På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
HD-brett til jobb og moro
Asus Transformer Pad Infinity er noe av det råeste du får tak i på nettbrettfronten.
Innhold
- Design, skjerm og menyer
- Design, skjerm og menyer
- Slank og stilig design
- Svært bra skjerm
- Android 4
- I esken:
- Teknologi og funksjoner
- Teknologi og funksjoner:
- Ta notater med fingeren
- God batteritid
- Nettleseren henger
- Multimedia
- Multimedia:
- Kamera på 8 megapiksler
- Video og spill
- Konklusjon
- Konklusjon
- Godt utstyrt
- Konklusjon
- Alternativer
Design, skjerm og menyer
Asus Transformer Pad Infinity (TF700) er ifølge Asus det første Android-nettbrettet som kommer utstyrt med en skjerm som takler full 1080p HD. Når nettbrettet samtidig kommer med en svært kraftig Tegra 3-systembrikke med fire prosessorkjerner på 1,6 GHz, og det i likhet med Transformer Prime med et håndgrep kan gjøres om fra nettbrett til bærbar PC, da er det kanskje ikke så rart at dette er et nettbrett veldig mange har svært høye forventninger til.
Men klarer Asus å leve opp til forventningene? Vår test viser at Asus leverer så det holder på veldig mange områder, men nettbrettet har likevel et par irriterende mangler. Mer om dette litt senere.
Slank og stilig design
Nettbrettet ligner på Asus Transformer Pad TF300, som vi har testet tidligere – men har bedre spesifikasjoner.
Vi har i denne testen kun sett på selve nettbrettet, ikke tastaturdokkingen som er ekstrautstyr. Vi har imidlertid testet dette på Asus Transformer Prime og Asus Transformer Pad, og legger ikke skjul på at dette er et konsept vi virkelig liker. Selve nettbrettet festes til tastaturdokkingen med en solid festemekanisme, og du har da en Android-basert bærbar PC. Og siden også tastaturet inneholder batteri, øker batterilevetiden fra 9,5 til 14 timer når du har tastaturet på.
Selve nettbrettet er bare 8,5 millimeter tykt, omtrent som Transformer Prime. Designmessig synes vi Asus Transformer Pad Infinity er et elegant nettbrett som du absolutt ikke behøver å skamme deg over å ta frem når du sitter på toget eller i et møte.
Vekten er 598 gram, som er 54 gram lettere enn den nyeste iPad-en. Samsungs nye Galaxy Tab 2 med 10,1-tommers skjerm veier 588 gram, og er altså 10 gram lettere enn Pad Infinity igjen.
Baksiden av nettbrettet er laget i farget metall, og har sirkulære riller som går ut fra midten av nettbrettet, hvor Asus-logoen befinner seg. Metalloverflaten gjør at nettbrettet virker solid, men vi opplevde at metalloverflaten bare i løpet av et par ukers bruk fikk et litt slitt utseende i kantene der hvor brettet blir liggende ned på bordoverflaten– som om fargen holdt på å slites vekk. Overflaten tålte tydeligvis ikke så godt å bli tatt opp og ned av en ryggsekk og bli skjøvet rundt på bordet – noe som må karakteriseres som ganske normal bruk av et nettbrett.
På den ene langsiden av nettbrettet finner du en proprietær ladekontakt som ligner iPad-ladekontakten. På hver side av ladekontakten er det to hull som brukes når nettbrettet festes til tastaturdokkingen. På den andre langsiden er av/på-knappen og knappene for å justere lydvolum.
På toppen finner du en 3,5 mm lydutgang, en micro-HDMI-kontakt og en kortleser for Micro SD-kort.
Svært bra skjerm
Noe av det som får Pad Infinity til å skille seg ut fra konkurrentene, er skjermen. Med en oppløsning på 1.920 x 1.200 punkter skal dette være den mest høyoppløste skjermen på noe Android-nettbrett. Oppløsningen er likevel ikke på høyde med Retina-skjermen i den nyeste iPad-en, som er på 2.048 x 1.536 punkter. Men med en punkttetthet på 224 punkter per tomme, mot 264 på iPad, er ikke Asus så veldig langt unna.
Det at Pad Infinity også benytter en 16:10-oppløsning, mot 4:3 på ipad, gjør at Asus-nettbrettet egner seg enda bedre til å vise de formatene som vanligvis brukes i film. Du slipper brede svarte striper oppe og nede. Samtidig er kanskje 4:3-oppløsningen bedre når du bruker nettbrettet til andre formål enn film eller enkelte typer spill, og holder nettbrettet i portrettmodus. Med 16:10-format blir skjermen ganske smal når du holder den i portrettmodus, og det er lite plass i bredden.
Skjermpanelet er av typen Super IPS+, som er en type LCD-skjerm. IPS-skjermer har god fargegjengivelse, samtidig som den typen IPS-skjerm Asus har valgt skal være spesielt lyssterk og dermed egne seg bedre til utendørsbruk.
Bildekvaliteten på skjermen er meget bra, og skjermen har en innsynsvinkel på hele 178 grader. Det gjør at du ser den godt fra siden, og fargene på skjermen endrer seg minimalt selv om du betrakter skjermen skrått fra siden.
Trykker du på statusfeltet i nederste høyre hjørne får du opp knapper for å justere lysstyrke på skjermen. Du slipper å måtte rote rundt i innstillingsmenyene for å finne dette, noe vi synes er praktisk. Du kan enten justere manuelt, eller sette skjermen til å justere lysstyrken automatisk. Trykker du Super IPS+-knappen vil skjermen skru på ekstra lysstyrke (600 nits), slik at du skal kunne bruke den utendørs. Vi testet dette ute på terrassen en solfylt dag, og det fungerte ganske godt. Men en bakbelyst skjerm som dette blir aldri skikkelig bra i sollys, og dessuten gjør den blanke skjermoverflaten at det blir mye reflekser. Dermed blir man fort sliten i øynene av å bruke en slik skjerm i solen. Men utendørs kan det være ganske mye lys selv i skyggen, og vi merket at skjermen fungerte veldig godt når vi satt under en parasoll.
Ulempen med å ha Super IPS+-funksjonen skrudd på, er at batteriet tappes ganske fort.
Glasset foran skjermen er for øvrig av typen Corning Gorilla Glass 2, som betyr at du skal jobbe hardt for å klare å lage riper i det.
Android 4
Transformer Pad Infinity kommer med den siste versjonen av Android, versjon 4 – også kalt Ice Cream Sandwich.
Brukergrensesnittet er standard Android 4, og dermed enkelt og greit å bruke. Du har fem startskjermer som du kan tilpasse etter behov. Når du installerer en app legges en snarvei til appen automatisk til på startskjermen, i tillegg til i den vanlige app-oversikten som du får opp ved å trykke et ikon i øverste høyre hjørne. Du kan organisere apper i mapper, noe som kan være praktisk hvis du har mange apper. Drar du en app over en annen, opprettes automatisk en mappe.
Android 4-nettbrett har ingen fysiske tilbake- og hjem-taster, men har i stedet en linje nederst på skjermen med knapper for tilbake og hjem, samt en knapp for å gå til oppgaveveksleren. Et trykk på denne bringer frem en liste over alle de siste appene du har hatt oppe, slik at du raskt kan veksle mellom disse. Du kan også avslutte en app ved å dra fingeren over den.
App-utvalget i Google Play er etter hvert blitt veldig bra, men dessverre er det fortsatt mangel på apper som er tilpasset de store skjermene til nettbrettene. Det er en egen kategori med apper tilpasset nettbrett, men når du søker opp en app er det umulig å vite om appen er tilpasset store skjermer før du har installert den og prøvd den. Her har Google mye å lære av Apple, som skiller på apper tilpasset mobiltelefon og apper tilpasset nettbrett, og viser et plusstegn foran apper som er optimalisert for både store og små skjermer. Veldig mange av Android-appene gir en mildt sagt elendig brukeropplevelse på store skjermer, selv om appen er aldri så god på en Android-mobil. Facebook-appen er for eksempel ubrukelig på en 10-tommers skjerm.
