønsker du en telefon med bedre taster og en mer klassisk utforming kan Nokia C5 være et godt alternativ, men da vil både kamera- og lydkvaliteten synke betraktelig.

Et annet godt alternativ er Samsung Lindy. Her får du en telefon i samme prisklasse, dog med trykkskjerm. Den har ikke den samme byggekvaliteten som vi ser i 6700 Slide, men med sin gode brukervennlighet og 3,5 millimeter-utgang er det en reel konkurrent.

Er du villig til å betale litt ekstra kan du for eksempel få trykkskjermtelefonene Huawei 8230 og Sony Ericsson Xperia X10i mini. Begge disse telefonene har kommet godt ut i våre tester, men disse gir deg ingen form for fysisk tastatur. Alt i alt er Nokia 6700 slide et godt alternativ for den normale mobilbruker som ikke har behov for veldig mye nettbruk, men som setter pris på enkel brukervennlighet, et godt kamera og en god lyd. Det at skader jo heller ikke at prisen på 1600 kroner gir svært god valuta for pengene.

annonse