Tek.no

Test

HP Envy 14

25 Okt 2010 15:11

Introduksjon

Stil og utseende betyr stadig mer i vårt forbrukersamfunn. Dette gjelder ikke bare hva vi går kledd med, men også hva vi spiser, leser, våre fritidsaktiviteter, og til og med de elektroniske duppedingsene våre.

Noen selskaper som produserer forbrukerelektronikk har forlengst forstått at den estetiske dimensjonen i produktene deres er veldig viktig (*host*Apple*host*), mens andre selskaper begynner først nå å få øynene opp for at det ikke bare er funksjonene som appellerer!

HP har i flere år hatt fokus på design, blant annet med deres Pavilion-serie. I dag har vi en maskin på testbenken med det forlokkende navnet Envy, som visstnok skal by på både elegant stil, god ytelse, og smarte designløsninger. Envy leveres per i dag i to størrelser, 17,3 og 14,5 tommer, og det er sistnevnte vi har hatt på pinebenken.

Disse spesifikasjonene er ganske gode tatt størrelsen på maskinen i betraktning, utgaven vi ble tilsendt hadde en Core i7 720QM prosessor, 4 GB DDR3 1333 MHz minne og 500 GB harddisk. Vi bør derfor kunne forvente generelt god ytelse, samt brukbar flyt i nye spill dersom vi ikke er for kravstore på bildekvalitet og oppløsning.

Av maskiner vi har testet tidligere har vi bestemt oss for å sammenlikne HP Envy 14 med Lenovo Ideapad Z560, Lenovo Ideapad U450 og Asus NX90Jq. Sistnevnte har vi kun tatt med for å sammenlikne ytelse, det blir moro å se hvordan NX90Jq sitt Geforce GT335M scorer opp mot Envy 14 sitt Radeon HD 5650! Lenovo Z560 har en litt svakere både prosessor og skjermkort.