Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Vaio Tap 11

Sonys smarte Windows-brett sjarmerer

Hybriden på 11,6 tommer skal yppe mot Surface Pro 2.

Vegar Jansen, Hardware.no

Innledning

Det bærbare landskapet – her snakker vi altså om bærbare PC-er – er i konstant forandring. Men det er ikke alltid forandringene skjer på utsiden. Et godt eksempel på dette er fjorårets favoritt i kategorien for nettopp bærbare datamaskiner: Apple MacBook Air, som i praksis kun skiltet med ny innmat i forhold til forrige modellutgave.

Men selv om Apple liker å gjøre sin egen og i MacBook Airs tilfelle nokså trygge greie, betyr selvfølgelig ikke at de andre produsentene tvinner tommeltotter. Med inntoget til Windows 8 høsten 2012 fikk vi ytterligere fart i det bærbare touchmarkedet, som sammen med Intels Ultrabook-initiativ har gitt oss flere spennende produkter på markedet – Microsoft Surface Pro 2 for eksempel.

Ytterligere spenning i datahverdagen fikk vi da Sony Vaio Tap 11 dukket opp som verdens tynneste Windows 8-hybrid – og nok en gang ble vi nødt til å spørre oss selv om denne dingsen skal klassifiseres som nettbrett eller bærbar PC.

Sony Vaio Tap 11 kommer med tastatur og stylus-penn.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
TypeTestkonfigurasjon
ProsessorIntel «Haswell-ULX» Pentium 3560Y (1,2 GHz, 2 MB cache, 2 kjerner)
Minne4 GB DDR3 1600 MHz RAM
Harddisk128 GB SSD
Skjermkort Intel HD Graphics GT1
Skjerm11,6 tommer 1920 x 1080 pikslers oppløsning Penne- og berøringsteknologi Reflekterende kontrastbelegg
Trådløs tilkobling802.11a/b/g/n WiFi Bluetooth 4.0 NFC
Batteri30 Wh
OperativsystemWindows 8
Størrelse30,5 cm bred, 18,8 cm dyp, 1,9/0,99 cm høy
VektDatamaskin: 755 gram Tastatur: 295 gram Strømforsyning: 260 gram
PrisFra omtrent 7000 kroner (Finn beste pris i Prisguide)

Sony Vaio Tap 11 kommer i flere konfigurasjoner og sort eller hvit utførelse. Vi har testet den rimeligste utgaven med Pentium-prosessor, 4 GB minne og en SSD på 128 GB, men den kan også pumpes opp med mer av alt – også 3G, 4G og 802.11ac-nettverk. Den råeste utgaven har i tillegg Intel Core i7-4610Y på 1,7 GHz, HD Graphics 4200, 8 GB minne og 512 GB SSD.

Men alle disse godsakene betyr også at prisen blir dobbelt så høy.

I tillegg til de konfigurerbare spesifikasjonene, har Tap 11 mye artig teknologi innabords: Bluetooth 4.0, NFC, GPS, gyro, akselerometer, digitalt kompass og et innebygd kamera på åtte megapiksler. Med i pakken får du også en trykksensitiv stylus-penn for deg som liker å tegne eller skrive for hånd. Tap har faktisk også innebygd IR-sender, slik at du kan bruke den som fjernkontroll.

Testmaskinen har vært på lån fra Sony.

I bruk

Sony Vaio Tap 11 minner ved første øyekast på en litt større og litt slankere utgave av Microsoft Surface Pro 2, og utseendet gjør at det kanskje er enklere å omtale den som et nettbrett snarere enn en bærbar PC.

La det likevel ikke være noen tvil – Vaio Tap 11 er en ekte PC med fullversjonen av Windows 8. Prosessoren i vårt testeksemplar er ikke av de raskeste, men tilhører da Intels siste «Haswell»-generasjon. Med en tykkelse på beskjedne 9,9 millimeter er det jo ikke all verden av plass eller muligheter til å bli kvitt mye varme, så Sony har forståelig nok brukt en ekstra strømsvak prosessor i Tap 11. Denne er av ULX-typen (Ultra Low eXtreme) og har da en TDP på beskjedne 11,5 watt.