Utvalget nettbrett-optimaliserte apper blir imidlertid stadig bedre, og vi håper også at Google etter hvert tar til fornuft og finner en måte å merke nettbrett-optimaliserte apper på, slik at vi kan finne dem også når vi søker etter apper.
I esken:
- Transformer Pad Infinity
- Brukerveiledning
- USB-lader
- USB-ladekabel med proprietær ladeplugg
- Pusseklut
Teknologi og funksjoner
Transformer Pad Infinity kommer i en ren Wi-Fi-utgave og en utgave med både Wi-Fi og 3G. Vi har testet Wi-Fi-modellen. Av en eller annen grunn har de to modellene ulike systembrikker og prosessorer. Wi-Fi-utgaven vi testet benytter i likhet med Transformer Prime en Nvidia Tegra 3-systembrikke med fire ARM Cortex A9-prosessorkjerner og en Geforce-grafikkprosessor. 3G-utgaven kommer med en Snapdragon S4-systembrikke med to Krait-prosessorkjerner på 1,5 GHz hver.
Asus har gjort det enkelt å veksle mellom tre ulike strømsparemoduser, slik at du kan velge om du vil ha lengst mulig batteritid eller vil ha best mulig ytelse.
Nettbrettet har det aller meste du måtte ønske deg av teknologi, inkludert blant annet støtte for både 802.11b, g og n, samt Bluetooth 4.0. Men det er ikke støtte for 5 GHz trådløse nettverk, kun 2,4 GHz.
Vårt testeksemplar kom med 64 GB innebygget lagringsplass, men det finnes også en 32 GB-utgave. Det er i tillegg mulig å utvide lagringsplassen med Micro SD-kort på opptil 64 GB. Minnekortplassen befinner seg i toppen av nettbrettet, og det er ikke noe deksel eller annen beskyttelse foran minnekortplassen. Vi synes kanskje minnekortet burde vært beskyttet på et vis, men siden det jo trykkes på plass like innenfor kanten til nettbrettet behøver det ikke være noe problem at man kommer borti det og at det faller ut.
Ta notater med fingeren
Nettbrettet leveres med et bra utvalg apper både for jobb og moro. E-postleseren støtter flere samtidige kontoer, med fargekoding av ulest e-post fra ulike kontoer. Du kan vise e-post fra Gmail i den samme klienten som benyttes til andre e-postkontoer, som Exchange, POP eller IMAP. Bruker du bare Gmail, kan du bruke den vanlige Gmail-klienten som følger med alle Android-produkter.
Nettbrettet har en god kalenderløsning og et bra kontaktregister. Kalenderen viser både månedsvisning og ukesvisning samtidig, og kombinerer kalendere fra mange ulike kontoer.
Med det medfølgende programmet Polaris Office kan du opprette, vise og redigere dokumenter i Microsofts Office-format. Polaris Office fungerer utmerket til å åpne dokumenter du måtte få på e-post, eller til å jobbe med dokumenter som enten ligger lagret lokalt på nettbrettet eller i Google Docs.
Du får ellers med en god notatblokk-app, Supernote. Denne lar deg ta notater enten som tekst du skriver inn via skjermtastaturet, eller som håndskrift. Det å skrive med fingeren direkte på skjermen er kanskje ikke optimalt, men det kan være praktisk å ha muligheten hvis du for eksempel skal sette inn en skisse. Supernote lar deg for øvrig legge inn bilder og lydopptak i notatene dine. Alt i alt er dette en god notatblokk-app, selv om den kanskje ikke når helt opp til Evernote når det gjelder muligheter.
Skjermtastaturet er ganske bra, og på grunn av den store skjermen går det greit å skrive ganske fort på tastaturet uten å bomme. Tastaturet har Swype også, slik at du kan dra fingeren fra tast til tast for å skrive. Dette fungerer fint, men vi opplevde at denne funksjonen ofte gjorde at vi fikk opp feil ordforslag, de gangene vi ønsket å taste inn ordene bokstav for bokstav på vanlig måte. Derfor skrudde vi av funksjonen.
Skal du skrive mye, og bruke nettbrettet som PC, anbefaler vi at du kjøper tastaturdokken. Vi har som nevnt ikke testet denne til akkurat denne modellen, men har veldig god erfaring med den til Transformer Prime og Transformer Transformer Pad TF300. En fordel med tastaturdokken, er at du både får bedre batterilevetid og flere tilkoblingsmuligheter.
