Tek.no

Test Apper til Android, iOS og Windows Phone

Se ukens utvalgte apper

Apper du må ha og apper du bør styre unna.

Ukens anbefalte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Disney's Animate

Format: iPad
Pris: 70 kr

De fleste av oss har blitt flasket opp på Disney og er så godt som født med andeføtter. Iallfall skal det ikke mye søtladen tegnefilmmusikk til før hyggestemningen er på plass i stua. Gjengen fra Andeby har fulgt oss i tykt og tynt, selv om det er lenge siden vi hilste på Guffen, og hvor ble det av den lille taubåten et-eller-annet?

Frost

Disney vet hvilke knapper de skal trykke på når de lager animasjonsfilmer, og nå får iallfall iPad-eiere egne knapper å trykke på – i animasjonsappen Animate. I den svært forseggjorte og omfattende appen får vi se snutter fra hele Disney-historien, fra Steamboat Willie til Rive-Rolf og Frost. Ja, selvsagt er det med snutter fra Disneys siste store «snowbuster» Frost. Filmen som foregår i Arendell, er et slags eventyr-Norge, inspirert av filmskapernes mange turer hit under planleggingen av snø-eposet. Du får prøve deg som animatør med Vanellope, en av karakterene i Rive-Rolf, og sistnevnte kreasjoner kan du dele med venner og kjente via epost, YouTube eller sosiale medier.

Teori og sceneskift

Vi lærer en del teori; om visuelle effekter, musikkdesign, layout, og ikke minst historikk. Blant annet kan man se bilder og synopsis fra alle Disneys helaftens tegnefilmer og animasjonsfilmer. I et spesielt fargekart kan man føre fingeren over og se hvert eneste sceneskift i hver eneste spillefilm Disney har laget. Imponerende. Litt mindre imponerende er det å få prøve å animere snøen i Frost, men det er en artig effekt som nok de minste i huset liker best.

Disney har foreløpig ikke avslørt planer om å utgi denne appen på andre plattformer.

Last ned til iPad »

Les også