Utvendig er det altså ikke så mye som vitner om at Sony Vaio Tap 11 er noe annet enn et ganske stort nettbrett. Det mest iøyenfallende er naturlig nok den 11,6 tommer store berøringsskjermen med Full HD-oppløsning, altså 1920 x 1080 piksler. Baksiden er i matt sort eller hvit utførelse i en type magnesiumlegering. Dette gir det en varmere og mykere følelse enn ren aluminium.

Det justerbare og solide støttebenet er kanskje det som i første omgang fysisk skiller Vaio Tap 11 fra ditt gjennomsnittlige nettbrett – selv om slikt også har begynt å dukke opp. Benet kan legges helt inn når det ikke er i bruk, og er gummiert i enden slik at det ikke skal gli.

Sony Vaio Tap 11 sett bakfra med utslått støtteben.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

En slik støtte av et eller annet slag er veldig godt å ha på de relativt store bærbar-hybridene som nettopp Sony Vaio Tap og Microsoft Surface Pro 2 – som fullverdige PC-er er de i større grad ment å brukes uten nødvendigvis å holdes. Når du for eksempel må ha hendene fri til å skrive på tastaturet, er det fint å ha en mulighet til å kunne vinkle skjermen mot deg.

Vi har stor sans for at Sony ikke har gått for et ben låst til kun én vinkel, som kanskje var den største feilen med Sony Vaio Duo 11. Sånn sett er det også en løsning som kan foretrekkes over Surface Pro 2 sine to faste vinkler, men samtidig er Sonys relativt tynne støtteben mindre allsidig. Tap lar seg da for eksempel ikke balansere på fanget dersom du sitter i et togsete uten bord.

Trådløs tastaturdel

Hvis du først har et bord eller annen innretning å stille opp Vaio Tap 11 på, kan du glede deg over at den kommer med et trådløst tastatur. Det betyr at du står langt friere til å forandre på arbeidstillingen. Vil du ha skjermen lenger unna tastaturet er det ikke noe problem. Tilbake på toget er det mulig å sitte med tastaturet i fanget mens skjermen står på bordet – mindre belastning for stressede skuldre.

Ganske godt tastatur.
Kontakt for lading av tastaturet.

Samtidig, i hvert fall så lenge vi også skjeler mot Surface Pro 2, er det også et par ulemper med et trådløst tastatur. Ved siden av at du kan risikere å slippe opp for strøm, er det også slik at du må ha det et eller annet sted. Hvis du tar fram Tap 11 og ønsker å kun bruke det med fingrene, må du enten legge tastaturet tilbake i veska, eller la det ligge framme og ta plass. Du kan ikke «brette» det helt rundt som på Surface Pro 2 eller Lenovo Yoga 2 Pro.

Sony har for øvrig gjort en ganske god jobb med tastaturdelen. De enkelte tastene er stort sett i full størrelse og har en fornuftig layout. Ettersom tastaturet er relativt tynt har tastene ganske kort vandring, men brettet har også litt fleksibilitet som gjør det ganske behagelig å skrive på. Spesielt støysvakt er det dog ikke, og er uten bakgrunnsbelysning.

Når du ikke har planer om å bruke tastaturet, kan du slå det av med en liten bryter øverst på høyre side. Denne kan også settes slik at tastaturet er på, mens pekeplaten er avslått. Nå er ikke nødvendigvis pekeplaten noe du kommer til å bruke mye på en liten bærbar med touchskjerm, men med avtagbart tastatur er det jo ikke sikkert du sitter så veldig nærme, og da blir det plutselig kvaliteten viktig. Også her leverer Sony varene – den ru pekeplaten er kanskje ikke så veldig stor og forseggjort, men er presis og har fin følsomhet.

Når Vaio Tap 11 ikke er i bruk, fungerer tastaturdelen som et skjermdeksel, og med en overflate i børstet aluminium er det i hvert fall ikke mye å si på stilen. Når de to delene settes sammen, lader også tastaturets interne batteri seg opp. Magneter sørger for at tastaturet sitter på plass, men disse er ikke spesielt sterke. Prøver du da for eksempel å stappe Tap 11 med tastaturet ned i en litt trang sekk, kan du vedde på at de to delene glir fra hverandre. Du bør med andre ord være litt mer forsiktig med denne enn med en tradisjonell bærbar.

