×
Annonse fra Delta V for
Tre ting er viktige når du skal ha med mobilen på ferie
Annonsørinnhold

Tre ting er viktige når du skal ha med mobilen på ferie

Et skikkelig kamera er kanskje det viktigste.

  • Delta V Dette er en annonse. Journalistene i Tek.no er ikke involvert i produksjonen.

Sommeren er ankommet, og det er ikke lenge til mange av oss reiser på ferie. Ferie kan være så mangt: Storby, strand, fjelltur, naturopplevelser, eller kanskje noe helt annet som passer akkurat dine interesser.

Uansett hva du skal i sommer er det likevel stor sannsynlighet for at mobilen din vil være en trofast partner. Du vil trolig bruke den til å ta bilder, slå opp informasjon eller oppdatere sosiale medier. Og da er det greit å stille visse krav til den mobilen som skal være med deg på tur. For eksempel: Et topp kamera, ordentlig bra batterilevetid og en skjerm som viser glimrende farger selv i krevende sollys.

#1. Topp kamera

Et godt kamera er for mange selve hovedgrunnen til å bruke en moderne smartmobil. Telefonen har jo tross alt erstattet dedikerte kameraer for veldig mange, da bildekvaliteten er stort sett mer enn bra nok.

Det utvikles stadig bedre mobilkameraer, og siste skrik er doble linser. Det åpner for flere nye muligheter. Blant annet får du ekte, optisk zoom, slik at du kan ta nærbilder uten at det går utover kvaliteten. Det betyr klarere bilder av kjente landemerker, flotte utsikter, og andre motiver du ønsker å knipse.

Er du glad i å ta bilder, se også gjerne etter en telefon som gir deg full kontroll på ISO, hvitbalanse, fokus, eksponering og mye annet.

Og ikke minst, for feriebilder er det viktig med et godt selfie-kamera. Gjerne ett med en oppløsning på rundt 13 megapiksler, som sørger for at selfiene blir skarpe og fine.

Nye Asus ZenFone Zoom S gjør det mulig å ta skarpe bilder av feriemotiver med 2,3x zoom.
Nye Asus ZenFone Zoom S gjør det mulig å ta skarpe bilder av feriemotiver med 2,3x zoom.
 
 
 

Splitter nye Asus ZenFone Zoom S har alt dette, og løser på denne måten mange av utfordringene mobilkameraer har slitt med.

De to kameralinsene har 12 megapiksler hver, og gjør det mulig å zoome inn optisk 2,3 ganger. Den ene linsen har nemlig 25 mm fokallengde, mens den andre har 59 mm.

Til sammenligning, den langt dyrere iPhone 7 Plus har også doble kameraer som åpner for optisk zoom, men den er begrenset til 2x.

Resultatet er at Asus-telefonen lar deg zoome godt inn på feriemotiver, samtidig som bildekvaliteten bevares. Telefonens zoom går faktisk helt til 12x digitalt, og selv om kvaliteten blir da noe forringet, er bildene fortsatt overraskende skarpe.

De doble kameraene sørger også for høy bildekvalitet i mørke omgivelser ved å slippe inn svært mye lys og etterbehandle mørke bilder i programvaren. Praktisk, om du bruker mye tid på restauranter med dunkel belysning.

#2: Best mulig batteritid

Det sier seg selv at jo lenger batterilevetid en mobil har, desto bedre. Og igjen er dette relevant når man er på ferietur. Telefonen brukes gjerne mer enn vanlig, du er borte fra stikkontakten lenge om gangen, og det setter høye krav til varigheten på batteriet.

Det viktige tallet du må se etter på spesfifikasjonslisten, er hvor mange mAh telefonen har. Det forteller hvor stort batteriet er. Et batteri på 5000 mAh betyr lang levetid. Dette er et større batteri enn de fleste mobiler på markedet, men det er kun batterier i denne ligaen som vil holde ut på lange og aktive feriedager. ZenFone har dette, kombinert med effektiv strømstyring og mange verktøy som kan hjelpe deg med å spare strøm.

Selvfølgelig er levetiden på en mobil avhengig av hvor intenst du bruker den. Men et batteri på 5000 mAh bør lett holde over en dag, selv om du kjører telefonen ganske hardt. Og litt mer begrenset, hverdagslig bruk betyr raskt at det kan gå noen dager i mellom hver gang du må lade.

#3: Lekker skjerm

Foto: Asus

Et kamera som tar glimrende bilder er vel og bra, men du trenger en skikkelig skjerm for å virkelig sette pris på feriebildene, og kanskje etterbehandle de raskt før de legges ut på Instagram.

En skjerm som er lyssterk og som viser farger i all sin prakt er derfor viktig på en mobil, spesielt om du har planer om å dra til strøk med sterk sol. Det vil jo være kjedelig å omtrent ikke se kart-appen på skjermen når du navigerer deg rundt.

De fleste mobilprodusentene har nå tatt i bruk AMOLED-skjermer på sine toppmodeller, som viser det fulle spekteret av farger. Det er disse du bør se etter, og at måletallet for lysstyrke er høyt.

På akkurat denne Asus-modellen finnes det en 5,5 tommers AMOLED-skjerm som har 500 nits lysstyrke. Skjermen beskyttes også av tøffe Gorilla Glass 5, altså den mest moderne varianten av skjermbeskyttelse. Produsenten, Corning, lover at telefoner som beskyttes av glasset tåler å bli mistet i bakken fra omtrent ansiktshøyde. Selfie-høyde, kalles det også.

Med andre ord er det ikke nødvendig å bruke store penger på en mobil som tar ypperlige bilder, varer lenge og har en nydelig skjerm, og som bør være den perfekte feriekompanjongen.

Til toppen