Tek.no

Test Ukens utvalgte apper

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler. Og en vi ikke anbefaler.

Shutterstock

F-Secure SAFE

Vi i Tek-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna.

Her er ukens app-anbefalinger:

Surf trygt!

Er du redd for snoking, virus og andre uhumskheter på smarttelefonen din? Hvem er ikke det? F-Secures plan er å gjøre deg litt roligere.

Mot telefontyveri

Finske F-Secure har drevet med sikkerhetsprogramvare i 25 år, og benytter jubileet til å lansere apper til iPhone, Android og Windows Mobile. De fleste har foreløpig heldigvis sluppet for mye viruskrøll på enhetene sine, men svært mange har opplevd at smarttelefonen eller nettbrettet blir stjålet. Selv opplevde jeg at tyven tok telefonen, og jeg hørte ham (henne?) gå freidig videre etter at jeg ringte. Lømmelen var så frekk at han tok telefonen – etter at han hadde tatt telefonen.

Appen skanner enheten for skadelige apper, og når du er i nettbanken, beskyttes du hvis du bruker nettleserne Google Chrome, Safe Browser og Dolphin. Skulle du være så uheldig å miste telefonen, kan du først prøve å finne den ved å utløse en alarm. Hører du den ikke, og du mistenker at den er stjålet, lar F-secure deg fjernlåse telefonen, slik at den ikke kan brukes av tyven. I tillegg kan du fjernslette dataene dine, som er det tryggeste å gjøre, selv om du har kodelåst enheten (123456 er ingen god sikring). F-Secure beskytter mot identitetstyveri, hackere og spionprogrammer, i tillegg til alle kjente og nye virus.

Mobbing av barn og unge på nett er et voksende problem. Med foreldrekontroll-funksjonen kan du beskytte barna mot utrygge apper og nettsteder, i tillegg til uønskede meldinger og anrop.

F-Secure SAFE

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Først en måned gratis, så betalt avtaleperiode

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

Les også