TestZTE Nubia Z17S

Nubia Z17S tar opp kampen med Samsung og Apple

Her får du en uvanlig og svært ålreit telefon uten å betale for mye.

Introduksjon til ZTE Nubia Z17S

I norske butikkhyller er det stort sett Huawei vi ser, om vi ser en mobiltelefon fra Kina. Men både Xiaomi og ZTE, for å nevne et par, er store konkurrenter i andre markeder. Og dagens bekjentskap har vi hentet fra nettopp ZTE.

Nubia Z17S er det litt usjarmerende navnet den blå testtelefonen lyder.

Heldigvis er selve telefonen langt mer ålreit enn navnet antyder.

Heftig toppmodell

Vi snakker om en helt toppspesifisert telefon her, som har nyeste maskinvare under skjermen.

Du får forholdsvis mye lagringsplass - enten 64 eller 128 gigabyte - men det kan strengt tatt fort bli behov for denne plassen, siden telefonen ikke har minnekortplass.

Dette er forøvrig telefon nummer to fra ZTE som følger moten med mindre eller helt fraværende skjermrammer. På Z17S er skjermrammene forholdsvis store over og under, men helt vekke på langsidene. Totalt er dette uansett en telefon der skjermen opptar større andel av forsiden enn vi er vant til.

Hvorfor 17:9 i 2017?

Nubia Z17S er lekker å se til både foran og bak. Vi snakker om en lynende rask toppmodell med ålreit kamera og design. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Men aspektet ZTE har valgt seg ut er litt rart. For i en tid der mobilprodusenter flest virker å standardisere innsatsen på 18:9-skjermer, er Z17S en sjelden fugl med sin 17:9-skjerm. Dette er det samme aspektet som Xiaomi Mi Mix hadde i fjor. Men siden knapt noen satser på det i år, er det sannsynlig at relativt lite video fremover vil passe som hånd i hanske på Z17S-skjermen.

Du kan imidlertid likevel jukse det til ved å maksimere videostørrelsen slik at du heller kutter av litt innhold for å utnytte hele skjermen. Dette fungerer greit i tjenester som Netflix og HBO Nordic, mens Viaplay ikke lot seg maksimere på akkurat denne skjermen.

En ting jeg virkelig liker ved denne telefonen er hvor annerledes menysystemet er å bruke sammenliknet med vanlig Android. Og en del av idéene som er å finne i menysystemet her er like oppfinnsomme som de er smarte og nyttige.

Bytt app med et sveip

Eksempelvis går det kjempekvikt å bytte app når alt man må gjøre er å sveipe opp og ned langs skjermkantene. Sveiper du opp og ned langs begge skjermkantene samtidig justerer du lysstyrken.

Sveipeløsningen som lar deg sveipe flere ganger raskt opp og ned på telefonen for å gjøre den raskere virket hverken spesielt nyttig eller spesielt lur å prøve ut på kollektivtransport.

Kameraet er helt ålreit, men advarer merkelig nok om at man holder telefonen for nærme hvis man tar portrettbilder med selfie-kameraet. Hvem i Kina er det som har mer enn to meter lange armer, lurer vi på? Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Men alle nye løsninger kan ikke bli til gull. Heldigvis er det med en del gode og etablerte funksjoner her. Og viktigst av dem er kanskje muligheten til å la telefonen skru seg av og på automatisk, slik at den ikke bruker opp strømmen sin i dvalemodus om natten.

Jeg har likevel et par viktige klager her. For det første er kameraet ikke mer enn helt ålreit her, og gitt at prisen plasserer denne telefonen på linje med Galaxy S8 er det ikke småtterier telefonen har å leve opp til.

Når ikke heeeelt opp

Samsungs vanlige toppmodell har nemlig kvassere kameradel, selv om den ikke kan skilte med dobbelkamera foran eller bak. Her får du faktisk dual pixel-teknologi, som gjør at telefonen jevnt over gir gode bilder. Men til høyere pris enn Galaxy S7, og av og til S8, burde linsene foran sensorene være stabiliserte, og kanskje ørlite grann mer lyssterke. Galaxy S8 er også vanntett - nok en mangel for en såpass påkostet telefon som Nubia Z17S.