Vaio Tap 11 med tastaturdekselet på plass.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Vi har så vidt vært innom Full HD-skjermen, og med såpass mange piksler på kun 11,6 tommer kan vi ikke akkurat klage på oppløsningen. Tap 11 har et godt bilde med klare farger, men ved visse jevne fargebakgrunner legger vi også merke til et litt glinsende mellomlag som minner om antiglare (AG)-belegg. Likevel kan vi ikke akkurat si at skjermen er noe annet enn reflekterende.

Datamaskinen kommer med flere fargeprofiler, og med disse avskrudd viser den kanskje et litt kaldt bilde.

Lysstyrken ligger i overkant av 300 nits. Dette er slett ikke dårlig, men den kan ikke helt måle seg med Surface Pro 2 på dette punktet.

Dersom lys reflekteres i skjermen, og da spesielt med mørke bakgrunner, er det enkelt å skimte prikker i panelet – dette er en del av berørings- eller penneteknologien. Noen vil sikkert la seg irritere av dette, selv om det ikke var noe stort problem akkurat for oss.

Alt i alt er vi stort sett fornøyd med displayet, men holder likevel en knapp på Surface Pro 2 når det kommer til denne delen av datamaskinen.

Nederst på skjermen sitter en liten kontakt for lading av tastaturet, samt Windows-tasten. Sistnevnte er i våre øyne altfor hard. For å trykke den inn, må du bruke så mye kraft at brettet flytter seg bakover på bordplaten.

Smart strøminntak og ladekontakt som tåler en røsk.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Den medfølgende og ganske lekre stylus-pennen er av modell VGP-STD2, og har en tyngde som hinter til kvalitet. Med en plastholder kan den klipses fast til selve brettet, men denne løsningen er ikke spesielt solid og står heller ikke estetisk i stil til resten av pakka. Vi har uansett ikke benyttet pennen noe særlig i testperioden, men til sitt bruk ser den ut til å fungere greit.

Strøminntaket er av en type vi ikke har sett før – det er et mekanisk feste som tåler å bli rykket ut i forskjellige retninger. Dette er altså et alternativ til magnetløsningene vi finner på Microsoft Surface og på Apples bærbare datamaskiner. Skulle noen snuble og dra med seg ledningen, er det altså mindre sjanse for at ladekontakten skulle bli ødelagt eller at datamaskinen blir med over bordkanten.

Ålreit lyd

Det tynne karosseriet på Vaio Tap 11 setter naturligvis begrensninger på lyden, men egentlig låter det ikke så aller verst. Maskinen spiller riktignok hakket lavere enn på Microsoft Surface Pro 2, og det hele låter litt mer spinkelt og anstrengt, men det er nesten noe du må sammenligne direkte for å oppdage.

Lyden er helt ok for samtaler og nettvideo, men for å nyte god musikk eller film er det fremdeles et hodesett eller eksterne høyttalere som er å foretrekke.

Tilkoblinger

På Vaio Tap 11 er porter og kontakter dekt av plastdeksler. Disse er både litt knotete å åpne og feste – som igjen betyr at det hele blir litt klønete og omstendig å bruke. Her foretrekker vi på lang vei løsningen til Microsoft Surface, som jo er å ikke dekke til noe som helst.

Høyre side har lydutgang, manuell volumkontroll og av/på-knapp.

Bak plastdekselet på venstre side sitter USB 3.0-kontakten og Micro HDMI-porten. Nederst sitter strøminntaket. På bildet over er for øvrig støttebenets vinkel i maksimalt utslått posisjon.

DisplayPort, ladekontakten og plass for minnekort i microSD-format – her kan du enkelt utvide lagringplassen din med opp til 64 GB i skrivende stund. Den magnetiske ladekontakten kan for øvrig også brukes som en midlertidig holder for den medfølgende styluspennen – for øvrig avbildet.

På toppen av datamaskinen kan du se åpningen for viftegrillen, små hull for mikrofonene, IR-senderen og nok et plastdeksel – dette dekker til microSD-kortleseren og SIM-kortet dersom du går for en utgave med mobilt bredbånd.

