Til hovedinnhold
TestStay.com

Ut å reise i helgen?

Appen Stay.com får frem smilet.

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Når reiselysten kribler i magen er norske Stay.com et av nettstedene du kanskje besøker. Den tilhørende appen gjør at du kan sitte med mobilen i sofaen mens du drømmer deg bort i neste ferieplanlegging. Ikke minst er appen med deg på tur og viser deg hvilke steder du bør besøke og hvordan du kommer deg dit.

Stay.com lar deg lage egne guider.

Denne appen lar deg planlegge turen og legge opp din egen guide med steder du vil besøke, fra hoteller og restauranter til severdigheter og shopping. Du må ta utgangspunkt i en av de drøyt 100 byene som appen tilbyr for å lage en guide. Deretter kan du velge mellom en drøss av aktivteter. Du kan også velge ferdige guider, som for eksempel Topp Ti severdigheter eller romantiske steder i den aktuelle byen.

Nyttig reisekamerat

Appen er enkel å bruke, og både bilder og kart er med på å gjøre den til en nyttig reisekamerat. Du kan også laste ned byinformasjon for bruk i frakoblet modus. Slik har du tilgang til alt du trenger – inkludert kart - uten å måtte benytte deg av kostbar datatrafikk mens du er på tur.

Vi opplevde at appen først ikke viste bilder fra flere av severdighetene vi hadde valgt. Neste dag var de imidlertid magisk på plass. Det samme gjaldt når vi skulle finne en av verdens beste sushirestauranter. Restauranten var ikke å finne, men dukket magisk opp etter hvert. Bortsett fra dette fungerte appen stabilt både på Android og iPhone.

Appen kan kobles til Facebook slik at du kan invitere andre med på turen din. Vi savnet å kunne lese brukernes erfaringer med de forskjellige severdighetene – vi fant i hvert fall ingen brukervurderinger på noen av stedene vi valgte. Like omfattende som en skikkelig guidebok som Lonely Planet er den foreløpig heller ikke, men denne appen blir like fullt med neste gang vi skal på tur.

Terningkast: 4

Her finner du alle våre app-tester

Se også:

annonse