Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung NP900X3C

En herlig liten bærbar

Samsungs nye 13,3-tommer i 9-serien kan være vår nye favoritt.

Innledning

Den nye og enda slankere 9-serien fra Samsung fikk vi det første glimtet av i vinter, da bærbarprodusentene kranglet om å ha den tynneste PC-en på CES-messa i Las Vegas.

Siden da har vi egentlig bare ventet på at Intel skulle slippe sin nye Ivy Bridge-prosessor, og at et testeksemplar av det ferdige produktet skulle dumpe ned på pulten vår.

Så er den her altså. Og førsteinntrykket er at Samsung NP900X3C, eller "nye" 9-serien, er et småimponerende stykke sandblåst aluminium. Vekten er på under 1,2 kilogram, og tykkelsen ikke mer enn 1,3 centimeter. På toppen av dette har 13,3-tommeren en relativt smal skjermramme, noe som gjør maskinen ligger mellom en 11,6-tommer og en tradisjonell 13,3-tommmer.

Men det er selvfølglig ikke bare tykkelse og tyngde det handler om i ultrabook-klassen. Med hard konkurranse, blant annet fra Apple og Asus, er det viktig at resten av selve maskinvaren også holder kvalitet.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i5-3317U (1,7 GHz, 3 MB cache)
Harddisk 128 GB SSD
Skjerm 13,3 tommer 1600 x 900 pikslers oppløsning Antirefleksbelegg
Optisk enhet N/A
Trådløs tilkobling 802.11a/b/g/n WiFi Bluetooth Intel Wireless Display (WiDi)
Batteri 4 celler, 40 Wh
Annet -
Størrelse 1,3 cm tykk
Vekt Datamaskin: 1,18 kg Strømforsyning: 305 gram
Pris Omtrent 10 500 kroner

Modellen skal også komme i en bedriftsversjon med litt større batteri, TPM og Pro-versjonen av Windows.

I tillegg til å være tynnere og lettere enn andre 13,3-tommere vi kjenner til, er det også en annen ting som er spesielt ved NP900X3C. Skjermen er nemlig av den matte typen, mens flere av konkurrentene benytter seg av blanke kontrastbelegg. Videre er oppløsningen på 1600 x 900 piksler, også kjent som HD+, noe som kler denne skjermstørrelsen godt.

Motoren i denne datamaskinen er en strømgjerrig Ivy Bridge Intel Core i5-prosessor. Denne har den integrerte grafikkløsningen Intel HD Graphics 4000, som skal bety noe bedre ytelse enn med den gamle Sandy Bridge-generasjonen.

Med Samsung NP900X3C følger det også med en LAN-adapter. Denne kobles til noe som fysisk ligner en microUSB-kontakt, men er tydligvis en proprietær løsning. Skulle du miste den, må du med andre ord kjøpe en ny fra Samsung.

Bla om, så skal vi se nærmere på godsaken.

Takk til Samsung for lån av datamaskinen.