Tek.no

Test

Test: Sony BDP-S760

Ole Henrik Johansen
17 Des 2009 06:00

Test: Sony BDP-S760

Testresultater

Nå er det siste innspurt før jul, og kanskje er det noen som får en Blu-ray-film under treet i år. Det nye høyoppløste filmformatet har tatt markedet med storm, og det selges stadig flere spiller. Tall fra Elektronikkbransjen viser at oktober i år var første måned der salget av Blu-ray-spillere overgikk DVD.
Vi har testet Sonys nye BDP-S760, og denne lever opp til forventningene, sett i forhold til våre tester av lillebrødrene BDP-S360 og BDP-S560. Den nye storebroren leverer gnistrende resultater på bilde- og lydkvalitet, men mangler nok litt tilleggsmuligheter for enkelte brukere.
I esken
Foruten selve spilleren er det kun det aller mest nødvendige som følger med i esken. Stort sett er det kun fjernkontrollen, med dertil egnede batterier, strømkabel og bruksanvisning på flere språk. Nå skiller vel ikke dette seg ut fra de andre testene når vi har sett oppi esken.
For i de aller fleste tilfeller må du belage deg på å kjøpe kabler utenom. Her kan du jo velge å kjøpe at fra det billigste til det dyreste, være seg lyd- eller bildekabler. Når det gjelder HDMI kabler er vår erfaring at du får en bra kabel, dersom du legger på litt fra det billigste alternativet.
(Artikkelen fortsetter)Design og tilkoblinger
Man ser raskt at den nye BDP-S760-spilleren fra Sony stammer designmessig fra lillebrødrene, men er allikevel noe mer påkostet i finishen. Det i form av at ”lokket” på spilleren er lakkert i en noe mørk sølvfarge. Øverste delen av fronten på spilleren er sort speilfarget, og kan vippes ned på samme måte som lillebrødrene. Displayet er plassert på baksiden av denne fronten, sammen med plateskuffen. Knappene på forsiden er diskret plassert, spesielt av/på-knappen og ejectknappen. Allikevel er spilleren utført i plast og bærer preg av det når man holder den hånden.
BDP-S760 har de aller fleste tilkoblingsmuligheter, både analogt og digitalt. Av bildetilkoblingsmuligheter har spilleren HDMI, komponent, S-video og analog video. I våre tester av BDP-S360 og BDP-S560 savnet vi blant annet 7.1-analogtilkobling. Denne tilkoblingen er imidlertid på plass i denne spilleren, sammen med koaksial- og digitaltilkobling og analog stereo. Spilleren har støtte for BD-live-funksjoner, og BDP-S760 kan kobles til internett via enten via WLAN eller LAN. Foran på spilleren finner du også en 6.5mm jacktilkobing, samt en USB. Spilleren har også en USB-tilkobling bak på spilleren, der du kan sette inn en USB-minne for BD-live-bruk.

Klikk deg videre her for å lese del 2 av testen.

Les også