God batteritid
Batteriet er på 25 watt-timer, som skal gi en levetid på opptil 9,5 timer, ifølge spesifikasjonene. Til sammenligning er batteriet i den nyeste iPad-en på 42,5 watt-timer, men har 10 timer i oppgitt batteritid. I praksis opplevde vi batteritiden til Asus Transformer Pad Infinity som merkbart dårligere enn på en iPad, selv om batteritiden var absolutt godkjent. Vi kunne bruke nettbrettet ganske mange timer mellom hver lading, men i likhet med andre Android-nettbrett har batteriet en tendens til å tappes raskt på grunn av bakgrunnsprosesser. Det gjør også at batteriet tappes selv om nettbrettet ligger ubrukt, i motsetning til en iPad som kan ligge urørt nærmest i ukesvis uten at batteriet tappes nevneverdig. Asus har imidlertid en egen innstilling som gjør at nettbrettet kobler seg fra det trådløse nettverket når skjermen ikke er på, for på den måten å spare strøm. Sliter du med dårlig batteritid, kan det vært lurt å skru på denne funksjonen – men da får du ikke varsling hvis noen for eksempel skulle sende deg en e-post når skjermen er av.
Benytter du tastaturdokken øker batteritiden til 14 timer.
Nettleseren henger
Spesifikasjonsmessig er Asus Transformer Pad Infinity noe av det råeste som finnes av nettbrett i dag, og vi ble derfor overrasket over at ikke alt fløt så kjapt og greit som vi hadde forventet.
Menyer, oppstart av apper og slikt går vanligvis raskt og uten nevneverdige forsinkelser, men spesielt nettleseren hadde likevel en tendens til å henge litt av og til – selv etter at vi for sikkerhets skyld resatte alt til fabrikkinnstillinger og sjekket at alt av programvare var oppdatert til siste versjon. Vi skrudde også av Flash.
Vi fikk ofte meldingen "Nettleseren svarer ikke. Vil du lukke den?" når vi besøkte vanlige nettsider som VG, Aftenposten, eller Amobil.no. Noen ganger fløt alt glatt og fint slik det skal, men andre ganger hakket det og stoppet opp litt. Det virker også som nettleseren ikke takler trege nettforbindelser like godt som for eksempel en iPad: Når du laster inn en tung side, vil du ofte ikke kunne begynne å rulle opp eller ned på nettsiden før mesteparten av siden er ferdig lastet. Da virker det som om alt henger i flere sekunder selv om teksten på siden er lastet inn, inntil det plutselig "løsner" igjen når alle elementer på siden er ferdig lastet. Og i mange tilfeller får du da meldingen om at nettleseren ikke svarer. Vi forsøkte å åpne flere av de samme nettsidene på både iPad og Pad Infinity, og forskjellen i hvor responsiv nettleseren til iPad-en var i forhold til på Pad Infinity var påtagelig. Men var vi på en lynrask internettforbindelse på jobben, var forskjellen mindre.
Ellers er nettleseren ganske god, og har blant annet støtte for faner. Og så finnes det selvfølgelig andre nettlesere til Android.
Noe av ytelsesproblemene i brukergrensesnittet kan ha å gjøre med denne versjonen av Android 4 å gjøre, kombinert med en høyoppløselig skjerm som er tung å drive. Det ventes imidlertid at versjon 4.1 av Android, Jelly Bean, vil være optimalisert på flere områder – blant annet når det gjelder ytelse.
Multimedia
Asus markedsfører dette nettbrettet som et underholdningsnettbrett – med slagord som "Home cinema you can hold" og "Experience mobile entertainment like never before". Vår test viser at de har ordene i behold.