Ikke vifteløs, men ganske støysvak

Av resultatene til høyre må vi fortelle om at temperaturer «under» i grafene er selve skjermen, mens «over» er datamaskinens bakside.

Med en relativt svak prosessor genererer ikke Vaio Tap 11 all verden av varme, men det er naturlig nok også begrenset med plass når det kommer til kjøleløsninger. Den tynne datamaskinen har derfor en liten vifte som holder temperaturene på et anstendig nivå. Som vi kan se, er Tap 11 et par grader varmere enn Surface Pro 2 når den står uvirksom, men også litt kjøligere under vedvarende hard belastning.

Ved normal bruk er det ikke noe problem med temperaturene ved Tap 11, men det har nok også en sammenheng med at vifta gjerne fyrer opp med ujevne mellomrom. Men den oppfører seg behersket og er støysvak, for ikke å glemme at den ikke snurrer i det hele tatt ved svært lave belastninger.

Ikke veldig glad i film

Med små og tynne datamaskiner vil det alltid være et spørsmål om batterikapasitet. Er det bedre å legge på litt vekt og tykkelse for at datamaskinen skal holde lenger på batteridrift? I Vaio Tap 11 sitt tilfelle har Sony puttet inn et batteri på 30 Wh. Det har riktignok holdt både vekt og tykkelse på et slags nettbrett-nivå, men i teorien vil den da ikke helt kunne konkurrere med Surface Pro 2 med sine 42 Wh og én tommer mindre skjerm.

Men samtidig er altså Surface Pro 2 litt tykkere og omtrent 100 gram tyngre når vi kalkulerer inn tastaturene.

Våre faste batterimålinger skjer med skjermens lysstyrke på så nærme 150 candela per kvadratmeter (nits) som mulig. Dette er en lysstyrke som holder greit for vanlig innendørs bruk.

I vår test med avspilling av et 720p HD-filmklipp i mediespilleren VLC, holder Sony Vaio Tap 11 i nesten fire og en halv time. Dette er i underkant av halvannen time dårligere enn Surface Pro 2, som igjen ligger like langt bak MacBook Air 11,6".

Interessant nok er Vaio Tap 11 langt mer glad i mer konvensjonell kontorjobbing, noe vi da ser på «Work Battery» som kjøres i PCMark 8. Her holder Vaioen i ett kvarter mer enn Microsoft-maskinen.

For moro skyld har vi også målt tiden den klarer seg på ren tomgangskjøring (idle), der vår tidtager stoppet på 543 minutter. Det samme for Surface Pro 2 var 577 minutter. I det store og hele kan vi altså si at de to datamaskinene i noen tilfeller kan måle seg mot hverandre når det kommer til batteriet – men at det også kan være tydelige forskjeller avhengig av arbeidstype.

Ytelse

Sony Vaio Tap 11 kommer fiks ferdig med Microsoft Windows 8.1 som operativsystem. Det er dette som til dels gjør at vi snarere vil klassifisere datamaskinen som en PC snarere enn et vanlig nettbrett, så det er tydelig at grensene her stadig blir mindre.

En av de viktigste konkurrentene til Tap 11 er uten tvil Microsofts Surface Pro 2. Også 11,6-tommersversjonen av Apple MacBook Air ligger i denne prisklassen, og bør derfor være med for sammenligningens sin skyld. Men MacBook Air er ellers et ganske annet dyr – den har jo ikke berøringsskjerm og avtagbart tastatur.

Samtlige av disse har en Intel «Haswell»-prosessor, men da av forskjellig kaliber. MacBook Air ble testet med en Intel Core i5-4250U på 1,3 GHz, mens Surface Pro 2 var bestykket med en Core i5-4200U på 1,6 GHz. Begge disse tokjernede prosessorene har i tillegg «Turbo Boost» som kan sende farten opp i anstendige 2,6 GHz.

Vårt testeksemplar av Vaio Tap 11 har på sin side en Pentium 3560Y innabords, som har sine to kjerner kjørende på maks 1,2 GHz.

