Til hovedinnhold
TestTelevisionary (Windows Phone)

– Televisionary har stort potensial

... men vi synes Windows-appen for TV-serietilhengere burde vært bedre allerede nå.

Format: Windows Phone 7.5 og 8.0
Pris: Gratis

Televisionary er en Windows Phone-app som skal hjelpe deg med å holde oversikten på når favorittseriene dine sendes på TV. Det vil si, appen fokuserer mest på amerikanske TV-serier og når disse sendes i hjemlandet, men for mange nordmenn er det jo uansett dette som er mest interessant.

Homeland er over for denne sesongen, men utover våren starter for eksempel populære serier som Breaking Bad og Community opp igjen, samtidig som flere av publikumsfavorittene som tok en kort julepause også starter på'n igjen med nye episoder. Tanken bak Televisionary er at du enkelt skal kunne holde styr på hvilke serier som går på hvilke dager og på hvilke TV-kanaler. Dette klarer appen, men samtidig savner vi haugevis av funksjoner som ville gjort den flerfoldige ganger bedre.

Kjekk kalender

Kalenderen er hele poenget med Televisionary, Kanskje burde vi fått flere visningsalternativer?

La oss ta det beste først. Appen er gratis og inneholder ikke reklame. Når du åpner appen er det meningen at du skal søke opp dine favorittserier og "følge" dem. Gjør du det vil disse TV-seriene dukke opp i kalenderen så fort sendetiden er fastsatt. Da ser du enkelt hvilke serier du må få med deg på onsdager, på lørdagskvelder eller hvorvidt søndagen fortjener tilnavnet "Super Sunday".

Enkelte streamingstjenester gjør amerikanske TV-serier tilgjengelig omtrent samtidig som de sendes i USA, og dette er med på å gjøre Televisionary interessant også for norske brukere. Har du lapp for øyet og sjørøverhatt kan du dessuten laste ned seriene ulovlig ganske kort tid etter at de blir sendt. Med kalenderen til Televisionary, og "fliser" som teller ned til show-ene på hjemmeskjermen, får du god oversikt. Dessverre er det noen av seriene som ikke støttes av appen og som det heller ikke går an å følge. At disse ikke kan stilles inn manuelt synes vi er merkelig.

Faktisk finner Televisionary overraskende mange norske serier også, som Alt for Norge og Trygdekontoret, men ikke Hotel Cæsar eller Norge Rundt.

IMDb er mye, mye bedre

Det er først og fremst denne kalenderen som er grunnen til at du bør laste ned Televisionary til Windows-mobilen din. Dette er en funksjon som vi savner i den ellers helt utmerkede IMDb-appen, som også finnes til Windows Phone. Televisionary tåler ikke sammenligning med IMDb når det gjelder detaljinformasjon om serier, (filmer), skuespillere og den slags, og kanskje er det like greit.

Det vi imidlertid stusser på er at Televisonary byr på "TV show ratings", altså vurderinger, uten å nevne hvor denne informasjonen kommer fra. Det går nemlig ikke an å legge igjen egne vurderinger, så vidt vi kan se, direkte i appen. Et tall ved siden av et hjerte-symbol tror vi skal vise hvor mange andre Televisionary-brukere som "følger" TV-serien, men dette er også litt uklart.

I menyen finner du "overview", en oversikt over de TV-seriene du følger. Eller, det er det som burde være vist i oversikten, men det du faktisk får se er de seks mest kjente seriene du følger. Det betyr at du ikke får den totale oversikten over alle seriene dine, noe vi synes er skikkelig dårlig.

Kategorisiden "trending" viser tilsynelatende hvilke TV-serier som andre Televisionary-brukere søker etter akkurat nå, og i teorien kan kanskje denne funksjonen brukes til å oppdage nye TV-serier. Vi synes ikke det fungerte optimalt, særlig når den flere år gamle komiserien "Friends" ("Venner for livet") dukker opp her.

Kan bli veldig bra

Til tross for en flere irritasjonsmomenter velger vi å konkludere med at Televisionary har potensial. TV-serier generelt har blitt uhyre populære og for en ivrig TV-serietilhenger kan det faktisk være vanskelig å huske på alle nye episoder. Kalenderfunksjonen, som også er hovedfunksjonen i Televisionary, fungerer tilfredsstillende.

Tjenesten er ennå i startfasen, så vi forventer at serie-databasen utvides og at noen av funksjonene tilpasses bedre med tiden. Designen er ganske bra, og vi liker selvsagt at appen både er gratis og fri for reklame. Hvis du følger med på flere TV-serier, gjerne amerikanske, synes vi det kan være verdt å laste ned Televisionary. Denne vil i alle fall bli brukt sporadisk av undertegnede utover TV-våren 2013.

Last ned Televisionary (gratis)

Terningkast: 4

Les også: Dette er de essensielle Windows Phone-appene

Les også
Spennende apper til Windows Phone
Les også
Samsung Ativ S (I8750): Samsungs Windows-flaggskip overbeviser
Les også
Nokia Lumia 920: Kan denne telefonen redde Nokia?
Les også
Metro.am: Instagram til Windows Phone
Les også
Essensielle apper til Windows Phone
annonse