Tek.no

Test

Huawei Ideos U8150

28 Nov 2010 06:00

Huawei Ideos U8150

Testresultater

(Mobilen.no) Kinesiske Huawei kommer med sin andre modell på det norske markedet. Ideos er en modell som har mye til felles med HTC Wildfire, men som ligger rundt 20 prosent lavere i pris.
Her finner du billigste pris på Huawei Ideos
Huawei lanserer Ideos som en ungdomsmobil, med 2,8 tommer berøringsskjerm. I pakken ligger tre deksler i ganske skarpe farger. Ett er gult, mens de andre to er i metallisk blå og metallisk rosa. Fronten på vårt testeksemplar er sort.
Huawei Ideos har en pris og en funksjonalitet som burde gjøre den til en bestselger.

Enklere
Målgruppen Huawei sikter mot er ungdom, men med Android 2.2 er telefonen også aktuell for andre som er ute etter en enkel Android-mobil.
Når vi kaller den enkel er det fordi den har mindre og enklere skjerm, svakere prosessor og noe færre tilleggsfunksjoner enn de mest avanserte Android-modellene. Den mangler blant annet mulighet for trådløs overføring av lyd og bilde til enheter med støtte for DLNA. Den kan ikke vise DivX-filmer uten at du kjøper et tilleggsprogram, og den har ikke TV-utgang.
Men dette er funksjoner de aller fleste klarer seg godt uten.
Den innbygde 3G-ruteren fungerer utmerket og sørger for at telefonen enkelt kan brukes som modem for mobilt Internett. Med versjon 2.2 av Android får du også plass til langt flere tilleggsapplikasjoner på telefonen, fordi disse nå kan installeres på minnekortet.
Huawei Ideos har ikke et veldig spennede utseende. Men de fargesterke batteridekslene vil bli lagt merke til, og med tre ulike deksler i pakken har du mulighet for å variere litt.
Den lave prisen kombinert med en av markedets laveste SAR-verdier gjør at vi tror dette vil bli en populær julegave til unge mobilbrukere.
Husk bare at du må kjøpe et minnekort også. Det fulgte i alle fall ikke med til vårt testeksemplar.

Alternativer

For den som ønsker seg en rimelig Android-mobil finnes det noen alternativer det kan være lurt å vurdere. Ett av dem er Sony Ericsson X8, som har 3 tommer skjerm med høyere oppløsning. Du må imidlertid vente på en oppdatering før den får Android 2.2.
Prisen på denne er omtrent den samme som på Ideos.
Samsung har lansert Galaxy 3, som er en mobiltelefon med bedre spesifikasjoner enn Ideos både når det gjelder skjerm og kamera. Skjermen her måler 3,2 tommer. Denne modellen koster litt mer enn Ideos.
Litt dyrere er også HTC Wildfire. Også denne har større skjerm og bedre kamera, i tillegg til at den ser atskillig mer elegant ut.
LGs alternativer er LG Optimus One og GT540. Også dette er enkle androidmobiler som gir mye for pengene. Optimus One kjører Android 2.2 slik også Ideos gjør.

Vil du lese mer? Her finner du hele testen av Huawei Ideos.

Les også