Til hovedinnhold

Lite spennede smykkespiller

Lite spennede smykkespiller

Testresultater

Lekker, god lydkvalitet, gode ørepropper.
Få funksjoner, lite anvendelig.0

Med inspirasjon fra steinene i vannkanten har Samsung satt sammen spilleren S2. Designmessig vil den nok også vekke interessen hos mange, men om det ikke faller i smak hos deg er det bare å holde seg unna.
Kjedelig spiller
Samsung imponerte med sin forrige spiller, P2. Med denne viste de at selskapet virkelig vil satse på MP3-spillere i tiden fremover. S2 er derimot ikke like spennende. Denne spilleren har lite å by på bortsett fra et nytt design. Det holder trolig ikke lenge i dagens marked.


Samsung S2 har gjemt alle knappene bakpå spilleren.
Det vil derimot være feil å sammenligne Samsung P2 med deres nyeste modell S2. P2 var en fullverdig mediemaskin, mens denne nyeste modellen kun er ment som en enkel MP3-spiller. Spilleren kommer med 2GB minne og på baksiden er det plassert seks knapper, play, pause, spor frem, spor tilbake, volum opp og ned og en såkalt "smart"-knapp. Knappene er godt gjemt inne i en liten uthulning i spilleren slik at det er vanskeligere å komme borti knappene ved uhell. Her er det nemlig ingen hold-funksjon du kan slå på. Bortsett fra disse knappene har spilleren et lite LED-lys på forsiden som blinker når spilleren er på, sier ifra når batteriet begynner å bli tomt og viser hvilken avspillingsmodus spilleren står i.
Her kan du lese alle våre tester innen lyd og MP3.
Lær deg fargekodene
"Smart"-knappen har flere funksjoner. Med denne kan du velge avspillingsmodus, legge til sanger i spillelister, fjerne sanger fra spillelister, endre klang og skru av og på LED-lyset. Via LED-lysets farger og blinking skal du kunne tolke hvilke funksjoner du har valgt. Dette er utvilsomt fiffige funksjoner som kan komme godt med og som er uvanlige for slike små spillere uten skjerm. Men du må sørge for å lære deg fargekodene, noen annen indikasjon på hva du spiller av finnes ikke.


Det er greit å lære seg kjapt hva LED-lysene betyr.
Kan brukes som smykke, men ikke mer
Med spilleren følger det et headset som er spesialdesignet for at spilleren skal kunne bæres rundt halsen. Det er tydelig at Samsung har gjort seg store forhåpninger på dette området. Det er nemlig lite annet du kan bruke spilleren til. Om du velger et eget headset og putter spilleren i lomma vil du lett kunne komme borti tastene og det finnes ingen klemme til å feste spilleren til klærne mens du er ute og jogger. Dette medfører at spilleren er lite anvendelig. Om du ikke liker designet, eller ønsker å bære MP3-spilleren som et smykke fins det flere andre muligheter som nok kan passe deg bedre.
Hvor bør du kjøpe musikken?


Passer spilleren som smykke for deg? Ikke? Kjøp en annen spiller.
Velfungerende mediastudio
Sangene overføres fra din maskin til spilleren via USB. Du kan godt legge sangene rett over, men Samsung har lagt ved sitt overføringsprogram Samsung Media Studio. Dette programmet fungerer effektivt og greit. Her kan du sende musikken frem og tilbake mellom spilleren og maskinen, lage spillelister og organisere musikken. Programmet gir deg også tilgang til nyttige oppdateringer til Samsung sine spillere. Du kan selvfølgelig også få på plass albumcovre via programmet, men det er lite nytte i dette for den skjermløse S2.


Samsung Media Studio er velfungerende for å kontrollere innholdet på spilleren.
Passer for en liten gruppe
Alt i alt er Samsung sin spiller S2 lite spennende. Markedsmessig vil den kun appellere til de som gjerne vil ha en liten spiller til fest, men det er vel sjelden man putter inn øreproppene når det pågår festivitas rundt en. En liten led-skjerm som kunne vise navn på sang og artist hadde gjort seg. Slike kan enkelt skjules i designet slik at de lyser opp kun når det trengs.
Om du syns dette designet er perfekt for deg er det ingen grunn til å avstå fra å kjøpe. For lydkvaliteten er god og de medfølgende øreproppene fungerer godt. Om du derimot føler dette designet ikke er perfekt for deg, så er det bare å holde seg unna og heller ta en titt på Samsungs andre nye spiller, S3.
Samsung S2 har en veiledende utsalgspris på 400 kroner.
Les vår store samletest av MP3-spillere.

Bildeeksempler

Les også
Samsung satser slankt og rimelig
Les også
Ta musikken med på svømmetur
Les også
Glem Ipod Shuffle
Mer om
annonse