Til hovedinnhold

En liten rakker

CM, eller Coolermaster er vel mest kjent for sine kabinetter, men har i de siste årene også satt opp en rekke produktserier for spillerne under merkenavnet CM Storm, i form av kabinetter, muser, musematter og annet tilbehør.

Så da var det CM Storms tur til å få vise hva deres nye mus Spawn duger til. Den er i utgangspunktet tatt frem for hardnakkede spilleren. Men under testingen, så synes jeg at den fint også kan brukes i en helt vanlig kontor setting, eller som laptop mus, da størrelsen på denne musen ikke er av de største i nabolaget.

La oss ta en nærmere titt på hva CM Storm Spawn har å by på.

Spesifikasjoner

 • 3500 DPI Optisk Sensor
 • 800, 1800, 3500 DPI forhåndsvalgte alternativer
 • Maks fart: 60 IPS (inches per second)
 • Maks akselerasjon: 20G
 • Bildeprosessering: 6400FPS
 • Bildeprosessering: 5,8 Megapiksel
 • Intern lagringsplass: Sentinel-X TM 32 KB
 • Polling Rate: 1000 Hz
 • Høre hånd ergonomisk Claw-stil
 • 7 Programerbare knapper
 • Lang holdbarhet
 • Teflon føtter
 • Kabel lengde: 3 Meter
 • Gull legert USB plugg

Ved første øyekast, så ser man at dette er en forholdvis liten mus. Men så snart man får den i hånden, så passer den ganske bra. Man må leve med at deler av hånda havner bak musa, men personlig så synes jeg ikke det var noe problem.

Det andre man legger merke til er at Spawn er gjort for høyrehendte mennesker. I min verden så er dette positivt, da man slipper halvveise løsninger som egentlig ikke passer noen 100 prosent. CM Storm har tatt Spawn frem for de som benytter seg av Claw stil. At de spesifiserer seg såpass med hvem de retter seg mot, gjør jo bare at de som benytter seg av denne stilen får et mer tilpasset produkt, enn det endel andre produsenter av mus tilbyr.

Dessverre fulgte det ikke med noen driver med i esken. Dette har CM Storm lovet at skal komme med til de som skal selges til forbrukere, eller man kan gå til CM Storm sine nettsider og laste de ned her.

Noen vil nok synes at det er litt skuffende med bare 3500 DPI, da flere gamermus leverandørere leverer langt høyere DPI-verdier. Men den responderer like bra som mange av de med høyere DPI-verdier, overraskende bra faktisk!

Konstruksjonen føles veldig solid. Selv om musen er liten, så er den ikke for lett heller, da den har en vekt på 142 gram. Dette blir jo ofte en smaks sak, men litt tyngde på musen er i mine øyne bare en fordel, når det kommer til spilling.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at CM Storm har kommet frem med et bra produkt i Spawn. Musen kjennes solid ut, og ser ganske bra ut også. Knapper og rullehjulet er fast og fint. Sensoren gjør jobben sin, og henger med, akkurat slik man ønsker det.

Musen fungere like godt til vanlig bruk, som til spilling. Ser man etter en bra og liten mus til en bærbar PC for spilling, så skal man lete lenge etter en mer passende mus. Mange nevner at med diverse muser blir klam i hånden under bruk over lengre tid. Jeg merket ikke noe til dette i det hele tatt under flere timers spilling.

Noe av det beste med denne musen er prisen. I skrivende stund, så kan denne skaffes fra ca 250-300 kr. Det er rett og slett svinebillig for en så bra mus som Spawn er! Så det finnes ingen skikkelig gode grunner til å ikke anbefale denne musen. Man får mye mus for pengene, selv om den ser ganske liten ut.

+ Pris
+ Ytelse
+ Intern lagring av innstillinger


- Låst til å velge tre alternative DPI-verdier
- Makroene var vriene å få til å virke
Les hele testen av CM Storm Spawn på Hardware.no

Les også
Sofamus fra Logitech
Les også
Markedets tøffeste spillmus?
Les også
Musa som ligner på en
annonse