Tek.no

Test Corsair Flash Voyager GTX 128 GB

Den drøyeste av dem alle

Corsair byr på spillvill minnepinneytelse.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
18 Aug 2014 17:00

Innledning, design og bruk

På årets Computex-messe i Taiwan trakk Corsair frem en rimelig fet minneminne, nemlig Voyager GTX. Dette er den råeste minnepinnen som Corsair noensinne har lansert, og nå har vi fått fingrene på et testeksemplar.

– Dette er egentlig nesten som en SSD, bare med en litt annen tilkobling, kunne Harry Butler, PR-spesialist hos Corsair, fortelle oss den gangen.

Det er likevel lite som minner om en SSD fra utsiden, dette ser ut som en minnepinne uansett hvordan du ser det.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Bred over baken

Voyager GTX bryter litt med den tradisjonelle Voyager-designen, fremfor å sverge til en gummikledd rakker har de fortsatt designen på Voyager GS. Det innebærer en relativt bred og tynn minnepinne, i full lengde.

Selve kroppen er utført i metall, og skal være rimelig motstandsdyktig mot riper. Corsair nevner ikke hva slags type metall det er snakk om, men ut fra vekt og følelse er det trolig snakk om aluminium.

Det er en viss størrelse på Voyager GTX, her med vanlige Voyager og Voyager Go.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

I tillegg til denne metallkroppen har minnepinnen endestykker i en rødoransje plast. På begge sider av minneminnen står det i tillegg hele produktnavnet fullt ut: «Corsair Flash Voyager GTX».

Minnepinnen er større enn det meste på markedet, så om du er ute etter en liten og søt sak til å henge på nøkkelknipet bør du heller titte på noe annet. Er du derimot på jakt etter en versting-minnepinne med nok lagringskapasitet til å få med deg store filsamlinger i lommen kan den være veldig aktuell.

Enkelte Voyager-pinner har vært lite egnet til å ha i lommen, det var flere som opplevde at de klassiske gummikledde minnepinnene fra Corsair knakk i USB-festet i forbindelse med at man satt seg ned eller gjorde en eller annen tilsvarende bevegelse. Noe slikt vil vi ikke være bekymret for med Voyager GTX, denne virker nemlig svært godt sammenskrudd.

Skaper trøbbel for naboen

Voyager GTX er hakket stor for nøkkelknippet, selv om det selvfølgelig går an å skvise den inn blant nøklene. Det var litt uenighet innad i redaksjonen om den var for stor eller ikke, men det var bred enighet om at dette var ganske på kanten. Eller som det ble sagt: «Den er jo et nøkkelknippe i seg selv».

Stor eller ikke, den får lett plass i selv små lommer, og takket være den smale utformingen sklir den på plass overalt. Den er passe glatt, slik den hverken sklir ut av hendene eller nærmest sitter fast.

Det blir raskt litt trangt med en så bred minnepinne.

Beskyttelseshetten sitter kanskje hakket hardt, men det er ikke store kraftanstrengelsen som skal til før du sitter med hetten i ene hånden og resten av minnepinnen i den andre. Selve hetten kan du feste på bunnen av minnepinnen, eller bare la den ligge å slenge.

Det som derimot skaper litt trøbbel er bredden på minnepinnen. Den går langt utover USB-kontakten, og om du har normal avstand mellom portene på datamaskinen din får du potensielt et problem.

Dette kan heldigvis løses med en forlengerkabel, men det fulgte ikke med i pakken.

Corsair Voyager GTX 128 GB
9
Imponerende

Corsair Voyager GTX 128 GB

sitat"Denne gir deg lynkjapp tilgang til data på farten"
 • Krysse av
  Særdeles god ytelse
 • Krysse av
  Grei pris
 • Krysse av
  Solid
 • Krysse av
  Pen design
 • Bytt
  Litt bred, noe som skaper konflikt mellom USB-portene

Les også