I Cinebench 11.5 brukes ren prosessorkraft til å rendre et bilde – først med en prosessorkjerne (og en prosesstråd), deretter med alt den har av muskler. Allerede her blir det klart at prosessoren som sitter i den rimeligste utgaven av Tap 11 egentlig ikke er noe spesielt å skrive hjem om. Selv med begge kjernene på full pinne ligger den bak konkurrentene med kun én kjerne i drift.

Til og med en nyere Intel Atom-prosessor har mer muskler dersom den får bruke alle sine fire kjerner.

Også videokonverteringsprogrammet Handbrake har fokus på ren prosesseringskraft. Her ser vi det samme – de to andre datamaskinene har mer enn dobbelt så krefter som Vaio Tap 11.

Til sitt forsvar skal det legges til at begge disse modellene er dyrere enn Tap 11, som i denne konfigurasjonen koster 7000 kroner. For den testede versjonen av Apple MacBook Air må du ut med 7800 kroner, mens du i hvert fall må regne inn ytterligere noen hundrelapper for en Surface Pro 2 med 128 GB SSD. For sistnevnte må du dessuten legge til en tusenlapp for et tastaturdeksel av typen «Type Cover 2», som er sammenlignbart med det du får med på kjøpet med Vaio Tap 11.

For å se på diskytelsen har vi brukt det lille programmet ATTO, som leser og skriver små filer fra og til SSD-en eller harddisken. Her har vi dessverre ingen data fra MacBook Air, men det er i hvert fall klart at Surface Pro 2 kan skilte med langt bedre skrivehastighet. For lesing ligger lesingen i overkant av 500 MB per sekund, noe som også er normalen for grensesnittet.

At datamaskinen har en SSD hjelper helt klart på ytelsen, men likevel merkes det at grunnmodellen har en relativt svak prosessor. Spesielt det å skifte mellom kjørende programmer under multitasking kan ta litt tid, så vi hadde uten tvil siktet oss inn mot en en litt sterkere utgave av Tap 11. Men for kun enkle kontorprogrammer vil grunnmodellen klare jobben helt greit.

Laber grafikkytelse

Sonyen har i likhet med de fleste andre tynne datamaskiner en grafikkløsning som er integrert i prosessoren, men denne utgaven av Intel HD Graphics er svakere enn de vi finner i MacBook Air og Surface Pro 2.

Som det kommer frem av resultatene er denne utgaven av Tap 11 på langt nær noen spillmaskin. Selv ni år gamle Half-Life 2 er et problem på høye innstillinger – vi måtte ned i 800 x 600 pikslers oppløsning for å komme over 50 FPS.

Datamaskinen kan fint spille av HD-film, men trives da best med optimalisert materiale og/eller litt aggressive innstillinger – ellers kan noe video oppfattes som å gå litt i rykk og napp.

Til slutt: oppsummering og konklusjon >>>

Oppsummering og konklusjon

Sony Vaio Tap 11 er et produkt det er litt vanskelig å sette i en bås. Ved første øyekast ser 11,6-tommeren ut som et litt stort nettbrett, men kjørende en vanlig utgave av Windows 8 må vi nesten klassifisere den som en bærbar PC.

Datamaskinen kan fint styres med fingrene, men skal du i det hele tatt få noe særlig gjort tar du frem det medfølgende trådløse tastaturet – eller stylus-pennen, dersom du liker å mikse ny teknologi med analoge input-metoder.

Her gjør egentlig Vaio Tap 11 akkurat det samme som Microsoft gjør med sin Surface Pro 2, og det er ingen tvil om at dette er to datamaskiner som konkurrerer om de samme kundene. Sonys kandidat skiller seg i hovedsak ut på fire måter: pris, tastatur, støtteben og vekt/størrelse.

Dessverre for både Sony og Microsoft er det egentlig ingen av disse forskjellene som gjør det enkelt å kunne si at den ene er bedre enn den andre.

Trådløst tastatur kan være en fordel.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

For å begynne med tastaturet, er den åpenbare forskjellen at Tap 11 er trådløs. Det kan i noen tilfeller være en stor fordel, men betyr også at datamaskinen ikke kan «konverteres» til nettbrett i en fei ved å flippe tastaturet helt rundt. Det trådløse tastaturet vil med andre ord fremdeles oppta plass et eller annet sted dersom du ikke har tenkt å bruke det. På Surface Pro 2 vil det bare være der som en litt tykkere «rygg» på datamaskinen.