Den høyoppløselige skjermen i 16:10-format og suveren støtte for ulike videoformater, gjør at du med dette nettbrettet kan ha med deg hjemmekinoen over alt hvor du ferdes. I hvert fall hvis du spanderer på deg et par hodetelefoner. For lyden i de innebygde høyttalerne er ikke så veldig mye å skryte av, selv om Asus snakker om "SonicMaster"-lydteknologi laget av Asus' "Golden Ear Team". Lyden er slett ikke verst til å komme fra et nettbrett, men et slikt tynt og lett nettbrett har en del fysiske begrensninger man neppe kommer unna. Så et par gode hodetelefoner eller en ekstern minihøyttaler, som for eksempel en Logitech Mini Boombox eller en Jawbone Jambox, kommer godt med.
Musikkspilleren er standardspilleren i Android, men den fungerer ganske godt. Du har en ganske stilig "cover flow"-lignende funksjon for å bla i album, en god spillelistefunksjon og mulighet til å justere lydbildet ved hjelp av den innebygde equalizeren.
Kamera på 8 megapiksler
Et nettbrett er etter vår mening ikke spesielt godt egnet til å ta bilder med, uansett hvor godt kamera det måtte ha. Det å holde opp et stort nettbrett og betjene det som et kamera er ikke spesielt praktisk, men det kan likevel være kjekt å ha muligheten hvis man ikke har et annet kamera for hånden. Så får det heller være at folk ser rart på deg.
Pad Infinity har et kamera med 8 megapikslers oppløsning. Bildebrikken er bakbelyst, det vil si at lyset treffer det lysfølsomme laget på brikken uten å måtte passere gjennom metalledere og transistorer på fremsiden av silisiumbrikken. Det skal gjøre kameraet bedre i stand til å ta gode bilder i lite lys.
Bildene vi tok med kameraet ble ikke så aller verst, men heller ikke dette kameraet tar veldig gode bilder i dårlig lys – bakbelyst brikke eller ikke. Men utendørsbilder blir ok – selv om det ikke kan måle seg med de beste mobilkameraene.
Det er for øvrig mulig å filme i HD-kvalitet.
Nettbrettet har ellers et frontkamera, som kan brukes til for eksempel videosamtaler.
Video og spill
Transformer Pad Infinity er som nevnt utmerket til videoavspilling. Den innebygde videoavspilleren taklet fint avspilling av de fleste videoformater, men et par av testfilene våre klarte den ikke – blant annet en H.264-enkodet MKV-fil i 1080p. Men de fleste andre formater, inkludert DivX- og xvid-filer gikk fint. Skulle du ha behov for å spille av .MKV-filer i H.264-format, eller andre formater, finnes det videoavspillere på Google Play som skal takle dette fint.
Siden nettbrettet har HDMI-tilkobling kan du spille av videofilene på TV-en også i full HD-oppløsnng hvis du vil det. Med det medfølgende programmet MittNett er det mulig med trådløs overføring av både video, bilder og musikk fra nettbrettet. Det forutsetter at du har en avspillingsenhet som støtter DLNA. Vi testet overføring av video og bilder fra nettbrettet til en DLNA-kompatibel TV, og det fungerte fint.
Takket være den kraftige Tegra 3-brikken med fire prosessorkjerner og en kraftig Nvidia GeForce-grafikkprosessor, er Transformer Pad Infinity en suveren spillmaskin. Det ligger en snarvei til Tegra Zone på nettbrettet, hvor du finner spill som er spesielt optimalisert for Tegra 3-brikken. I tillegg har du selvfølgelig tilgang til alle de andre spillene som ligger på Google Play. Mange spill er ikke tilpasset de store skjermene til nettbrett, og utvalget er fortsatt begrenset i forhold til på iPad. Men velger du nettbrett-kategorien i Google Play finner du et likevel et ganske ok utvalg med spill som virkelig viser hva dette nettbrettet er godt for.
Spiller du mye spill, er det også greit å vite at Transformer Pad Infinity støtter vanlige spillkontrollere. Du skal kunne bruke spillkontrollere fra både Playstation 3, Xbox 360 og Nintendo Wii.
Nettbrettet leveres for øvrig med programvaren Asus @Vibe, som er en applikasjon for å laste ned blant annet musikk og spill. Innholdet er imidlertid noe begrenset, og vi synes ikke nytteverdien var så stor som den kunne vært.
