Tek.no

Test Apper til Android, iPhone og Windows Phone

Her er ukens utvalgte apper

Sjekk hvilke apper du bør ha, og hvilke du bør styre unna.

Kostenko Maxim /Shutterstock

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Nødnummer

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Appen nødnummer har et nokså smalt bruksområde, men dette er ingen kuriøs app av den grunn. Da tenker vi ikke bare på at folk ringer nødnummeret for hjelp til alt fra hjertestans til hvordan ribba skal få sprø svor.

Når uhellet er ute

Neida, når du først står i en nødsituasjon så kan det være kritisk å få rask hjelp. Vi nordmenn reiser jo verden over, og det er her denne appen skiller seg ut. Den gir deg nemlig nødnumrene i landet du befinner deg i.

I tillegg ligger det inne flere andre nyttige numre i appen, selv om vi ikke kan garantere at UD skaffer deg billett hjem når du har blitt rundstjålet på Las Ramblas. Du kan også legge inn egne telefonnummer, for eksempel til forsikringsselskap eller hva du måtte ønske.

Vi har tidligere omtalt flere apper som er relatert til trygghet og bistand i nødsituasjoner.

Les vår test av appen Min Legevakt

Appen viser også din posisjon. Dette er svært praktisk dersom du trenger hjelp utenfor allfarvei. Med GPS-koordinatene på skjermen blir det enkelt å fortelle personen i andre enden hvor du befinner deg.

Det eneste vi har å utsette er knappen for å vise posisjon, som ligger godt skjult nederst på skjermen, og ser ut som noen har hjemmesnekret inn i appen i siste liten. Dette bør forbedres.

Videre synes vi at posisjonen automatisk burde vises automatisk når man starter appen eller skal ringe et nødnummer. I en kritisk situasjon er det spesielt viktig at ting er lett tilgjengelig og enkle å forstå.

Det finnes appen som er enda et hakk enklere å bruke, men som kun gir deg nødnummer i Norge, og dermed ikke er like nyttige sett i våre øyne. Et eksempel på dette er Hjelp 113. Også dette en god app, men virker kun i Norge.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Les også