Tek.no

Test Nexus 5

– Denne telefonen er rask

Googles nye topptelefon får skryt, men ikke om alt.

Google, Shutterstock/119470135
5 Nov 2013 14:00

Høstens topptelefon fra Google, Nexus 5, ble lansert med en enkel pressemelding i forrige uke, etter en voldsom rykteflom i forkant. Nå har flere internasjonale medier fått tak i et eksemplar, og vi kan derfor danne oss et bilde av hvordan telefonen er i praksis.

Hvordan yter Nexus 5? Er Android 4.4 KitKat noe å samle på? Er alt bare fryd og gammen i Google-land?

Det gode

De fleste nettstedene er unisone når det kommer til selve ytelsen hos Nexus 5 – regnekraften og muskelbruken. Gizmodo vektlegger at telefonen virkelig er rask, mens The Verge skriver at ytelsen «skriker».

Sistnevnte mener også at KitKat er et særdeles velkomment bidrag, mens CNET trekker fram bred 4G-støtte og solid byggekvalitet. Prisen, som blir på cirka 4000 kroner i Norge, framheves som noe positivt.

Mens de fleste er fornøyde med skjermen, mener CNET at den er litt svakere enn hos konkurrentene.

Det dårlige

De ulike nettstedene trekker fram forskjellige negative aspekter ved Nexus 5 som irriterer dem på en eller annen måte. TechRadar kritiserer mangelen på støtte for microSD-kort, og mener dessuten av operativsystemet kan bli for simpelt. CNET skriver i tillegg at KitKat er mer konseptuelt enn rikt på egenskaper.

Én ting de fleste ser ut til å være misfornøyde med, er kameraet. The Verge mener at kameraet har et stort potensial, men at autofokus, lyssetting og bevegelser må klaffe såpass perfekt at det er altfor vanskelig å få til gode fotografier. Gizmodo er derimot strålende fornøyd med kameraet, men høyttaler og mikrofon får gjennomgå der i gården.

Høyttaleren er visstnok for lydsvak, og det er lett å dekke den til når du ser på video i landskapsmodus. The Verge melder i tillegg om ujevn batteritid, men det er ikke irriterende nok til å trekke ned betraktelig.

Konklusjon

Nexus 5 ser ut til å være en solid og god smarttelefon, med noen få småfeil her og der. De ulike nettsidene syns uansett at prisen er svært god til telefonen, og framhever at det er Googles egen mobil – og at den alltid er klar for ferskeste Android.

TechRadar og Gizmodo skriver at Nexus 5 er svært framtidsrettet, og at den dermed er et sikkert kjøp. The Verge nøler litt med en klar anbefaling, men tror at telefonen blir bedre når Google får løst problemene med kameraet.

CNET konkluderer med at Nexus 5 har sterk ytelse, toppspesifikasjoner og en god pris, og at den derfor er den beste Nexus-telefonen hittil.

Finn den beste prisen på Nexus 5 i Prisguide »

Se hva som venter deg:
Dette er nytt i Android 4.4 KitKat »

(Kilder: CNET, Gizmodo, TechRadar og The Verge)

annonse