Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

HP Envy 14

Diskret mønster på skjermlokket

Introduksjon

Stil og utseende betyr stadig mer i vårt forbrukersamfunn. Dette gjelder ikke bare hva vi går kledd med, men også hva vi spiser, leser, våre fritidsaktiviteter, og til og med de elektroniske duppedingsene våre.

Noen selskaper som produserer forbrukerelektronikk har forlengst forstått at den estetiske dimensjonen i produktene deres er veldig viktig (*host*Apple*host*), mens andre selskaper begynner først nå å få øynene opp for at det ikke bare er funksjonene som appellerer!

HP har i flere år hatt fokus på design, blant annet med deres Pavilion-serie. I dag har vi en maskin på testbenken med det forlokkende navnet Envy, som visstnok skal by på både elegant stil, god ytelse, og smarte designløsninger. Envy leveres per i dag i to størrelser, 17,3 og 14,5 tommer, og det er sistnevnte vi har hatt på pinebenken.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i7-720QM m/Turbo Boost (1,6 - 2,8 GHz, 6 MB cache) Intel Core i5-450M m/Turbo Boost (2,4 - 2,66 GHz, 3 MB cache)
Harddisk Opp til 500 GB 7200rpm
Brikkesett Mobile Intel HM55 Express
Skjerm 14,5 tommer 1366 x 768 piksler oppløsning Reflekterende høykontrastbelegg
Optisk enhet Kombinert DVD/CD brenner/leser
Trådløs tilkobling 802.11b/g/n WiFi Bluetooth
Batteri Har 8 celler og yter 59,2 Wh
Annet -
Størrelse 2,36 kg tung 2,8 cm tykk
Pris Fra 8950 kr

Disse spesifikasjonene er ganske gode tatt størrelsen på maskinen i betraktning, utgaven vi ble tilsendt hadde en Core i7 720QM prosessor, 4 GB DDR3 1333 MHz minne og 500 GB harddisk. Vi bør derfor kunne forvente generelt god ytelse, samt brukbar flyt i nye spill dersom vi ikke er for kravstore på bildekvalitet og oppløsning.

Av maskiner vi har testet tidligere har vi bestemt oss for å sammenlikne HP Envy 14 med Lenovo Ideapad Z560, Lenovo Ideapad U450 og Asus NX90Jq. Sistnevnte har vi kun tatt med for å sammenlikne ytelse, det blir moro å se hvordan NX90Jq sitt Geforce GT335M scorer opp mot Envy 14 sitt Radeon HD 5650! Lenovo Z560 har en litt svakere både prosessor og skjermkort.