Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSound Blaster Recon3D Omega Wireless

Til slagmarken uten en tråd!

Creative satser på både PC- og konsollspillere med sitt nyeste hodesett.

Innledning og spesifikasjoner

Creative har mye rart i stallen, og denne gangen har de satt sammen flere produkter til å bli et helt nytt produkt: Møt Sound Blaster Recon3D Omega Wireless. Her har Creative slått sammen Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless, Sound Blaster Recon3D og en modul som kobler disse to sammen. Resultatet er en trådløs pakke som kan kobles mot både datamaskin samt konsoller.

Spesifikasjoner

Hodetelefoner:

 • Vekt: omlag gram
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Impedans: 32 Ohm
 • Følsomhet: 102 dB/mW

Mikrofon:

 • Avtagbar, støykansellerende kondensator-type omlag gram
 • Frekvensområde: 20 Hz - 20 kHz
 • Frekvensgang: 100 Hz – 6,5 kHz
 • Impedans:
 • Følsomhet: -40 dBV/Pa

Sound Blaster Recon3D:

 • Grensesnitt: USB
 • 24-biters digital-til-analog konvertering (opptil 48 kHz til stereoutgang)
 • Lydinnganger:
 • Én 3,5 mm (1/8 tommer) stereoplugg for mikrofoninngang Én 3,5 mm (1/8 tommer) stereoplugg for Aux-inngang / optisk inngang Én 3,5 mm (1/8 tommer) stereoplugg for avspilling via analog linjeutgang eller hodetelefoner

Les mer om hodesettet hos Creative.

Recon3D Omega Wireless sitter godt på hodet til undertegnede. Klokkene er store, så ørene går fint på innsiden uten at de kommer i kontakt med klokkene. Putene er av et mykt plastmateriale, med andre ord er det fare for at de kan bli klamme, samtidig som de er enkle å rengjøre.

Mikrofonen kan fjernes helt fra hodesettet om du skulle ønske det. Du har videre en egen mute-knapp på hodesettet, samt volumkontroll. Batterier er innebygget i hodesettet, og disse lades ved hjelp av en medfølgende USB-kabel med micro-USB.

Selve lydkortet, eller Sound Blaster Recon3D som den heter, kobles til via USB til datamaskinen. Om du vil koble til en konsoll har enheten også en optisk digitalinngang. For å velge mellom de ulike kildene har Creative satt opp enheten med en sjaltebryter på siden.

Lydkortet er stort av størrelse, omtrent som tre smarttelefoner av den store typen stablet oppå hverandre. Om du har et annet hodesett du vil bruke så har du mulighet for det, på forsiden finner vi nemlig et sett med vanlige minijack-kontakter. Kortet har også volumkontroll, samt knapper for THX-modus og noe de har kalt for Scout Mode. Mer om dette senere.

Selve overføringen foregår på 2,4 GHz, via en proprietær løsning.

I bruk

Installasjon

Recon3D Omega Wireless benytter en USB-kontakt. Om du plugger dem inn i maskinen vil du få alt av basisfunksjonalitet. Dersom du vil ha litt mer funksjonalitet legger du inn en egen programpakke. Med programpakken får du tilgang til en rekke innstillinger, som kan ha en varierende grad av nytte. Her kan du også sette opp ulike profiler, om du for eksempel liker ulike innstillinger på spill eller film.

Du finner også en fane for Crystalvoice, der finner du en rekke alternativer for mikrofonen. Blant annet kan du legge på en eller annen effekt, alt etter hva du ønsker å oppnå. Undertegnede med effekten "Scrappy kid" er ikke spesielt lekker, men hør gjerne på den om du vil.

I bruk

Hodesettet føles godt på skallen, selv over tid. Det er en mening som deles innad i redaksjonen, samtlige syntes dette satt bra. Dermed skulle det være gode sjanser for at akkurat du også vil være av den oppfatning. Hvis vi skal nevne et lite irritasjonsmoment så er det uten tvil valget av øreputer i myk plast, om du har like lite hår på skallen som undertegnede så blir det lett litt klamt.

Boksen med lydkortet har vi sansen for. Riktignok er den kanskje hakket stor, men her har du meget god kontroll. Vi holder fremdeles en knapp på Cooler Masters Sirus, men Recon3D gjør også en god jobb.

Vårt første inntrykk av lyden var at dette var noen forferdelige greier, som hadde alt for mye bass. Det viste seg raskt å være en brukerfeil. Knappen for THX var nemlig trykket inn, noe som førte til den relativt spesielle lyden. Med THX-profilen deaktivert ble ting bedre, men ikke helt på høyden med det andre som finnes der ute. Vi noterer oss en litt grøtete og oppjustert bass, videre er ikke lyden veldig åpen, man føler absolutt at man sitter inne i en liten boks. Andre i redaksjonen mente lyden var helt fin, med med enkelte unoter i bass og diskant.

På slagmarken, i Battlefield 3, er Recon3D Omega Wireless helt med på leken. Her forsvinner bokslyden av en eller annen grunn, i hvert fall inntrykket av den. I spill er det gjerne også bare moro med litt ekstra bass, denne kan i tillegg justeres en del opp og ned etter eget ønske.

Med tanke på at enheten er trådløs så opplevde vi overhodet ingen problemer med forsinkelser eller noe annet.

Mikrofonen er en viktig del av et hodesett, i alle fall for alle som liker å ha en muntlig kommunikasjon med sine medspillere. Fra undertegnede medspillere ble det rapportert om grei lyd, om enn litt boksaktig. Vi har også tatt opp et lite lydklipp, for dem som vil høre selv.

Batteritiden er nok også sentral på et trådløst hodesett. For å finne ut av dette kjørte vi først hodesettet med fire timer musikk, deretter ble det en helaften med Battlefield 3. Neste dag ble det også tid til noen timer med musikk før en rimelig irriterende pipetone meldte at her var det ladetid. Dermed holder hodesettet ikke en hel dag i helgen, men ved å koble på ladekabelen kan man fint fortsette spillingen.

Konklusjon

Undertegnede sitter igjen med et litt uklart bilde av Sound Blaster Recon3D Omega Wireless. Hodesettet gjør en fin jobb på enkelte punkter, samtidig som det faller helt gjennom på andre.

Til musikk er det klart at dette ikke samsvarer med hva som ellers faller i smak hos undertegnede. Følelsen av å sitte i en trang boks med et lite oppløst lydbilde er ingen god følelse. Dog var det enkelte her i redaksjonen som synes lyden var helt grei, men disse poengterer også at de ikke er ekstremt opptatt av lyd.

I spill gjør hodesettet en vesentlig bedre jobb, og duger absolutt. Siden hodesettet er myntet på nettopp spillere så er det et viktig poeng.

Trådløs lyd er helt klart et pluss. Det å slippe en kabel som henger ned fra hodet og inn i maskinen når man spiller er veldig greit. Når batteritiden holder helt greit så er dette strålende. Husk bare å lade...

Prisen er kanskje hakket stiv. 1400 kroner og oppover må du ut med. Til ren PC-bruk hadde vi tittet litt videre, for eksempel på Cooler Master Sirus, om du ikke digger det trådløse konseptet da.

+ Behagelige
+ Trådløse
+ God kontrollboks
+ Grei spillyd


- Veldig bokslyd
- For dyr til ren PC-bruk
- Kan bli klamme

annonse