TestHTC One SV

God, men ikke fullgod

HTC One SV har det meste som skal til for å nå et stort publikum, bortsett fra én ting.

Design, skjerm og menyer

Telefonen er en del av den etter hvert nokså store familien av mobiltelefoner i One-serien. Denne serien ble introdusert med One S i februar, og har fått sitt foreløpige høydepunkt med HTC One. HTC One SV er ikke helt ulik One S i størrelse.

Enklere enn One S

Sammenliknet med HTC One S, er One SV litt enklere spesifisert. De eneste områdene hvor den faktisk har bedre spesifikasjoner enn One S er på frontkamera (1,6 megapiksler, mot 0,2 megapiksler på One S) og nedlastingshastighet på mobilnettet (forutsetter LTE-dekning). I tillegg har nykommeren fått litt større batteri. Her er et 1800 MAh Li-Ion-batteri, mens One S har et 1650 MAh Li-Po-batteri.

One SV har ellers en enklere prosessor, lavere skjermoppløsning, halvparten så mye minne, svakere kamera, litt høyere vekt og er en anelse tykkere enn HTC One S. Samtidig er den raskere og har større skjerm enn HTC One V.

God design

Fronten er helt enkel.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

HTC One SV har ikke spesifikasjoner som et flaggskip, men det betyr heller ikke at den er helt ribbet. Designen er svært god, skjermen ser helt flott ut, og minnet på 8 GB blir til en viss grad kompensert med en skytjeneste som inkluderer 25 GB lagringsplass.

Mens HTC One har et chassis som der høyttaler og frontkamera er plassert på chassiset i overkant av skjermen, har One SV fått et glass som dekker hele fronten. Høyttaleren ligger bak små huller i glasset, mens frontkameraet ligger under glassflaten.

Tastene ligger nedenfor skjermen, og er ikke integrert i skjermbildet, slik vi har sett på en del andre modeller.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no
I motsetning til HTC One V, har One SV også frontkamera.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Designen er minimalistisk. De eneste tastene du finner er hovedbryteren på toppen, og volumtasten på høyre side. I begge tilfeller er tastene smale, og har samme farge som rammen de er felt inn i. Dermed legger du knapt merke til dem. På toppen har telefonen den obligatoriske 3,5 mm kontakten for hodetelefoner med eller uten mikrofon, mens ladekontakten er plassert midt under telefonen.

Utskiftbart batteri

HTC kjører som alltid ladepluggen med den brede siden frem, stikk motsatt av alle andre mobilprodusenter. Det betyr lite i praksis, med mindre du har en dokkingstasjon med MicroUSB fra en annen leverandør enn HTC. Da vil telefonen bli stående med baksiden vendt mot deg.

Bakdekselet på HTC One SV er avtakbart, og løsner du det får du tilgang til SIM-kort, batteri og MicroSD-kort. Minnekortet kan du bytte uten å ta ut batteriet. Bakdekselet er i plast, og på vårt testeksemplar er plasten i en lys gråblå farge.

Baksiden er relativt glatt, med HTC-initialene preget i sølv plassert midt på lokket. Øverst finner du kameraet med en liten diode-lampe, mens du nederst på baksiden finner mikrodrillede hull som slipper ut lyd når du bruker den innebygde høyttaleren. Her er også trykket på en tekst som viser at telefonen har 4G LTE, samt logoen til Beats Audio.

En god skjerm med moderat oppløsning

Skjermen er en super LCD2 på 4,3 tommer, med en bildeoppløsning på 480 x 800 punkter. Oppløsningen gir en pikseltetthet på 217 PPI, omtrent det halve av hva du får på den nye HTC One.

I praksis vil du neppe bruke mye tid på å ergre deg over at skjermoppløsningen ikke er høyere, all den tid skjermen fremstår som både skarp, fargesterk og klar, også når du ser skrått inn i den.

Nye funksjoner

Du veksler lett mellom applikasjonene som er i bruk.

Skjermen reagerer presist på berøring, og etter at vi fikk oppdateringen til Android 4.1.2 er det ikke noe å si på grafikkflyten ved sveip mellom sider eller zooming i nettleseren. Med denne oppdateringen kom også HTC Sense UI 4+, et brukergrensesnitt som blant annet gir et mer oversiktlig tastatur på skjermen, mulighet for å skjule SMS-samtaler med passord, bedre bildevisning i kontaktlisten og enklere grensesnitt på kamerainnstillingene.

Ellers er det visuelle inntrykket ganske identisk med det du hadde før oppdateringen.

Tidligere var det enkelte som mente HTCs mobiler hadde vært bedre om HTC hadde droppet Sense til fordel for et rent Android-grensesnitt. Etter vår mening gir Sense definitivt en bedre brukeropplevelse med større valgfrihet enn det et rent Android-grensesnitt gir.

Innholdet i esken

I pakken med HTC One SV får du foruten mobiltelefonen også en lader, MicroUSB-kabel og et simpelt håndfrisett. I tillegg finner du de obligatoriske papirene med garantivilkår, ansvarsfraskrivelser og så videre.