Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Knallgodt HD-bilde

Introduksjon

I november publiserte vi en større projektortest. Vi lovet da å følge opp med flere aktuelle modeller, og først ut var BenQ W600. Vi følger nå opp med enda en HD-klar projektor til under 10 000 kroner – denne gangen en full HD-modell fra Optoma.

Optoma var faktisk representert også i den nevnte projektortesten. Den gangen så vi på HD20, en enhet som faktisk stakk av som testvinner. Dagens testmodell heter noe ganske så likt, HD200X. Den koster noen slanter mindre, har en lavere lystyrke, lavere kontrastforhold og et respektivt lavere støynivå.

Optoma byr nok en gang på full HD-oppløsning, noe som betyr at bildet spres over 1920 x 1080 piksler. Tilkoblinger er det godt med, inkludert en egen aktiveringskanal for annet utstyr, slik som forsterkeren eller et lerretet.

Optoma gjorde en god figur godt forrige gang. La oss se om HD200X kan leve opp til det gode intrykket!

Takk til Optoma som lånte oss projektoren til test.