Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHTC Radar

HTCs Radar slår ut på det meste

Med avanserte og lettfattelige funksjoner er dette en Windows-telefon som gjør veldig mye riktig, men ikke alt

Det er ennå ikke mange telefoner på det norske markedet som bruker operativsystemet Windows Phone 7. Inntil nå har heller ikke disse telefonene vært veldig brukervennlige for norske brukere siden de har manglet flere sentrale tjenester og norsk språk. Heldigvis er HTC Radar på plass med Windows Phone 7.5 Mango for å endre dette.

Radar har ingen overveldende spesifikasjoner, men den trenger det heller ikke. Telefonen i seg selv har en skjerm på 3,8 tommer og den gjør jobben i massevis.

Kjennes solid ut

Telefonen er ikke av den tynneste sorten, og kan anses som forholdsvis tung, men dette er egentlig bare med på å gi den en ekstra kvalitetsfølelse. Den ligger godt i hånden og siden telefonen er utformet i ett stykke aluminium kjennes den solid ut.

Knall på e-post

Det fokuseres stort på å integrere ulike kontoer for blant annet e-post og sosiale medier slik at du skal få alt på et sted. Ta meldingene for eksempel. Setter du opp telefonen mot Facebook, Twitter og Messenger vil du få alle meldingene derfra slik som du får vanlige tekstmeldinger. Dette syns vi fungerer godt og gjør at du alltid kan ha kontakt med omverdenen omtrent til en hver tid.

Som telefon gjør HTC Radar det ganske godt. Vi savner et par funksjoner, men samtalekvaliteten, dekning og lydvolum er det lite å utsette på. Å skrive meldinger går problmefritt, og er like smidig som på en iPhone. Skjermtastaturet er helt greit, men vi finner bedre i for eksempel enkelte Android-telefoner. Det er heller ikke mulighet for å bytte ut dette i Windows Phone-telefoner, noe som er litt synd.

Marketplace

Ellers er Windows Marketplace på god vei til å bli en bra applikasjonsbutikk. Med nå over 40 000 applikasjoner kan det ikke måle seg med konkurrentene riktig ennå, men du finner mye spennende her også.

Nettleseren Internet Explorer fungerer veldig godt og er overraskende rask. Her får du også de fleste muligheter du har i vanlige nettlesere som flere faner, bokmerker og lignende. Det skal nevnes at det er dårlig med støtte for Flash-elementer i nettleseren, noe vi må sette en liten strek i margen for.

Telefonen har også en god GPS som er rask til å finne posisjonen din, men noe eget navigasjonsprogram følger ikke med. Dette kan da lastes ned fra Marketplace. Ellers har telefonen det meste av vital teknologi for dagens smarttelefoner som Wi-Fi og Bluetooth.

Konge på Office

Noe vi er veldig fornøyde med i telefonen er dens støtte for Office-dokumenter. Her ligger Office ferdig installert med Word, Excel og PowerPoint. Dette er det mange som bruker mye i jobbsammenheng og gjør telefonen midt i blinken for deg som bruker mye Office. Du kan opprette, redigere, lagre, lese og sende Office-dokumenter raskt og enkelt.

Vi må også si oss imponerte over telefonens e-postfunksjon. Telefonen setter blant annet automatisk opp e-posten din i Exchange, som svært mange bruker i jobbsammenheng. Dette gjør at du kan ha full kontroll på e-posten din uansett hvor du er.

Av andre funksjoner som er verdt å merke seg må vi trekke fram kalenderen. Denne har også store synkroniseringsmuligheter for mange kontoer. Du kan for eksempel synkronisere den opp mot flere e-poster og Facebook samtidig og disse vil vises i ulike fargekoder.

Liten lagringskapasitet

HTC Radar kommer kun med 8 GB intern lagringskapasitet og ingen mulighet for å utvide med minnekort. Dette er noe i minste laget mener vi, da det ikke er mulig å kjøpe tilsvarende modell med mer lagringsplass. Noe annet vi ikke er helt fornøyd med at vi må gå igjennom programmet Zune for å legge inn musikk, bilder og filmer på telefonen. Akkurat som det mer velkjente iTunes. Dette er i overkant klønete hvis du bare skal ha over en sang eller en film.