Vi skal heller ikke glemme at tastaturet er avhengig av å lades opp, noe det bare kan gjøre ved å fungere som deksel for selve brettet. Og da er den festet med magneter, som sant å si ikke sitter så veldig bra.

Støttebenet på Vaio Tap 11 er solid og gjør det mulig å variere vinkelen, men det gir ikke den støtten i bredden som på Microsoft Surface. Å balansere Vaioen på fanget fungerer ikke, da støtten faller mellom dine egne ben.

Surface Pro 2 til venstre, Vaio Tap 11 til høyre.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

I forhold til Surface Pro 2 har Vaioen én tomme større skjerm og omtrent hundre gram lavere vekt. Microsoft-maskinen har på sin side et kraftigere batteri og i våre øyne et litt bedre panel. I forhold til vårt testeksemplar av Tap 11 har den også overlegent bedre ytelse, men det har en del å gjøre med neste punkt.

Grunnmodellen til Vaio Tap 11 er nemlig rimeligere enn en Surface Pro 2 satt opp med like mye lagringplass, men det er i hovedsak fordi den er utstyrt med en langt svakere prosessor. For å få Sonyen opp i konkurransedyktig form, må vi spytte inn et par tusenlapper på en kjappere CPU, og da er prisfordelen plutselig spist opp – selv når vi kalkulerer inn at tastaturdekselet til Surface Pro 2 må kjøpes utenom.

Samtidig synes vi Sonys ingeniører har gjort noen litt dårlige valg. De evinnelige plastdekslene over kontaktene – og da spesielt den mye brukte USB-kontakten – har vi ikke sansen for, og Windows-tasten på brettet er ganske enkelt for hard. Klipsholderen til stylus-pennen er dessuten ubrukelig, men det er heldigvis kun en detalj som strengt tatt ikke trenger å påvirke brukeropplevelsen dersom du heller ikke bruker pennen i særlig grad.

Den største rene fordelen vi kan se for Tap 11 sin del, ved siden av at den er tynn og lett, er at du kan få den med mobilt bredbånd i form av 3G eller 4G – veldig kjekt for deg som er ofte på farten.

Litt sjarm og ynde

Sony Vaio Tap 11.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

I det store og hele skårer Sony Vaio Tap 11 høyt på innovasjon, samt litt på sjarm og ynde. Formfaktoren og måten Sony har valgt å eksperimentere litt med teknologien på, gjør Tap 11 til en veldig interessant datamaskin. Men samtidig preges den av å være et førstegenerasjonsprodukt der noe er veldig bra, mens andre løsninger ikke er like gjennomtenkte.

Vi tror Vaio Tap 11 vil være en god PC for deg som faktisk har lyst på den. Vekten, størrelsen, det justerbare støttebenet og det trådløse tastaturet er alle gode salgsargumenter for deg som vet hva du vil ha og hvordan du vil bruke det. Men samtidig oppfatter vi Microsofts Surface Pro 2 som et litt stødigere valg for folk flest – selv den rimeligste utgaven har grei ytelse, skjermen er litt bedre og batteriet litt større. I tillegg er støttebeinet bredere og tastaturløsningen enklere.

Med sin originalitet klarer nesten Vaio Tap 11 å karre til seg en anbefaling fra oss, men det blir med nesten. Så gir vi heller Sony en veldig god grunn til å lage en enda litt bedre oppfølger.

+ OK kvalitet, tynn og lett
+ Støysvak ved lave belastninger
+ Ladekontakt som tåler et rykk
+ Mulighet for mobilt bredbånd
+ Høyoppløst berøringsskjerm

- Litt laber ytelse på grunnmodellen
- Synlige prikker ved reflekser i skjermen
- Plastdeksel foran USB-porten
- Hard Windows-tast på brettet

Er du ute etter et nettbrett med Windows for det lette kontorarbeidet eller sosiale medier, må du heller ikke glemme å ta en kikk på den rimeligere Microsoft Surface 2.

Er du sulten på flere alternativer?
Sjekk vår oversikt over anbefalte bærbare PC-er »

annonse