TestOnePlus 7

OnePlus kan fortsatt være rimelige og gode

Dette er årets «klassiske» OnePlus-mobil.

Den første nye OnePlusen som ble lansert her i vår var dyre og heftige OnePlus 7 Pro. Men det tradisjonelt rimelige selskapet fikk en del pepper - Pro-modellen var nemlig ganske dyr og søkklastet med heftig teknologi.

Hvor ble det av modellen med kjapp innmat, men normale spesifikasjoner og pris ellers?

Den heter OnePlus 7 og kom litt senere til våre breddegrader enn Pro-modellen. Prisen er på 5500 kroner, omtrent halvannen tusenlapp billigere enn Pro-modellen.

Men vær obs. For selv om navnet i hovedsak er det samme mellom disse telefonene er det ganske stor forskjell på dem. Alt fra design til deler av innmaten er ulik.

Dette er de største forskjellene mellom OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro. Vi tar med én kjent konkurrent i tabellen i samme slengen.

OnePlus 7OnePlus 7 ProGalaxy S10+
Skjerm, størrelse og vekt:
Optic AMOLEDFluid AMOLED (90 Hz)Dynamic AMOLED
6,41 tommer6,67 tommer6,4 tommer
2340 x 1080 piksler3120 x 1440 piksler3040 x 1440 piksler
15,69 x 7,54 x 0,81 cm16,26 x 7,59 x 0,8815,76 x 7,41 x 0,78 cm
182 gram206 gram175 gram
Flat skjerm (2,5D)Kurvet skjermkantKurvet skjermkant
--
Prosessor, RAM og lagring:
Snapdragon 855-Exynos 9820
8 kjerner-8 kjerner
Adreno 640-Mali G76 MP12
6 eller 8 GB RAM6/8/12 GB RAM8/12 GB RAM
128 eller 256GB, ikke kortplass128 eller 256 GB lagring, ikke kortplass128/512/1024 GB
--
Kamera
48 MP f/1.7 (wide), 5 MP f2.448 MP f/1.6 (wide), 16 MP f/2.2 (ultrawide), 8 MP f/2.4 (3x zoom)12 MP f/1.5 - f/2.4, 16 MP f/2.2 (ultrawide), 12 MP f/2.4 (2x zoom)
16 MP f/2.016 MP f/2.010 MP f/1.9
--
Batteristørrelse og nyttige egenskaper:
3700 mAh4000 mAh4100 mAh
Hurtiglading, fingerprint i skjermHurtiglading, 90 Hz skjerm, fingerprint i skjermTrådløs reverslading, hurtiglading, hodetelefonkontakt, fingerprint i skjerm
--
--
5500 kroner (sjekk laveste pris hos LINK) AnnonselenkeFra 7100 kroner (sjekk laveste pris hos LINK) AnnonselenkeFra 7900 kroner (sjekk laveste pris hos LINK) Annonselenke

De største forskjellene mellom OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro er altså å finne i kameraet og i skjermen.

Skjermen i OnePlus 7 Pro har 90 hertz oppdateringsfrekvens, og er én av årets definitivt peneste og mest vanedannende skjermer. Den er også uten hull eller skjermsøkk for frontkameraet. I stedet er selfiekameraet gjemt inni telefonen og titter opp på en «stang» når det behøves. OnePlus 7 kutter ut det meste av slike ting, og har i stedet en dråpeformet lomme for kameraet øverst på skjermen.

Det gjør at du må akseptere enten et lite innhugg i bilder og video som spilles av på telefonen, eller at skjermen i praksis blir litt mindre enn de 6,4 tommene som er oppgitt.

Gode Amoled-skjermer

Begge telefonene har AMOLED-skjermer, men den vanlige 7-ern har lavere oppdateringsfrekvens. Den er fortsatt flott å se på, og har fingerleser bygget inn. Men det vanvittig jevne bildet fra Pro-modellen får du ikke.

Oppløsningen i skjermen er også noe lavere, uten at jeg plages nevneverdig av det. Men det er alltids noen som mener at høyere oppløsning alltid er bedre. Du skal uansett se ganske nærme på mobilen din før du plages av oppløsningen her.

Skjermen er lyssterk og fin, og om du vil ha de varme, klassiske OLED-fargene i skjermen eller mer naturlige fargetoner er opp til deg - det velger du i skjermmenyen på telefonen.

Skjermen i Pro-modellen er uten kamerasøkk. Den har i stedet frontkameraet sitt på en pinne som popper opp av telefonen ved behov.

Lik ytelse med og uten Pro

Hastighetsmessig oppfører OnePlus 7 seg omtrent slik konseptet «lover». Det er ikke merkbar forskjell i ytelse på denne telefonen og eksempelvis Huaweis P30 Pro eller Samsungs Galaxy S10. Alt går raskt og radig unna.

OnePlus' Oxygen OS flyter raskt og godt på den kjappe innmaten i OnePlus 7.

