TestMSI GT683R

En knallgod bærbar for gamere

Spillbeistet MSI GT683R leverer varene

MSI GT683R er en mellomstor gamingbærbar som prøver å appellere til de som trenger en bærbar maskin som kan dra det meste av nye spill. Vi skal samtidig ikke få vondt i ryggen av å bære med oss all denne moroa. En god sekk, en spillmus og spillene Mafia II og JustCause 2 følger også med.

Fin flyt

Rent ytelsesmessig har vi lite å utsette på GT683R, men enda morsommere ville det vært med en SSD innabords. Denne hadde ikke trengt å ha mye lagringskapasitet siden det er plass til en tradisjonell harddisk i tillegg. Det kraftige skjermkortet og prosessoren kombinert med en generøs mengde systemminne, gjør at både spill, tunge programmer og operativsystemet har en fin flyt.

Det mest positive med MSI GT683R er i vår mening måten den er utrustet på. Maskinvaren er kraftig og blir tilstrekkelig avkjølt, det er flust av tilkoblinger som sitter på de rette plassene, og lyden er veldig god med mange innstillingsmuligheter. Den høytoppløste skjermen gjør også en god jobb og er veldig lyssterk. Selv batteriet holder koken en god stund til gaming-maskin å være.

Høy harryfaktor

Men det er selvsagt også noe vi kan pirke litt på med GT683R. Noen vil nok si at utseendet grenser til "harry", og er definitivt enten et godt salgsargument eller et solid turn-off for potensielle kjøpere. Pekerflaten er ikke særlig god å bruke, med vanskelig horisontal rulling i vinduer. Og til slutt synes vi at det er vel og bra at vi kan oppgradere mye selv på undersiden av maskinen, men dette kan føre til brudd på garanti.

Konklusjon

Dersom MSI GT683R hadde kostet litt mindre ville vi ikke hatt noen betenkeligheter med å sette vårt anbefalingsstempel på denne maskinen, for da hadde den tross alt gitt mye maskinvare for pengene. Men i skrivende stund synes vi 12 000 kroner er litt i meste laget for en maskin vi er pent nødt til å bruke en ekstern mus med, og som har et utseende du mest sannsynlig enten vil elske eller hate.

+  God ytelse
+  Bra lyd
+  Digg skjerm
+  Over fire timer batteritid


-  Ubehagelig touchpad
-  Dårlig utnyttelse av harddisk-potensiale
-  Et par tusenlapper for dyr

Asus G53SX, et godt alternativ?

Vil du vite mer?
Les hele testen av MSI GT683R på Hardware.no

Andre alternativer

Vi har ikke testet mange andre maskiner i den samme klassen som MSI GT683R, og derfor ikke uttale oss bastant når det gjelder bedre alternativer. Men på papiret synes vi Asus G53SX ser veldig lovende ut.

Denne maskinen har ganske lik maskinvare, men koster litt mindre, og er tilgjengelig i løpet av de første ukene i juli. G53SX fra Asus blir også tilgjengelig med Blu-ray-spiller, noe MSI GT683R ikke ser ut til å kunne tilby på det norske markedet enda.

Les også
Sony Vaio VPC-SB1V9E: Smart og solid turkamerat
Les også
HP Envy 17-2100: Stilig og god bærbar PC
Les også
Her er de beste spillmaskinene
Les også
Apple Mac mini: Liten, lekker og allsidig
Les også
Dell XPS 15z: Folke-PC på slankekur
Les også
Lenovo ThinkPad T420: Solid og sikker jobb-PC
Les også
De beste bærbare spill-PC-ene
Les også
Hissige bærbare spillmaskiner
Les også
Bygg en topptrimmet spill-PC
Les også
Bygg en flott spill-PC
annonse