Når det kommer til multimedia stiller telefonen godt her og med en lett anvendelig musikkspiller som gjør jobben til det meste du trenger. Lyden er også bra under avspilling av musikk, men de medfølgende øretelefonene er ikke så mye å skryte av. Heldigvis er det minijack-utgang i telefonen så du kan koble til øretelefoner av høyere kaliber.

Det skal også nevnes at musikktjenestene Wimp og Spotify nå også er tilgjengelige til Windows Phone 7.5, så du alltid kan ha musikken med deg uten å måtte tenke på å synkronisere telefonen opp mot en PC.

Ingen filmkonge

Til filmbruk fungerer telefonen greit, men den har en heller laber formatstøtte. Dette gjør at det for eksempel ikke kan spille av DivX-filer. Skal du legge inne noe telefonen i utgangspunktet ikke kan lese må Zune konvertere om filen for deg noe som tar i overkant lang tid.

Kameraet er vi ganske godt fornøyd med på HTC Radar. Det tar gode bilder på tross av at det “bare” har 5 megapiksler. Nå stiller de med en bedre linse enn på de fleste telefoner med denne oppløsningen på kameraet og det er merkbart. Bildene blir fortsatt ikke alt for gode i svakt lys, men alt i alt gjør kameraet en god jobb.

Det samme kan vi si om filmkameraet som kan ta opp film i 720p HD-kvalitet. Her blir fargene generelt gode og filmene fungerer fint til å lastes opp på for eksempel YouTube.

Når det kommer til spill syns vi HTC Radar klarer seg godt. Den har mulighet for berøring med opptil fire fingre samtidig noe som åpner for mange muligheter innenfor spilling. I tillegg begynner det å komme godt med høykvalitetsspill på Marketplace så det er nok å velge i.

Fremtiden og alternativene

Mange er nok fortsatt ukjente med Windows Phone 7.5. Dette ser ut til å være starten på Microsofts comeback i mobilverdenen. De første modellene med dette operativsystemet var nemlig mest kompatible med de største landene, og da spesielt USA.

Som sagt er operativsystemet ikke mer enn et drøyt år gammelt her til lands, så det er godt å se at vi nå får en fullverdig opplevelse av det. Alt er veldig enkelt og det skal svært lite navigering til før du får utført de oppgavene du ønsker. Samtidig vil det nok kreve litt tilvenning for de som er vant til Android eller iOS, da Microsofts operativsystem har mange annerledes løsninger.

Vi trygt slå fast at HTC Radar er en god mobiltelefon. Den har det meste du vil trenge, men er nok rettet litt mer inn på kontorbrukerne enn multimediafolket. Windows Phone 7.5 er et godt operativsystem som kommer som et friskt pust i denne ellers iOS- og Android-pregede hverdagen vår.

Vi kan forvente oss mye av Windows Phone-systemet i årene som kommer og det er ikke uten grunn at den vaklende mobilgiganten Nokia har lagt de fleste av eggene sine i Microsoft-kurven.

Vil du vite mer?
Les hele testen av HTC Radar på Amobil.no

HTC Radar gir mye mobil for pengene med et lettfattelig brukergrensesnitt, et godt kamera, veldig gode e-post- og dokumentmuligheter samt en god skjerm.

Det finnes imidlertid gode alternativer i denne prisklassen, og vi kommer ikke utenom Sony Ericssons Xperia Pro. Denne telefonen gir deg et utskyvbart tastatur som er svært godt likt blant proffbrukere, samt et kraftigere kamera.

Et annet alternativ er HTCs egen Incredible S. Her får du en større skjerm, bedre videomuligheter, lettere overføring av media samt et veldig godt kamera. Ønsker du deg noe i den litt rimeligere klassen kan vi anbefale deg å ta en titt på Sony Ericssons Xperia Neo. Her får du et bedre kamera og fullverdig Flash-støtte. Syns du HTC Radar virker litt i svakeste laget for deg kan det være lurt å ta en titt på Samsung Galaxy S II. Denne telefonen gir deg blant annet mye mer kraft, samt en større og klarere skjerm.

Vi skal heller ikke glemme at HTC også er kommet med enda en Windows Phone 7.5-telefon, nemlig HTC Titan. Denne er større og kraftigere og fikk svært gode skussmål i vår test. Med blant annet en flott skjerm, veldig gode proffunksjoner og en god porsjon mer kraft, kan denne være et alternativ for deg som vil ha litt mer skjermplass å jobbe på.

annonse