×
Annonse fra Delta V for
Blir du litt forvirret over X-Men-filmene?
Annonsørinnhold
(Bilde: 20th Century Fox)

Blir du litt forvirret over X-Men-filmene?

Apocalypse er rett rundt hjørnet, og dette må du vite.

  • Delta V Dette er en annonse. Journalistene i Tek.no er ikke involvert i produksjonen.

For hele 16 år siden hadde den første X-Men-filmen premiere. Det var ikke den første superhelt-filmen som gjorde det stort på kino, men likevel kan man trygt si at filmen startet en ny æra i måten tegneserie-helter ble fremstilt på lerretet. Med en solid rollebesetning, sterkt manus og spesialeffekter av høy kvalitet ble mutantene brakt til liv som aldri før.

I Apocalypse slåss X-Men mot den mektigste mutanten av dem alle.
I Apocalypse slåss X-Men mot den mektigste mutanten av dem alle.

I løpet av årene har X-Men og kanskje spesielt Wolverine vokst seg til å bli et sterkt varemerke, og den sjette filmen i serien er rett rundt hjørnet. Vi har også sett to frittstående Wolverine-filmer og nylig den beslektede Deadpool-filmen.

Med så mye innhold og så mange helter og skurker, med forskjellige styrker og svakheter, er det fort gjort å bli forvirret og overveldet. Og ikke nok med det - filmene opererer nå med to tidslinjer, med både eldre og yngre versjoner av mutantene. Disse tidslinjene ble knyttet sammen og endret i filmen Days of Future Past. Der så vi heltene fra de originale tre filmene sende Wolverine tilbake i tid, der han møtte de yngre utgavene av mutantene. Etter å ha forhindret den totale utryddelsen ble det opprettet en ny tidslinje der alle mutantene lever i beste velgående.

Verktøyet vi har laget gir en fin oversikt over X-Men-filmene og de heltene og skurkene som spilte de viktigste rollene i dem. 

Klikk på filmene under for å lære mer!

X-MEN: APOCALYPSE

Apocalypse er den første, mektigste mutanten, og han våkner fra dvale i 1983 for å samle sammen et team av medhjelpere som skal skape en ny verdensorden.

Helter
Charles Xavier

Professoren samler sammen stadig flere unge mutanter, men utfordres av både Magneto og mektige Apocalypse. Ikke minst blir han skallet i løpet av filmen!

Cyclops

Scott Summers blir brakt til Xaviers mutantskole av sin bror Havok, og lærer seg å kontrollere sine krefter. Hans styrke er mektige stråler som projiseres ut av øyene hans.

Jean Grey

Unge Jean frykter sine telepatiske krefter, men er en av Xaviers mest kjære studenter og venner.

Skurker
Apocalypse

Verdens mektigste mutant ble født i forhistorisk tid, og har en lang rekke superkrefter. Han vil forandre verden til et passende sted for seg og andre mutanter.

Angel

Denne mutanten har vinger, og blir rekruttert av Apocalypse til hans team. Vingene hans blir omgjort til metall på grunn av dette.

Magneto

Erik prøver å leve et vanlig liv, men blir også rekruttert av Apocalypse til å støtte opp om hans sak.

I X-Men: Apocalypse følger vi igjen tidslinjen til de unge mutantene, og det er totalt fire mutanter som blir rekruttert av Apocalypse, i tråd med den bibelske forellingen om de fire rytterne. De fire er altså Magneto, Angel, Storm og Psylocke. Samlet vil de forsøke å ødelegge verden slik vi kjenner den i dag, og det er opp til Xavier, Mystique og de andre mutantene å stoppe dem.

X-Men: Apocalypse har premiere 20. mai

Til toppen