Service

Ønskelisten: Dette er Ole Henriks favoritter

Her er tre produkter Hardwares journalist ønsker seg akkurat nå.

I tiden fremover skal vi her i Hardware.no komme med en kort artikkel der vi skal gi deg en liten smakebit på hva vi selv ønsker oss av teknologiske duppeditter.

Vi starter med redaksjonens TV-ekspert Ole Henrik Johansen. Han er født i starten av det glade 80-tallet og er oppvokst i Enebakk. Skolemessig har han en IT-utdannelse fra NITH å skilte med, og han har skrevet for Hardware.no siden 2008. Musikksmaken er det vi kan kalle altomspennende, men med en egen forkjærlighet for rock. Tekniske duppeditter for mye oppmerksomhet. Her samles det på fotoutstyr, og han har en spesielt overfylt stereobenk.

Dette trenger jeg:
Ny spillskjerm

Produkt: Asus VG248QE

Asus VG248QE.Foto: Asus

Nå husker jeg ikke i farten typebetegnelsen på skjermen, men det er en 24-tommers skjerm som har gjort nytten sin.

Den pærer preg av å ha et solid antall millisekunder responstid, og selv om skjermen har klart seg til nød med dagens skytespill, er det på tide at den treer inn i pensjonistenes rekker.

På jobb har jeg et oppsett med to skjermer ved siden av hverandre, et oppsett jeg også vil ha hjemme. Derfor velger vil jeg ha to raske skjermer til å bruke mot for eksempel spill, og Asus sin VG248QE virker som et godt valg samtidig som prisen ikke blir for avskrekkende med tanke på at jeg vil ha to stykker.

Dette ønsker jeg meg:
Nytt skjermkort

Produkt: Gigabyte Geforce GTX 780 3GB GHz Edition

Gigabyte Geforce GTX 780 GHz Edition.Foto: Gigabyte

Siste komponenten som trengs å skiftes ut før maskinen min begynner å bli klar for dagens nyeste spill, er grafikkortet. Per i dag sitter det et Geforce GTX 560-kort i maskinen, som forsåvidt holder tritt med en del spill fortsatt.

Men jeg skal være så ærlig å si at jeg har liker å ha muligheten til å skru opp grafikken på spillene jeg kjøper, og blir ofte litt irritert av at jeg må endre på innstillinger for å få en greit nok bildefrekvens til at spillet blir spillbart etter min smak.

Allikevel er det ikke slik at jeg ønsker å betale hva som helst for et kort heller. Skulle jeg kjøpe de to andre produktene i artikkelen har jeg fort blåst vekk 20 000 kroner, og da er det ikke aktuelt å bruke ytterligere 10 000 kroner for å få et oppsett med for eksempel to Geforce GTX 780 Ti-kort. Ikke for det at jeg ikke kunne tenkt meg det, men fordi det nok vil bli hardt nok å argumentere for et kjøp av PC-kabinett til 15 000 kroner overfor min bedre halvdel.

Derfor velger jeg et kort som yter godt for pengene jeg må betale, og som etter alt å dømme vil være en trofast kompanjong i noen år fremover. Gigabyte GeForce GTX 780 3GB GHz Edition er et kort som koster meg rett i overkant av 4000 kroner, og våre tester viser at dette er er mye for pengene.

Dette drømmer jeg om:
Et rått kabinett

Produkt: Red Harbringer Cross Desk

Red Harbringer Cross Desk.Foto: Red

Selv om våren har ankommet og solen for første gang på flere måneder steiker i ansiktet, er jeg på jakt etter PC-komponenter så jeg kan fornye maskinen min. Nedenfor har jeg derfor listet opp tre produkter jeg godt kunne tenkt meg.

I forrige uke var jeg og min kollega Varg Aamo en snarvisitt i Hamar for å kikke nærmere på blant annet hva som skal til for å produsere TV-sendingene fra Vikingskipet i de dagene The Gathering pågår.

Mellom slagene fikk vi tid til å snike oss en tur innom flere av bodene i den enorme salen, blant annet hos Digital Impuls og Komplett. Felles for disse to var at de begge hadde slått seg løs i et nytt kabinett som i bunn og grunn er en hel pult med plass til PC-komponenter. Denne er derfor det aller hotteste jeg kunne tenke meg akkurat nå.

Per i dag har jeg et kabinett fra Corsair, nærmere bestemt Corsair Obsidian Series 650D, som forsåvidt har vært en trofast påpasser av mine PC-komponenter de siste par årene. Forskjellen er at jeg sjelden eller aldri gidder å drasse med meg denne maskinen noe sted lenger, og i tillegg kunne PC-pulten jeg har hjemme trygt vært skiftet ut.

Ergo vil dette bli å slå to fluer i smekk for min del, selv om det er snakk om en vanvittig sum for et «PC-bord». Men etter å ha sett hvor stilig det faktisk kan bli med litt innsats (og ikke mint penger), ble jeg solgt på idéen om å slippe å ha kabinettet ved siden pulten med en jungel av ledninger på baksiden. Spesielt når jeg har et par småtasser løpende rundt i huset som syns det er fascinerende å dra i ledningene – aller helst når jeg sitter å spiller.

På jakt etter noen andre PC-komponenter?
Her er listen over topp tre produktene i flere kategorier akkurat nå »

Hvilke tre produkter ønsker du deg mest, akkurat nå? Del gjerne i kommentarfeltet under!

Les også
Hvem av disse har The Gatherings heftigste maskin?
Les også
Trenger du nytt utstyr til The Gathering?
Les også
Nå kan du oppgradere Asus-skjermen din til G-Sync
annonse