Som telefon

Som telefon er det først og fremst det mindre batteriet som er en åpenbar forskjell på OnePlus 7- og 7 Pro-modellene. Men i praksis er ikke de 300 mAh-ene i forskjell så veldig merkbare - det er under 10 prosent, og variasjonene fra oppgitt batteristørrelse kan også være noen prosent. Med mindre skjerm og uten 90 Hz-funksjon på den minste opplever jeg omtrent lik batteritid på de to modellene.

En liten svakhet jeg noterer meg er at samtalehøyttaleren på OnePlus 7 er relativt kresen på hvordan telefonen holdes for å fungere optimalt. Lyden kommer fra den smale høyttalergrillen i toppen av telefonen, og hvis du holder telefonen bare litt for høyt eller litt for lavt hører du ikke så mye. Men lyden er klar og god så lenge den holdes riktig - mest av alt er nok dette en vanesak.

Lyden kommer ut av denne smale spalten øverst, og det er noen ganger litt vanskelig å høre samtaler hvis den holdes for høyt eller lavt mot øret.

Såvidt svakere kamera

Kameraet tar ålreite bilder i dagslys, men plages noe mer av bevegelsesuskarpheter enn Pro-modellen og andre toppmodeller..

Som du så i tabellen over er det forskjeller i kameraene mellom OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro. Men i praksis er disse relativt lite merkbare. Jeg noterer meg en noe sterkere tendens mot bevegelsesuskarphet med den vanlige OnePlus 7-en, og nattbilder med nattmodusen «Nightscape» aktivert bærer hakket mer preg av at telefonen må jobbe for detaljene. Her dukker det også opp en del pussige bildeartefakter som tidvis får trær og andre detaljer til å se maleriske ut, uten at det er gjenkjennelig som typiske uskarpheter.

I enkelte tilfeller ser vi også at hudtoner får et gulskjær som det er vanskelig å forklare hvorfor dukker opp.

Alt i alt er kameraet godkjent, og hvis det er mørkt kan det gi bedre resultater enn dobbelt så dyre iPhone Xs fra Apple.

På dagtid vinner imidlertid de mer påkostede telefonene forholdsvis lett. Det sagt - i fullt dagslys eller innebelysning blir bildene tross alt som minimum helt akseptable. Så for mange gir det mer mening å plukke telefon basert på ytelse i mørket.

Telefonen kjenner automatisk igjen en del situasjoner der ulike motivprogram kan være nyttige. For eksempel kan den selv foreslå nattmodus eller bokehmodus.

Mangler kjekt å ha-funksjoner

Synes du OnePlus 7 Pro er overkill? I så fall er det OnePlus 7 som er riktig OnePlus for deg. Begge modellene holder det de lover.

OnePlus 7 er altså en god allroundtelefon med den heftigste Snapdragon-prosessoren du kan få akkurat nå og gode mengder RAM. Alt dette oversettes i bra ytelse. Men det konkurreres om flere ting for tiden - ved siden av ytelsen er det det nevnte kameraet, og en del trivselsfunksjoner. Og på kjekt å ha-fronten fremstår OnePlus 7 som litt ribbet.

Du får ikke innebygget hodetelefonkontakt, slik Samsung har. Du får hverken trådløs lading av selve telefonen, eller trådløs strømdeling til andre telefoner. Batteriet er heller ikke veldig stort, selv om det ikke er så lite som i toppmodellene med magrest kapasitet. Du får ikke IR-senderne som Huawei bygger inn.

Du får imidlertid stereolyd i front av telefonen. Lydkvaliteten er helt grei, men kan ikke fullt måle seg med iPhone Xs eller Galaxy S10. Fingeravtrykksleser i front er her som på Pro-modellen, og den fungerer raskt og bra.

Konklusjon

OnePlus 7 lever opp til forventningene våre for disse telefonene. Den oppleves på alle vis som en rimelig toppmodell der en del av snurrepiperiene fra de dyreste er sløyfet. Kameraet har knapt blitt merkbart verre, og ytelsen på skjermen er ikke merkbart verre i det hele tatt.

Du mister noen fancy løsninger som helt rammeløs skjerm uten hakk til frontkameraet, og 90 Hz-oppdateringen. Men for en del brukere er også helt flat skjerm en vesentlig bedre løsning enn skjerm med kantbuer, slik Pro-modellen har. Og størrelsen er også et lite hakk mer håndvennlig.

Dermed må vi konkludere med at OnePlus 7 er OnePlusen du har ventet på om du ikke likte retningen Pro-modellen tok. Det er dette som er den åndelige oppfølgeren til OnePlus 6T.

OnePlus 7 128GB
9
Imponerende

OnePlus 7 128GB

sitat"OnePlus 7 gir deg masse og lekker telefon for pengene."

Fordeler

 • Krysse av
  Flott AMOLED-skjerm
 • Krysse av
  Rask og god ytelse
 • Krysse av
  Kjapp lading
 • Krysse av
  Tilstrekkelig batteritid
 • Krysse av
  Stereolyd
 • Krysse av
  Rask fingerleser i skjermen
 • Krysse av
  Flat skjerm
 • Krysse av
  Skal tåle uvær

Ting å tenke på

 • Bytt
  Middels kamera
 • Bytt
  Få fancy funksjoner
 • Bytt
  Ikke sertifisert vanntett
annonse