Tek.no

Test

Test av Fujitsu-Siemens Amilo D8800

21 Okt 2002 02:09

Introduksjon

Vi har i det siste vært vitne til en voldsom økning av bærbare PC-er som bruker skrivebordsprosessorer. Dette til tross for lavere priser på prosessorer tilpasset for bærbare PC-er fra Intel sin side. Da Intel fortalte at de ville kutte prisene på sine mobile prosessorer med over 50% trodde mange at det var kroken på døra for bærbare PC-er med skrivebordsprosessorer. Men den gang ei. Produsentene har bare blitt flinkere til å finne nye måter å selge slike maskiner på. Med økt fokus på prosessorhastigheten har andre viktige ting som varmeutvikling og støynivå osv blitt nedprioritert.

Fujitsu Siemens Amilo D8800

Ytelse, grafikkdesign, støynivå, strømforsyning og stabilitet er fem vesentlige elementer som leder tråden mot den beste løsning. Varmeutvikling kan heller ikke unngås. Når den fastspente kontor-PC trenger velspesifiserte kjølemekanismer for å etterleve dagligdagse prosesser, levnes det lite tvil for at ikke kompakte bærbare enheter skal ha samme behov for pusterom.

Hva er det som skjer med en systemarkitektur når bærbare datamaskiner forvandles til en stasjonær PC? Hvordan overlever skrivebordslignende datamaskiner en slik overgang? I seks uker har vi forsøkt å redegjøre for hvorvidt semi-portable datamaskiner lever opp til dagens og morgendagens forventninger. Redaksjonen har testet en av toppmodellene fra tyskjapanske Fujitsu-Siemens. På operasjonsbordet venter Fujitsu-Siemens Amilo D 8800.

Takk til

for utlån av maskinen

Les også