Den siste mangelen det er greit å ta med er fraværet av oppdatert Android. Etter hva vi hører skal Nubia Z17S få Android 8 litt innpå nyåret. Men for akkurat Android-oppdateringer er det omtrent like vanlig å treffe som å ikke treffe lovede tidspunkt, så for øyeblikket er det greiest å se på Z17S som en Android 7-telefon.

Når Android 8 kommer vil antakeligvis bugs som at telefonen ikke viser medieinnhold som spilles av på låseskjermen bli vekke, og det er lov å mistenke at også batteritiden vil bli bedre, siden Android 8 er en røver på å holde kontroll over appene som kjører i bakgrunnen.

Alternativene

Alt i alt er dette en særdeles ålreit telefon, men den mangler ørlite grann polish her og der til å rykke helt opp i absolutt toppklasse. Vil du ha noe som nesten ingen andre har, samtidig som du får et knallbra verktøy til de daglige mobilgjøremålene?

I så fall er denne Nubiaen en sterk kandidat.

Hvis du ser etter andre alternativ enn de tre vi tar med her, kan du ta en titt på vår toppmobilguide der vi fremhever hver modells kvaliteter »

Her er noen andre gode alternativ til Nubia Z17S:

LG G6
LGs rimelige helskjermtelefon

LG G6

fra 4606:-

LG G6 ble lansert omtrent samtidig med Galaxy S8, men har likevel hatt ufortjent lite hell med seg på salgslistene. Kanskje er det derfor den er så rimelig nå? Uansett er 4500 kroner for en vanntett telefon, med heldekkende HDR-skjerm og super kameradel absolutt en god deal. Du får fjorårets heftigste mobilprosessor på innsiden av G6, men hva gjør vel det?

Motorola Moto G5 Plus 32GB
Billig og godt verktøy

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Motorolas Moto G-serie har vært supre telefoner så lenge serien har eksistert. Og årets utgave av G5-modellene er særdeles gode. G5 Plus-utgaven har alt, med helt ålreit maskinvare og et kamera som nesten er hentet rett ut av fjorårets Galaxy S7 - mindre lyssterkt glass og fravær av optisk stabilisering er de to viktigste forskjellene til Samsungs gamle toppmodell. Her får du også nanobelegg som sikrer telefonen mot fukt. Men pass på! Motorola forvirrer markedet med S-modeller i G5-serien nå. Disse er dyrere, men dårligere på noen egenskaper - det er G5 Plus uten S som er den virkelige vinneren i dette utvalget.

Samsung Galaxy S8
Standardvalget

Samsung Galaxy S8

Javisst er det kjedelig å ha samme telefon som alle andre. Men så er det også en grunn til at enkelte produkter blir standarddingser. For Galaxy S8 er det en herlig kombinasjon av flott skjerm, flott kamera, vanntett telefon og noenlunde spiselig pris. Her får du telefonen som ga rammeløs design til folk flest, og bryr du deg ikke om motegreier får du stadig ett av de beste mobilkameraene som er å oppdrive.

ZTE Nubia Z17S 128GB
8.5
Meget bra

ZTE Nubia Z17S 128GB

sitat"Nubia Z17S viser at ZTE kan lage luksustelefon når de vil, men her gjenstår det finpuss."

Fordeler

 • Krysse av
  Masse lagringsplass
 • Krysse av
  Pen design
 • Krysse av
  Ålreit skjerm
 • Krysse av
  Rask og fin i bruk
 • Krysse av
  Mulighet for to SIM-kort
 • Krysse av
  Hurtiglader følger med
 • Krysse av
  Haugevis av kamerafunksjoner
 • Krysse av
  Ålreite bilder fra kameraet

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke vanntett
 • Bytt
  Kamera kunne vært mer brukervennlig
 • Bytt
  Mangler minnekortstøtte
 • Bytt
  Ingen hodetelefonkontakt
 • Bytt
  Aldrende Android
annonse
ZTE Nubia Z17S 128GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager