Til hovedinnhold
TestAnbefalte apper til iOS og Android

Her er ukens anbefalte apper

Drikk vann, pynt på virkeligheten og send bildene til naboen etterpå.

Ukens anbefalte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver helg fremover til å finne frem til fem beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

iDrated

Format: iPhone
Pris: Gratis

Vi har vel alle hørt at vi må passe på å drikke nok vann. Denne appen gir deg kontroll over væskeinntaket ditt på en lettfattelig måte.

iDrated.

Hvorvidt det faktisk er sunt å gå å nippe til vannflasken hele dagen skal ikke vi ta stilling til, men at det er sunnere enn å drikke brus og kaffe er vi ganske sikre på.

Les også om Nigella Lawsons matapp

Grafisk fremstilling

iDrated har et delikat grafisk grensesnitt. Designet er ikke strippet så langt ned at det er uten funksjoner, men her finner du tvert i mot en fin balanse mellom pent utseende og lettfattelig funksjonalitet.

Det er enkelt å registrere når du drikker, og du kan også legge inn alarmer for å hjelpe deg til å få i deg nok væske.

Statistikk og premiering skal motivere deg ekstra til å passe på væskeinntaket.

iDrated er også gratis, så du har lite på å tape på å teste denne vann-appen.

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om en den beste bilderedigeringsappen og den enkleste måten å dele filer på.

Photoshop Touch

Format: iPhone og Android
Pris: 70,-

Noen apper er hakket mer gjennomførte og funksjonsrike enn den gjennomsnittlige gutteroms-appen. Adobe Photoshop Touch er en slik app.

Photoshop Touch.

Photoshop fullversjonen er en de facto standard for bilderedigering på PC og Mac.

Setter standarden

Når Adobe selv kommer med en Photoshop-app for telefoner, er det derfor ingen overraskelse at de gjør det grundig.

Det er ingen overdrivelse å si at dette er blant de aller beste, om ikke den beste, bilderedigeringsappen for mobil.

Etter hvert som de fleste bildene blir tatt med mobilen, blir det også naturlig å redigere og deler bilder direkte på telefonen.

Det er derfor ikke overraskende at Adobe også satser på mobil.

En oppramsing av alle funksjonene her ville vært i overkant, men vi synes Photoshop Touch har hva du kan forvente og litt til. som et eksempel kan vi nevne at Photoshop Touch har layers.

Noe av det som gjør at Photoshop har blitt så populær, er at programmet kombinerer avanserte funksjoner og et enkelt brukergrensesnitt. Akkurat som fullversjonen kan alle komme kjapt i gang med mobilversjonen av Photoshop.

Skal du bruke de mer avanserte funksjonene kreves det litt mer av deg, men fortsatt er dette svært brukervennlig og kanskje best i klassen.

Photoshop Touch er spekket med funksjoner og setter standarden. Selv om appen koster noen kroner, er det bare en brøkdel av hva PC/Mac-utgaven koster. Skal du redigere bilder på mobilen så er det bare å laste ned denne appen.

Last ned til iPhone » Last ned til Android »

Shoutr Beta

Format: Android
Pris: Gratis

Telefonen din er sannsynligvis full av allskens filer som bilder, videoer eller dokumenter. Av og til har du kanskje behov for å dele disse filene med andre.

shoutr_beta.

Du har allerede en drøss av måte å overføre filer mellom telefoner, men det er ikke alltid like lett å få forskjellige telefoner til å spille sammen, og ikke minst er det ikke alltid selvforklarende hvordan du skal bruke disse funksjonene som du typisk bare bruker en sjelden gang.

Superenkelt

Shoutr Beta gjør det latterlig enkelt å sende en fil fra en telefon til en annen.

Hastigheten er det heller ikke noe å si på, her brukes WiFi for å overføre filene.

Vi som er teknisk interessert kunne kanskje ønske oss litt mer forklaring på hvordan ting faktisk fungerer, men den jevne bruker vil nok sette pris på at det ikke er noen funksjoner eller menyvalg i denne appen i det hele tatt. Alt du trenger å gjøre er å dra filen dit hvor du vil sende den.

Denne appen er i en tidlig versjon, så den er nok ikke feilfri. For oss fungerte den stabilt, men det kan være greit å ha i bakhodet at dette er en betaverjson.

Last ned til iPhone »

Neste side: Er du klar for litt hjernetrim?

Fit Brains Trainer

Format: iPhone/iPad
Pris: Gratis (abonnement for flere oppgaver)

I Apple App Store finnes det mange apper i kategorien hjernetrim. Fit Brains Trainer er en ny app som lar deg trimme de små grå på en forfriskende og annerledes måte, med varierte og morsomme oppgaver.

Den kanskje viktigste egenskapen til denne appen er at den tvinger deg til å gjenvinne konsentrasjonen. I det daglige kan du for eksempel bruke to minutter med Fit Brains Trainer for å komme i fokus etter lunsjpausen. Hvis du derimot synes mentaltrening av denne typen er morsomt, går det også an å gjøre øvelsene som et slags spill; Du får nemlig poeng for hvor bra du greier oppgavene, og du kan også se hvordan du ligger an i forhold til andre brukere.

Grunnen til at Fit Brains Trainer skiller seg positivt ut sammenlignet med for eksempel ordinære IQ-test-apper er at oppgavene er veldig varierte. Blant annet skal du i den ene oppgaven avgjøre hvilken pott med penger som er størst, basert på hvilken valør det står på myntene. Jo raskere du regner sammen og svarer riktig, jo flere poeng får du. Andre oppgaver går på å kjenne igjen figurer eller å huske hvilket tall som plutselig forsvinner fra en tallrekke. Oppgavene er delt inn i følgende kategorier:

  • Concentration
  • Problem Solving
  • Memory
  • Visual
  • Speed

For hver av kategoriene får du en poengsum, samt at du ser hvordan du ligger an sammenlignet med andre Fit Brains Trainer-brukere. Dette er nyttig for å bli bevisst på hvilke områder du behersker godt og hvilke du kanskje vil ha mye utbytte av å trene mer på.

Det er et stort pluss at utviklerne har klart å gjøre oppgavene mer variert enn vi har sett i tilsvarende apper, og designen er også bra. Vi synes kanskje det burde vært noen flere oppgaver gratis tilgjengelig, for det er begrenset hvor mange ganger du gidder å løse dem for å få en høyere poengsum. Det er også litt teit at du trenger et løpende abonnement for å få full tilgang, fremfor å bare kjøpe en Premium-versjon av appen. Ett års medlemskap koster 70 kroner, mens livstidsmedlemskap koster 175 kroner. Du kan abonnere på tjenesten i tre måneder for 35 kroner også, men det fremstår som relativt dyrt. Gratisversjonen av Fit Brains Trainer er derimot verdt å skaffe seg.

Last ned Fit Brains Trainer til iPhone eller iPad

Se også våre oversikter over "essensielle apper":

annonse