Her er noen bilder vi tok med nettbrettet:
Konklusjon
Asus Transformer Pad Infinity er det første Android-nettbrettet med Full HD-skjerm, og dermed også det første Android-nettbrettet som har en skjermoppløsning som er nesten like høy som på den nyeste iPad-en. Pad Infinity har også en skjerm i 16:10-format, og kombinert med en svært kraftig firekjernersprosessor og rå grafikkytelse gjør dette at nettbrettet egner seg svært godt til film, spill og annen underholdning.
Bildekvaliteten på skjermen er meget bra, og med en innsynsvinkel på 178 grader kan flere se film på den samtidig. Det at skjermen har en egen utendørsmodus som gir deg litt ekstra lysstyrke, riktignok på bekostning av batterilevetiden, er et pluss.
Nettbrettet er blant de aller tynneste og letteste på markedet, og når det samtidig enkelt kan gjøres om til en bærbar PC ved hjelp av en tastaturdokk, er Transformer Pad Infinity ett av de mest allsidige nettbrettene du får kjøpt.
Godt utstyrt
Transformer Pad Infinity har det meste du forventer av et nettbrett. I tillegg til at de tekniske spesifikasjonene er noe av det beste du finner, har nettbrettet også støtte for litt mer spesielle ting – som at du kan spille spill med vanlige spillkontrollere på det. Med 64 GB lagringsplass har du rikelig med plass til å lagre apper, musikk, bilder og videoer, og skulle du trenge mer plass kan du utvide med et MicroSD-kort på opptil 64 GB.
Du får med mange gode apper på kjøpet, blant annet Polaris Office som lar deg jobbe med dokumenter i Microsofts Office-formater. Det følger også med en notatblokk-app.
Dessverre er det fortsatt mangel på Android-apper som er tilpasset skjermstørrelsen til nettbrett, og Google har ikke merket de appene som egner seg for nettbrett når du søker dem opp i Google Play – slik Apple gjør for å skille iPhone- og iPad-apper fra hverandre. Men du finner alle nettbrettoptimaliserte apper i en egen kategori.
Konklusjon
Vi er for det meste veldig godt fornøyd med Asus Transformer Pad Infinity, men det er én ting som trekker ned helhetsinntrykket. Selv om nettbrettet var lynraskt i de fleste tilfeller, har nettleseren en tendens til å henge litt av og til. Vi fikk stadig vekk melding om at "nettleseren ikke svarte", spesielt når vi ikke satt på den aller raskeste nettforbindelsen. Surfing på nettet er ikke en like smidig opplevelse på dette nettbrettet som på iPad, dessverre. Noen ganger opplevde vi også at andre apper, eller brukergrensesnittet, ikke opplevdes som like kjapt og responsivt som på iPad.
Men ønsker du fleksibiliteten og åpenheten i et Android-nettbrett, er Transformer Pad Infinity uten tvil et godt valg. Prisen er riktignok ganske høy, og ikke så langt unna en iPad med like mye lagringsplass. Men en iPad kan ikke gjøres om til bærbar PC med en tastaturdokk (du kan riktignok bruke et Bluetooth-tastatur), dermed er Asus Transformer Pad Infinity en enda mer fleksibel løsning.
Alternativer
Synes du det er for mye å betale 5.000 kroner for et nettbrett, bør du ta en kikk på lillebroren til dette nettbrettet, Asus Transformer Pad TF300. Det koster rundt 3.500 kroner og har litt dårligere spesifikasjoner – blant annet ikke høyoppløselig skjerm. Men det har fortsatt en firekjernersprosessor, lang batteritid og mulighet til å utvides med tastaturdokk.
Et annet alternativ er Samsung Galaxy Tab 10.1. Men dette har ikke firekjernersprosessor og heller ikke mulighet for utvidelse av lagringsplass med minnekort.
Er ikke Android et krav, bør du ta en kikk på Apple iPad. Her får du et enda bedre utvalg med virkelig gode apper som er optimalisert for stor skjerm, og du får også et nettbrett som er noe enklere å bruke og som har en nettleser som fungerer smidigere ved trege nettforbindelser. Men samtidig mister du noe av fleksibiliteten og tilpasningsmulighetene som kjennetegner Android-nettbrettene.