Service

Dette er de mest populære hovedkortene

Vi har fisket frem topplisten.

10. – 6. plass

Et hovedkort må en PC ha, for hva skulle ellers prosessoren, skjermkortet, minnet, lydkortet, harddiskkontrollerne og diverse andre duppedingser ha vært festet på og knyttet sammen gjennom?

Som alltid gjelder det å velge produktet som er riktig for deg, og å velge med omhu. Ved siden av tester og anbefalinger, kan det også være interessant å se hva alle andre vurderer. Derfor har vi dratt fram de 10 hovedkortene som for tiden er mest populære i Prisguide.

Det blir et Asus-maraton, såpass mye kan vi røpe allerede nå. Selskapet har en solid posisjon på det norske hovedkortmarkedet, og de er en av verdens største aktører. En verifisering av tallene viser at det vi nå presenterer stemmer basert på popularitet.

Nedenfor følger lista:

10. Asus P8Z77-M

På 10. plass over de mest populære hovedkortene finner vi Asus P8Z77-M.

P8Z77-M har formfaktoren MicroATX og firekjernestøtte, og byr videre på maksimalt 32 GB minne og en nettverksport, samt seks interne SATA-tilkoblinger, der to har 6 Gbit/s. Hovedkortet har også en HDMI-tilkobling, mens brikkesettet er Intel Z77 og sokkelen er LGA1155.

Dette hovedkortet får du fra 738 kroner.

9. Asus P8Z77-V Deluxe

Asus P8Z77-V Deluxe byr på samme sokkel og brikkesett som hovedkortet ovenfor, men har imidlertid formfaktoren ATX.

Maksimalt minne er 32 GB, mens på tilkoblingsfronten finner vi to nettverksporter, fire interne SATA, to eSATA og to SATA 6 Gbit/s. I tillegg har hovedkortet en HDMI-tilkobling.

Her må du punge ut 1538 kroner.

8. Asus P9X79 PRO

Dette hovedkortet har ATX-formfaktor, Intel X79-brikkesett og støtte for 2011-sokkelen. Ellers er det støtte for 64 GB minne, fire interne SATA-tilkoblinger, to eSATA og fire SATA 6 Gbit/s.

I testen vår syntes vi det var positivt at P9X79 PRO var overklokkingsvennlig og hadde åtte minnekanaler, samt hadde støtte for SATA 6 Gbit/s og USB 3.0, SSD Caching, og AMDs og Nvidias multi-GPU-teknologi.

2086 kroner er summen du må ut med for å få fatt i et eksemplar av Asus P9X79 PRO.

7. Asus M5A78L-M

Asus M5A78L-M har formfaktoren MicroATX, sokkelen AM3+ og brikkesettet AMD 760G.

Maksimalt minne er 16 GB, mens antall interne SATA-tilkoblinger er seks. Hovedkortet har ikke firekjernestøtte, men har integrert skjerm- og lydkort.

Dette hovedkortet får du fra 461 kroner.

6. Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt

Dette hovedkortet tar i bruk Thunderbolt, som er en teknologi for ekstra rask overføring av data, lyd og bilde. Med respektable 10 Gb/s kan Thunderbolt skilte med dobbelt så god overføringshastighet som USB 3.0.

Ellers er formfaktoren ATX, brikkesettet Intel Z77, sokkelen LGA1155 og maksimalt minne på 32 GB. På tilkoblingsfronten finner vi, i tillegg til Thunderbolt, både USB, SATA, eSATA, HDMI, Firewire og DVI.

Du får Asus P8Z77-V Pro med Thunderbolt for 1531 kroner.

Bli med til neste side for å se de fem mest populære modellene »